Selecteer een pagina

Studie na studie toont aan dat je effectiever gewicht verliest met een low-carb dieet. En als je buikvet afneemt, neemt ook de hoeveelheid levervet af. Minder Koolhydraten is dus niet alleen slim om af te vallen, maar ook om je lever snel gezonder te maken! En andersom, zo concluderen de onderzoekers; veel koolhydraten eten is schadelijk voor je lever!

Leververvetting is sterk geassocieerd met obesitas en type 2 diabetes. Een vette lever kan zijn taken minder goed aan en produceert onder meer slecht ldl-cholesterol. Het leverweefsel verhardt en loopt op den duur een grotere kans te gaan ontsteken.

Volgens een recent onderzoek zijn de positieve resultaten van een lowcarb dieet al na zes dagen zichtbaar. Bij een caloriearm dieet duurde het wel zeven maanden voor hetzelfde resultaat werd bereikt!

Het is dus niet alleen omdat je afvalt dat de lever gezonder wordt. Waarschijnlijk speelt ook het feit dat er minder glycogeen en vocht wordt vastgehouden (wat wel het geval is als je veel koolhydraten eet) in de lever een belangrijke rol.

Matty Barnhoorn
TheNewFood