Selecteer een pagina

Ik leg mijn patiënten altijd uit dat een gezondere strikt koolhydraatarme levensstijl diabetes kan verminderen of zelfs omkeren. Ze reageren enthousiast. Ze willen zélf keuzes maken.

 

Dr. David Unwin, Huisarts

Huisarts, Merseyside, UK

“MENSEN WILLEN GEEN MEDICIJNEN, ZE WILLEN GEZONDHEID!”

Huisarts David Unwin

Het begon allemaal een paar jaar geleden met een diabetespatiënt die haar medicatie niet bleek te nemen. Huisarts David Unwin maakte zich zorgen en vroeg haar op het spreekuur te komen. Toen ze langskwam in de praktijk schrok hij van wat hij zag; hij herkende haar nauwelijks! Ze was enorm veel afgevallen, zag er geweldig uit en onderzoek liet zien dat haar diabetes was omgekeerd. Ze was nu een gezonde vrouw met prachtige bloedwaardes. Hij was aangenaam verrast en wilde precies weten hoe ze dat had gedaan!

Een eigenwijze patient veranderde zijn kijk op diabetes type 2

Zijn patiënt begon met enige schaamte te vertellen dat ze niet naar zijn adviezen had geluisterd. Ze was zelf op internet gaan zoeken naar een andere manier om diabetes type 2 te behandelen, zonder medicatie. En zo ontdekte ze dat koolhydraatarm eten haar zou kunnen helpen om haar diabetes 2 om te keren. Ze verdiepte zich in koolhydraatarm/keto eten en probeerde het. Met veel succes; ze kreeg haar gezondheid terug. 


Een nieuwe aanpak

Voor dr. David Unwin was dat het begin van een compleet nieuwe aanpak. Nadat hij zelf deze levensstijl had uitgeprobeerd en onderzocht, was hij overtuigd. Nu adviseert hij in zijn praktijk standaard om ánders te gaan eten. Dat levert veel gezonde en blije patiënten op. Hij publiceert de resultaten van deze nieuwe aanpak om zo nog meer mensen en ook collega’s te overtuigen.

Helaas kost het de huisarts jaarlijks veel geld omdat een praktijk voor gezonde patiënten die geen medicatie gebruiken veel minder vergoedingen ontvangt, zo vertelt hij in een interview! Ondanks dat gaat hij door met deze aanpak samen met zijn vrouw, psycholoog Dr Jen Unwin.

UPDATE 2019: Inmiddels heeft dokter Unwin veel prijzen gewonnen vanwege zijn baanbrekende aanpak. Deze wordt nu ook geaccepteerd door de verzekeraars, zodat hij wel weer voldoende vergoedingen ontvangt. Hij is er (terecht)  trots op dat in zijn praktijk de minste medicatie van het land wordt voorgeschreven.

Bekijk het interview met David Unwin waarin hij precies vertelt welk effect deze nieuwe aanpak in zijn praktijk heeft.

“Patienten komen nu trots en blij mijn spreekkamer binnen!”

Vroeger was het gesprek in de spreekkamer over diabetes vrij uitzichtloos. Huisarts Unwin had diabetespatiënten weinig meer te bieden dan medicatie en goede zorg bij complicaties. Geruststelling, goede medische begeleiding, maar geen kans op genezing.

Maar nu heeft hij diabetespatiënten wél iets te bieden! Namelijk de keuze om anders te gaan eten met zicht op een betere gezondheid zonder diabetes. In plaats van medicijnen die diabetes niet kunnen genezen!

Patiënt wil zélf keuzes maken!

In een presentatie samen met zijn vrouw speelt hij ‘het diabetesconsult in de spreekkamer’ na, zoals het vroeger ging en zoals het nu gaat in zijn praktijk.

 Dr David Enwin met zijn vrouw Dr Jen Unwin
Dr David Unwin met zijn vrouw Dr Jen Unwin

Wil jij ook liever anders gaan eten in plaats van medicijnen?

Ontdek zelf wat ánders eten met JOU doet! Al binnen een paar weken kun je enorme gezondheidswinst boeken en merk je het verschil. Ook jouw huisarts zal blij verrast zijn. Wij helpen je graag op weg met gezond koolhydraatarm/keto eten, met minder koolhydraten en meer gezonde vetten. Gebruik je al diabetesmedicatie? Overleg dan wel voor je start over hoe je deze medicatie het beste kunt afbouwen. Je kunt dat afbouwen niet uitstellen, daar moet je direct mee starten. 

Vindt jouw behandelaar gezond koolhydraatarm geen goed idee?

Het zal nog wel even duren voor álle artsen en specialisten zover zijn… Maar dat betekent niet dat jij niets kunt doen. Vind jij echt bij je behandelaar geen steun voor jouw plannen om ánders te gaan eten met veel minder koolhydraten? Misschien kun je een andere behandelaar zoeken in jouw omgeving. Kijk hier voor meer informatie. Ken of ben jij een behandelaar die ook deze aanpak adviseert? Laat het ons weten.

Heb je nog vragen? Stuur een bericht!

Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

Succesvolle praktische aanpak met koolhydraatarme menu’s en recepten voor elke dag.

STARTGIDS 
Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

OVENSPECIAL 
40 makkelijke & heerlijke maaltijden uit de oven (passen in de weekmenu’s)

EENPANSPECIAL 
43 makkelijke & complete eenpansmaaltijden (passen in de weekmenu’s)

VEGA-STARTGIDS
Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

STAMPPOTSPECIAL
Heerlijke stamppot en andere wintergerechten
(passend in het weekmenu)

KERSTSPECIAL
Heerlijk gerechten voor de feestdagen, menu’s hartige en zoet hapjes en veel meer.

SOEPSPECIAL
Soepen en soepjes voor elke dag van het jaar
(passend in het weekmenu)

ZOMERSPECIAL
Maaltijdsalade, Reizen, Uit eten, Barbeque & feest (passend in de weekmenu’s)

ONTBIJT & LUNCH
Inspiratie voor (snelle) ontbijtjes en lunches to go
(passend in het weekmenu)