Selecteer een pagina

Grote veranderingen voor mensen met nierfalen! Eerder kregen zij te horen dat zij strikt eiwitbeperkt moesten eten. Dat zou namelijk slecht zijn voor de nieren. Uit recent onderzoek blijkt dat sommige mensen juist meer eiwitten nodig hebben!

Soms juist een meer eiwitten eten om gezond te blijven

Het nieuwe advies geldt vooral voor oudere mensen. Zij moeten namelijk vaak meer eiwitten eten om gezond te blijven. Het eten van te weinig eiwitten kan namelijk zorgen voor spierafbraak en ondervoeding. Iets waar oudere mensen vaak mee te maken krijgen.

Beiden vergroten het risico op vallen, wat weer kan leiden tot botbreuken. Met het nieuwe advies mogen zij ongeveer 25-50% meer eiwitten dan voorheen. Hiermee komt er een eind aan de standaard eiwitbeperking die vaak wordt voorgeschreven!

Ook kaliumbeperking blijkt minder vaak nodig 

Naast dat meer eiwitten voor sommigen noodzakelijk blijkt te zijn, blijkt het ook niet nodig te zijn om iedere nierpatiënt een kaliumbeperking voor te schrijven. Alleen wanneer iemand al hoge kaliumwaarden heeft is een kaliumbeperking nodig. Dit kan eenvoudig getest worden met een bloedtest. Dit komt erg goed uit, want eiwitrijke producten bevatten vaak ook meer kalium.

 

Bron: https://www.nieuwsvoordietisten.nl/het-dieet-bij-nierziekten-is-echt-een-puzzel/

 

VERDER LEZEN
Vaatchirurg kiest voor koolhydraatarm en meer vet in plaats van statines
KIJK ADVIES: documentaire Cereal killers

Heb jij gezondheidsproblemen en overweeg je ook te starten? Hier vind je meer informatie.

Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
Stuur me even een bericht.

Lara Schalk
Medisch voedingsspecialist en expert in koolhydraatarm/keto eten.
Verpleegkundige bij TheNewFood