Selecteer een pagina

17 KILO KWIJT EN AL BIJNA EEN JAAR OP GEWICHT

DECEMBER 2021 – Mieke Giebelen (63): Mijn man en ik hebben samen twee kinderen, een meisje en een jongen. Zoals velen onder ons, zijn we altijd zoekende op het gebied van lijnen, afvallen en aankomen.

Als kind was ik al te zwaar. Ik moest naar de diëtiste, wat ik toen ook al heel erg vond – eten volgens de Schijf van Vijf. Toen al, 55 jaar geleden. Maar mijn gewicht bleef een probleem. Na de bevalling van onze jongste woog ik honderd kilo, dus weer diëten, wat mij met vallen en opstaan wel lukte, jarenlang. Totdat ik in 2005 weer heel zwaar werd en geen idee had hoe dat kwam. Ik had een hele dikke buik, alsof ik zwanger was. Dus ging ik weer naar een diëtist, die ontdekte dat het niet goed was. Mijn buik was te hard en ik werd doorverwezen naar de dokter.

Om een lang verhaal kort te maken: het bleek het een tumor te zijn van dertig centimeter groot. Ik had eierstokkanker, maar gelukkig geen uitzaaiingen: het was gekapseld. Na de operatie woog ik vijftien kilo minder. Dit vond ik wel fijn, maar na twee jaar zat alles er weer aan. Daarna heb ik nog jaren aangemodderd met de kilo’s. Ik kwam ook ineens in de overgang, daar gooide ik het op. Ik heb me er toen maar bij neergelegd. Tot ik op Facebook TheNewFood voorbij zag komen. Dat zag er goed uit, het sprak me direct aan!

Inmiddels woog ik weer tachtig kilo, wat met mijn 1,65 meter veel te zwaar was. Dat moest echt veranderen. Nadat ik uitgebreid op de website had gelezen, heb ik twee startgidsen besteld. Ik begon in augustus 2020 vol goede moed, en ik moet zeggen: de hemelpoort ging open!
Na acht weken was ik al zeven kilo kwijt. Ik heb toen ook nog de ontbijt & lunchspecial, de stamppotspecial, de lentespecial en de vastenspecial besteld. Met deze nieuwe levensstijl ben ik van tachtig kilo nu op 63 kilo gekomen in vijf maanden tijd. Ik ging van maat 46 naar maat 38.

Mijn man is hartpatiënt is, hij heeft jaren terug zes omleidingen gehad en allerlei andere problemen. Maar ook hij voelt zich nu zoveel beter. Hij heeft veel minder pijn en veel meer energie.

Dit is en blijft ons nieuwe eten! Oh ja onze favoriet… pfff er is zoveel, bijna alles is favoriet: chocolademousse, kipkrokant, braadworst curry, eiercake, te veel om op te noemen. Onze zoon zegt altijd: ‘Mam, hier is het altijd Kerst!’
Inmiddels hebben dan ook al velen mij gevolgd met de boekjes. Onze dochter, mijn zusjes, een vriendin – en ook zij zijn vele kilo’s kwijt. Hoe mooi is dat?”