Selecteer een pagina

PDF BESTELLEN, DOWNLOADEN EN GEBRUIKEN 

 

Op deze informatie pagina vind je alle informatie en vragen die gaan over het bestellen en gebruiken van een PDF.

Alle boeken van TheNewFood zijn als extra service ook als PDF te bestellen. Om te gebruiken naast het boek, of in plaats van een boek. Hier vind je een overzicht van alle boeken, klik op het boek van je keuze en onderaan kun je kiezen voor een PDF.

  

Downloaden PDF 

Direct na aankoop ontvang je een mail met een link. Via deze link kun je de PDF downloaden. Doe dat bij voorkeur op een PC of Laptop. Zorg dat je de PDF ALTIJD eerst opslaat en dan pas gaat bekijken. 

Downloaden en opslaan op iPad of iPhone
Op de iPhone en iPad worden pdf’s niet automatisch opgeslagen na het downloaden. De PDF opent wel direct automatisch waardoor je misschien dénkt dat het is opgeslagen. Apple heeft het opslaan niet eenvoudig gemaakt. Let daarom goed op en lees deze informatie VOORDAT je de download link gebruikt! Anders ben je je downloads meteen weer kwijt.
 

STAP 1 LEES ÉÉRST DEZE INFORMATIE VOORDAT JE DE DOWNLOADLINK GEBRUIKT!
Zodra je op de downloadlink in de mail klikt wordt de PDF op je iPad of iPhone geopend. Maar pas op, op eem iPad of iPhone slaat de PDF niet  automatisch op! Ga de PDF daarom niet bekijken voordat je hem hebt opgeslagen anders ben je de downloads meteen weer kwijt! Hieronder vind je de opties om je PDF op te slaan, maak een keuze en lees de aanwijingen!

Opslaan in iBooks
Je kunt een PDF bewaren op je iPad of iPhone door deze te openen in Safari of Mail en direct in iBooks te zetten. Dit kun je doen door te kiezen voor ‘delen’ onderin het scherm en vervolgens te kiezen voor iBooks bij de pictogrammen bovenin de pagina. De PDF wordt nu geopend via iBooks. Je kunt nu de PDF bekijken en later terugvinden in iBooks.

Opslaan via de app ‘Boeken’
Je kunt een PDF ook bewaren in ‘Boeken’ door deze te openen in Safari of Mail en direct in ‘Boeken’ te zetten. Dit kun je doen door te kiezen voor ‘delen’ onderin het scherm en vervolgens te kiezen voor ‘Boeken’ bij de pictogrammen bovenin de pagina. 
Je kunt nu de PDF bekijken en later terugvinden in ‘Books’.

Opslaan in bestanden (via iCloud)
Je kunt een PDF ook bewaren in ‘Boeken’ door deze te openen in Safari of Mail en direct in ‘Bestanden’ te zetten (zorg dat iCloud is geactiveerd).  Dit kun je doen door te kiezen voor ‘delen’ onderin het scherm en vervolgens te kiezen voor ‘Bewaar in bestanden’bij de pictogrammen onderin de pagina en vervolgens op ‘iCloud’. Tik vovenin het scherm op ‘voeg toe’.
Je kunt nu de PDF bekijken en later terugvinden bij je bestanden via iCloud.

Opslaan op pc of laptop (een ‘veilige’ omweg)
Mocht het helemaal niet lukken om de PDF op te slaan, of ben je bang dat het niet gaat lukken, download de PDF dan eerst op PC of Laptop. Vervolgens kun je via drive, iCloud of iBooks de PDF naar je iPad of iPhone sturen!

STAP 2 DOWNLOADEN (MAAR NOG NIET BEKIJKEN) EN EERST OPSLAAN
Heb je een keuze gemaakt hoe je de PDF wilt opslaan? Je kunt nu de PDF downloaden en opslaan volgens de aanwijzingen die je zojuist hebt gelezen. Ga de PDF niet bekijken voordat je hem hebt opgeslagen anders ben je de downloads meteen weer kwijt. Zorg dus altijd dat je de PDF eerst opslaat.

Zijn bovenstaande aanwijzingen niet duidelijk lees dan dit artikel over een PDF opslaan op iPad of iPhone. 

Downloaden op een andere smartphone of tablet (geen Apple apparaat)
Op vrijwel elke andere smartphone en tablet wordt een download automatisch opgeslagen. Lukt dat niet dan vind je hier een artikel over het downloaden en opslaan van een PDF.

Downloaden en opslaan op PC of Laptop
Een PDF kun je het beste downloaden op een pc of laptop. Direct nadat je op de link hebt geklikt in de mail wordt de PDF gedownload en opgeslagen. Je vindt de PDF daarna in de downloadmap bij je bestanden.
 
 

Maximaal 4 downloads / copyright
Je kunt een PDF 4 keer downloaden via de downloadlink. De PDF’s zijn uitsluitend voor eigen gebruik. Het is dus niet toegestaan om de PDF te verspreiden/delen. Ook is het niet toegestaan om delen van de tekst te verspreiden/delen. Er zit copyright op de PDF’s. Vandaar dat downloaden niet onbeperkt mogelijk is.

Bestellen PDF


Via online betaling

Een PDF kun je alleen via online betaling, dus via internet. Het is niet mogelijk om een PDF te bestellen via overschrijving vooraf.
Dit heeft te maken met het automatisch versturen van de PDF.
 

Bevestiging en link via mail
Direct na je aankoop ontvang je een bevestiging in beeld met een link. Met deze link kun je je PDF downloaden. Lees de aanwijzingen voor het downloaden altijd eerst door vóór je de link gebruikt!
Bevestiging via mail: Je ontvangt de downloadlink ook via de mail. Afhankelijk van je email provider kan het soms langer duren voor je de mail ontvangt.  Heb je binnen 2 uur na aankoop nog geen link ontvangen stuur dan even een bericht. 

 
PDF & BOEK combikorting
Bestel je een PDF direct samen met een boek dan krijg je een combikorting. Deze korting zit al in de prijs verwerkt. De korting is alleen van toepassing bij aankoop van het boek samen met de PDF.
LET OP: 
Wanneer je achteraf besluit dat je alsnog een PDF bij een boek had willen hebben dan kun je helaas geen gebruik meer maken van de korting. 

VRAGEN OVER BESTELLEN EN DOWNLOADEN PDF’s

Hoe ontvang je je PDF?

Nadat we je bestelling hebben ontvangen verschijnt de downloadlink in je scherm. We sturen je ook een mail met een link om je PDF te downlaoden.

PDF NABESTELLEN - Kan ik achteraf alsnog gebruik maken van de combikorting?

Helaas kan dat niet. Eén van de redenen is dat wij voor elke aankoop betaalkosten afdragen aan PayPro. De combi-korting boek met PDF is berekend op een aankoop in één keer.

Overweeg je dus de PDF ook te bestellen doe dat dan tegelijk met het boek!

PDF DOWNLOADEN - Waarom kun je een PDF maar 4 keer downloaden?

In het verleden werd regelmatig misbruik gemaakt van de mogelijkheid om onbeperkt te downloaden. Vandaar dat we de keuze hebben gemaakt om het aantal downloads te beperken.

iPad of iPhone? Zorg dat je een PDF ALTIJD eerst opslaat voor je hem gaat bekijken. Want bij elke pagina die je bekijkt gaat je iPhone of iPad weer opnieuw downloaden. Je bent dan snel door je downloads heen!

Op een PC, laptop of  Samsung telefoon of tablet wordt de PDF automatisch opgeslagen.

PDF DOWNLOADEN/OPSLAAN - Problemen met opslaan op iPad of iPhone!!

iPad of iPhone? Zorg dat je een PDF ALTIJD eerst opslaat voor je hem gaat bekijken. Want bij elke pagina die je bekijkt gaat je iPhone of iPad weer opnieuw downloaden. Je bent dan snel door je downloads heen! Volg de aanwijzingen die hierboven staan.

Soms worden mensen boos op ons omdat het opslaan niet lukt. Maar wij kunnen er echt niets aan doen. Er is niets mis met de PDF, het komt omdat Apple het opslaan erg ingewikkeld heeft gemaakt op sommige iPad en iPhones. We hopen van harte dat ze dit in de toekomst anders maken!

Op een PC, laptop,  Samsung (of ander merk) telefoon of tablet wordt de PDF wel automatisch opgeslagen.

PDF GEBRUIKEN - Ik kan de PDF niet goed lezen, hoe kan dat?

Problemen met het lezen van een PDF hebben meestal te maken met browser of PDF-lezer die je gebruikt.
Update je browser en je PDF reader om dit probleem op te lossen. Of installeer een andere PDF lezer. Hier vind je een artikel over het installeren van een PDF lezer.

Het heeft geen zin om hier contact over op te nemen want er is niets wat wij kunnen doen helaas. Er mankeert niets aan de PDF zelf.
Het probleem zit hem dus echt in de laptop, PC, telefoon of tablet.

PDF GEBRUIKEN - Heeft de PDF een zoekfunctie?

Je kunt in een PDF zoeken, hoe je dat doet hangt af van het programma wat je gebruikt. Hier vind je een artikel over zoeken in een PDF.

KORTINGSCODE - Hoe kom ik aan een kortingscode?

Algemene kortingscode
Er zijn geen algemene kortingscodes, voor bijvoorbeeld als je eerder hebt besteld. Je ontvangt dus geen kortingscode voor een volgende bestelling. (sommige mensen verwarren de kortingscode voor een extra boek met een algemene korting voor een volgende bestelling)

Kortingsbonnen op congressen en andere bijeenkomsten
Soms verstrekken wij kortingsbonnen op congressen of bij andere bijeenkomsten.
Op de bon staat aangegeven voor welke boeken de korting geldt. Volg de instructies op die op de kortingsbon staan.

Kortingsbonnen in de huisartsenpraktijk (of door andere behandelaars)
Ook kunnen specialisten/huisartsen/diëtisten/verpleegkundigen of praktijkondersteuners je een kortingsbon geven voor de startgids.
Volg de instructies op die op de kortingsbon staan.

KORTINGSCODE - Hoe gebruik je een kortingscode?

Heb je een kortingscode? 
Je kunt een kortingscode invoeren in het betaalscherm. Klik op de optie: ‘ik heb een kortingscode’. Controleer of je korting ook echt wordt afgetrokken van het totaalbedrag. Je ziet dan een streep door het normale bedrag en het bedrag met korting staat daaronder.

LET OP:  Achteraf kunnen wij helaas  gemiste kortingen niet terugbetalen!

NIET VIA INTERNET BETALEN - Kan ik een PDF vooraf betalen via overschrijven?

Een PDF kan NIET besteld worden met overschrijven.
Om een PDF te bestellen is het nodig dat je online de bestelling plaatst, anders kunnen we je geen link laten sturen om de PDF te downloaden!

AFTERPAY - Kan ik achteraf betalen?

Acheraf betalen of ‘afterpay’ is niet mogelijk.
Wil je niet via internet betalen dan kun je vooraf het bedrag overmaken. Zie de vorige vraag.