Selecteer een pagina

Leende Gezond Dorp

Slanker en gezonder met koolhydraatarme aanpak. Zó werkt het.

In het dorp Leende zijn twee artsen een bijzonder project begonnen, waarbij de inwoners zichzelf weer slanker en gezonder eten. De initiatiefnemers, sportarts van Kuijk en huisarts van den Hurk, adviseren de inwoners hun gezondheid te verbeteren door middel van een koolhydraatarm/LCHF (lowcarb highfat) voedingspatroon, met minder koolhydraten en meer gezonde vetten.

Sportarts van Kuijk: “Ik verwacht  dat er over een jaar een groot aantal slankere

mensen in Leende rondloopt met minder medicijnen, een gezonder lijf,

minder ziekte en betere gezondheid.”

 Waarom Leende?

In de regio Zuidoost-Brabant zijn de bewoners volgens recent onderzoek zwaarder en ongezonder dan in de rest van Nederland. Daarbij staat Leende bovenaan. Twee artsen, inwoners van Leende, besloten daar iets aan te doen. Niet door het standaard advies om meer te bewegen, maar door te laten zien dat ándere voeding de gezondheid enorm kan verbeteren. Zo ontstond het project Gezond Dorp.

In eerste instantie gaven ruim 200 dorpelingen zich op om mee te doen aan het project Gezond Dorp, maar uiteindelijk deden (en doen) veel meer bewoners mee. “Je ziet de resultaten en dan denk je: dat wil ik ook!”

 

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

De artsen adviseren om ECHT voedsel te eten met weinig koolhydraten en ruim natuurlijke vetten. Geen geraffineerde suikers en met de seizoenen mee.  Een LCHF levensstijl.

En verder: “Geen calorieën tellen, geen voedsel afwegen. Als je de goede dingen eet en de ongunstige dingen weglaat uit je voeding, gaat je hongergevoel veranderen en kun je na enkele weken prima ‘op je gevoel’  afgaan hoeveel je nodig hebt.” Alle informatie over dit bijzondere project is te vinden op gezonddorp.nl.

Wij zijn heel enthousiast over dit project en doen ook al vanaf november mee. De resultaten zijn verbluffend! Deelnemers vallen enorm veel af en ook ken ik mensen met diabetes 2 die nu geen insuline en pillen meer hoeven te gebruiken.

Ikzelf ben inmiddels 14 kilo afgevallen, eet heerlijk en heb nooit meer een hongergevoel. Mijn cholesterolwaardes zijn nu perfect. En ik ga door! Ik heb veel gehad aan de startgids van TheNewFood, die recepten gebruiken we nu nog steeds!

Francie (65 jaar) uit Leende

Prachtige doelen

De artsen hopen dat het project veel Leendenaren inspireert om ook aan de slag te gaan met hun leef- en voedingsstijl. Ze hopen dat er allerlei nieuwe initiatieven ontstaan in het hechte Leende. En dat de lokale middenstand in gaat spelen op deze nieuwe trend in Leende.

Het begin lijkt er inmiddels te zijn. Zo is er een snackbar die meedoet en in Restaurant-Brasserie de Scheuter kun je terecht voor een compleet LCHF-menu. Ook winkeliers spelen in op deze ontwikkelingen. Uiteindelijk hopen de artsen dat er veel meer lokaal geproduceerde eerlijke en echte voeding te verkrijgen zal zijn. “Eieren, zuivel en vlees van dieren die op een natuurlijke wijze hebben geleefd en gegeten.”
 

Veel belangstelling vanuit het hele land

Dit unieke project blijft niet onopgemerkt. Media hebben veel belangstelling voor het project en er zijn al meerdere reportages te vinden op internet. TheNewFood ontvangt ook veel vragen over deze LCHF-aanpak. Vanuit het hele land reageren mensen die óók willen starten met deze gezonde manier van eten. Een fantastische ontwikkeling waar wij erg blij mee zijn!

Dit artikel heb ik geschreven samen met Lara Schalk. Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.
Matty Barnhoorn
TheNewFood 
Verpleegkundige Lara Schalk Wie is Lara Schalk? Lara Schalk is verpleegkundige bij TheNewFood. Lara combineert haar schat aan kennis over gezonde koolhydraatarme/keto voeding met haar medische achtergrond. Voor TheNewFood schrijft zij onder meer artikelen en adviseert en begeleidt zij mensen bij deze aanpak. Ook één op één. Kijk hier voor de mogelijkheden, of stuur Lara een bericht.

 

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

 • STARTGIDS Boek

  14,95
 • STARTGIDS DEEL 2 Boek

  14,95
 • VEGA-STARTGIDS Boek

  14,95
 • EENPANSPECIAL Boek

  14,95
 • OVENSPECIAL Boek

  14,95
 • ZOMERSPECIAL Boek

  14,95
 • ONTBIJT & LUNCHSPECIAL Boek

  14,95
 • SOEPSPECIAL Boek

  14,95
 • KERSTSPECIAL Boek

  14,95
 • STAMPPOTSPECIAL Boek

  14,95
 • VEGA-SPECIAL Boek

  14,95
 • VASTENSPECIAL Boek

  14,95