Selecteer een pagina

Leende Gezond Dorp

Slanker en Gezonder met koolhydraatarme aanpak. Zó werkt het.

In het dorp Leende is een bijzonder project gestart waarbij de inwoners van het dorp zichzelf weer slanker en gezonder eten. Initiatiefnemers sportarts van Kuijk en huisarts van den Hurk adviseren de inwoners om door middel van LowCarb HighFat (LCHF) voedingspatroon, met weinig koolhydraten en meer gezonde vetten, hun gezondheid te verbeteren.

Sportarts van Kuijk: “Ik verwacht  dat er over een jaar een groot aantal slankere

mensen in Leende rondlopen met minder medicijnen, een gezonder lijf,

minder ziekte en betere gezondheid.”

 Waarom Leende?

In de regio Zuidoost-Brabant zijn de bewoners volgens recent onderzoek dikker en ongezonder dan in de rest van Nederland. Daarbij staat Leende bovenaan. Twee artsen, inwoners van Leende, besloten daar iets aan te doen. Niet door het standaard advies: meer bewegen, maar door te laten zien dat ándere voeding de gezondheid enorm kan verbeteren. Zo ontstond het project Gezond Dorp.

In eerste instantie gaven ruim 200 dorpelingen zich op om mee te doen aan het project Gezond Dorp, maar uiteindelijk doen veel meer bewoners mee. “Je ziet de resultaten en dan denk je: dat wil ik ook!”

 

Hoe ziet het voedingsadvies eruit?

De artsen adviseren om ECHT voedsel te eten met weinig koolhydraten en ruim natuurlijke vetten. Geen geraffineerde suikers en met de seizoenen mee.  Een LCHF levensstijl.

En verder: “Geen calorieën tellen, geen voedsel afwegen. Als je de goede dingen eet en de ongunstige dingen weglaat uit je voeding, gaat je hongergevoel veranderen en kun je na enkele weken prima ‘op je gevoel’  afgaan hoeveel je nodig hebt.” Alle informatie over dit bijzondere project op gezonddorp.nl.

Wij zijn heel enthousiast over dit project en doen ook al vanaf november mee. De resultaten zijn verbluffend! Deelnemers vallen enorm veel af en ook ken ik mensen met diabetes 2 die nu geen insuline en pillen meer hoeven te gebruiken.

Ikzelf ben inmiddels 14 kilo afgevallen, eet heerlijk en heb nooit meer een hongergevoel. Mijn cholesterolwaardes zijn nu perfect. En ik ga door! Ik heb veel gehad aan de startgids van TheNewFood, die recepten gebruiken we nu nog steeds!

Francie (65 jaar) uit Leende

uit Leende

Prachtige doelen

De artsen hopen dat het project veel Leendenaren inspireert om ook aan de slag te gaan met hun leef- en voedingsstijl. Ze hopen dat er allerlei nieuwe initiatieven ontstaan in het hechte Leende. En dat de lokale middenstand in gaat spelen op deze nieuwe trend in Leende.

Het begin lijkt er inmiddels te zijn. Zo is er een snackbar die meedoet en in Restaurant-Brasserie de Scheuter kun je terecht voor een compleet LCHF menu. Ook winkeliers spelen in op deze ontwikkelingen. Uiteindelijk hopen de artsen dat er veel meer lokaal geproduceerde eerlijke en echte voeding te verkrijgen zal zijn. “Eieren, zuivel en vlees van dieren die op een natuurlijke wijze hebben geleefd en gegeten.”
 

Veel belangstelling vanuit het hele land

Dit unieke project blijft niet onopgemerkt. Er is veel belangstelling voor het project vanuit de media, er zijn meerdere reportages te vinden op internet. TheNewFood ontvangt ook veel vragen over deze LCHF aanpak. Vanuit het hele land reageren mensen die óók willen starten met deze gezonde manier van eten. Een fantastische ontwikkeling waar wij erg blij mee zijn!

Ook slanker en gezonder worden?

Net als de deelnemers van Gezond Dorp Leende?

TheNewFood is al ruim 14 jaar expert in LCHF/koolhydraatarm eten. Voor veel mensen is dit een geheel nieuwe manier van eten, daar houden wij rekening mee. Maak gebruik van de smakelijke en makkelijke weekmenu’s uit de STARTGIDS  of meld je aan voor ONLINE SUPPORT.

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Of heb je een vraag voor Francie?  Ik hoor het graag, stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood

Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

Succesvolle praktische aanpak met koolhydraatarme menu’s en recepten voor elke dag.

STARTGIDS
Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

OVENSPECIAL
40 makkelijke & heerlijke maaltijden uit de oven (passen in de weekmenu’s)

EENPANSPECIAL
43 makkelijke & complete eenpansmaaltijden (passen in de weekmenu’s)

KERSTSPECIAL
Heerlijk gerechten voor de feestdagen, menu’s hartige en zoet hapjes en veel meer.

VEGA-STARTGIDS
Alles wat je moet weten om succesvol te starten inclusief 4 eenvoudige weekmenu’s

ZOMERSPECIAL
Maaltijdsalade, Reizen, Uit eten, Barbeque & feest (passend in de weekmenu’s)

ONTBIJT & LUNCH
Inspiratie voor (snelle) ontbijtjes en lunches to go
(passend in het weekmenu) 

SOEPSPECIAL
Soepen en soepjes voor elke dag van het jaar
(passend in het weekmenu)