Selecteer een pagina

NIEUWS & WETENSCHAP

Diabetes type 1 soms te stoppen

Uit onderzoek blijkt dat een koolhydraatarme aanpak veelbelovend is bij mensen die net gediagnosticeerd zijn met diabetes type 1. De verwachting is zelfs dat zij mogelijk de diabetes kunnen omkeren door koolhydraatarm te gaan eten en geen insuline meer nodig hebben. Ook voor mensen die al langer diabetes type 1 hebben is de koolhydraatarme aanpak een goed idee.

Lees meer

Maagbeschermers niet zonder risico!

Maagbeschermers type PPI zijn de meest voorgeschreven medicijnen. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat het slikken van deze PPI’s risico’s met zich meebrengt. Uit een recent onderzoek is wederom gebleken dat langdurig gebruik dit medicijn dodelijke hart- en vaatziekten, chronische nierschade en maagkanker kunnen veroorzaken.

Lees meer

19 mei staat TheNewFood in Leende op de LCHF markt

Ook dit jaar organiseert GezondDorp Leende weer een markt rondom het thema LCHF / koolhydraatarm. Er is van alles te doen, van workshops tot lezingen tot informatiestands. En natuurlijk zijn wij van de partij met onder andere de lancering van STARTGIDS DEEL 2, je kan diverse gerechten en hapjes proeven en krijgt de kans om je bloedsuiker/ketonen te laten prikken!

Lees meer

TheNewFood bij koolhydraatarm congres in Denver!

Begin maart 2019 waren Matty en Lara van TheNewFood aanwezig in Denver bij het tot nut toe grootste koolhydraatarme / keto congres te wereld. Drie dagen lang vertelden artsen en wetenschappers over de nieuwste onderzoeksresultaten en nieuwe ervaringen en ontwikkelingen in de praktijk. Zie hier een aantal van de aandachtsgebieden die besproken werden tijdens dit congres.

Lees meer

dr. Harcombe: Geen bewijs tegen koolhydraatarm

Wereldwijd verschenen vele krantenkoppen naar aanleiding van een studie, gepubliceerd in The Lancet van augustus 2018, waarin wordt aangegeven dat koolhydraatarm eten op lange termijn niet gezond zou zijn. Dr. Zoë Harcombe, voedingswetenschapper, keek kritisch naar het betreffende onderzoek. Onderstaand een vertaling/samenvatting van haar conclusies over dit onderzoek.

Lees meer

Ludwig: Verminderen van koolhydraten gouden greep

“Eet minder en sport meer, werkt niet,” zegt Dr. David Ludwig, directeur van de Obesity Prevention Center in Boston’s kinderziekenhuis. Een dieet met zéér weinig koolhydraten en veel vetten is een betere aanpak voor gewichtsafname, omkeren van diabetes en bevorderen van de stofwisseling , dan diëten die vooral gericht zijn op beperkte inname van calorieën.

Lees meer

LowCarb effectiever en gezonder

Uit een oAmerikaans onderzoek dat gepubliceerd is in de Annals of Internal Medicine blijkt dat afvallen makkelijker gaat op een dieet met weinig brood, aardappelen, pasta, rijst, koekjes en suiker dan op een dieet met weinig vet. Daarnaast blijkt dat een LCHF-dieet ook goed is voor het hart.

Lees meer