Selecteer een pagina

Ben je beland in een restaurant (of take away) waar alleen pizza’s op het menu staan? Geen paniek, ook hier kun je eten! Het is zeker niet de meest ideale keuze qua restaurant, maar je kúnt er wel eten.

Een pizzabodem is natuurlijk niet geschikt, maar het beleg wel. Kies een pizza met jouw favoriete beleg en vraag eventueel om meer beleg toe te voegen. Eet vervolgens alleen het beleg.

Een groene salade erbij met olijfolie en azijn maakt je maaltijd compleet! 

Je hoeft niet bang te zijn dat het ‘niet genoeg’ is, die vulling voedt je voldoende om verzadigd te zijn. Dat is ook het voordeel van strikt koolhydraatarm eten, je hebt geen enorme hoeveelheden eten nodig.

Waarschuwing: Kies niet voor ‘eet alleen het beleg’ optie als je weet dat de kans groot is dat je toch de pizzabodem gaat eten. Kun je die verleiding weerstaan? Je kent jezelf het beste! Ga anders als het kan voor een ander restaurant.

Andere optie: Je kunt ook alleen een groene salade nemen en eventueel wat ‘extra eiwitrijke vulling’ vragen, vraag dingen die ze normaal op een pizza doen zoals tonijn, ham/salami, kaas etc. Kijk wat ze in huis hebben om op de pizza te doen en vraag of je dat zo kunt krijgen. Mijn ervaring is dat het geen probleem is en dat ze graag meewerken om het ook jou naar de zin te maken! 

TERUG NAAR ALLE RESTAURANTS EN TIPS

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood