Selecteer een pagina

Voormalig huisarts Hetty op missie … 

“ik wil mensen helpen weer écht gezonder en slanker te worden”

Hetty (68) was tientallen jaren huisarts op Texel. Net als veel andere huisartsen wist ze niet veel van voeding. Inmiddels is ze niet meer werkzaam als huisarts, maar nog altijd heel actief en vol plannen. Zeker sinds ze heeft ontdekt wat een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak voor je kan doen.

Hetty heeft een nieuwe missie… Ze is vastbesloten om zoveel mogelijk mensen te helpen om ook weer gezonder en slanker te worden. Te beginnen met iedereen op ‘haar eiland’ Texel.

Wekelijks zal Hetty op deze pagina verslag doen van dingen die haar bezighouden tijdens haar keto ontdekkingstocht en haar missie op Texel. 

 

Komt een arts bij de dokter

Komt een arts bij de dokter

Soms moet ik zelf naar de dokter. Dat geeft nog steeds een ongemakkelijk gevoel, want hoewel ik al jaren geen spreekuur meer doe, zit ik dan toch aan de verkeerde kant van het bureau.  Vanaf de andere kant hoorde ik zeggen:  “Beste collega, geen zorgen, alleen een...

Lees meer
Vallen en weer opstaan

Vallen en weer opstaan

9 september 2020 Ik merk dat er starters zijn, die “de fout ingaan” en het er vervolgens maar bij laten zitten. Dat is jammer en niet nodig. Bedenk dat dit niet het zoveelste dieet is, dat je volgt, maar dat je bezig bent je voedingsgewoonten blijvend te veranderen....

Lees meer
Kies (meer) eieren voor je geld

Kies (meer) eieren voor je geld

2 september 2020 Een ei hoort er weliswaar bij, maar niet te veel en niet te vaak, dachten we altijd. Hooguit twee of driemaal per week een ei. Vooral het cholesterol in eieren, met name in de dooier, zou de boosdoener zijn. Sommige mensen aten daarom zelfs alleen het...

Lees meer
De vette waarheid

De vette waarheid

26 augustus 2020 Na zeven weken startgids weekmenu’s voel ik mij een ander mens en heb meer energie dan de afgelopen 10 jaar! “Je contouren zijn veranderd”, riep de slager mij van de week achterna. Leuk dat hij ziet dat ik al 6 kilo kwijt ben. Ik voel mij niet alleen...

Lees meer
De kop is eraf…

De kop is eraf…

18 augustus 2020 De kop is eraf... Niet de mijne, al voelde het afgelopen week af en toe wel zo. Ik bedoel dat ik eindelijk de plannen waar ik al een tijdje mee liep, in daden heb omgezet. Daar ging namelijk heel wat denk- en aarzelwerk aan vooraf. Ik volg zeker niet...

Lees meer
Ik heb er zin an…

Ik heb er zin an…

11 augustus 2020 Op mijn 68e geniet ik al een tijdje van mijn welverdiende rust na meer dan 30 jaar buffelen in het huisartsenvak, overigens het mooiste vak ter wereld. Het nieuwe coronavirus sleurde mij echter resoluut terug op de werkvloer. Dat kwam zo. Ik was onder...

Lees meer

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.