Selecteer een pagina

 

Voormalig huisarts Hetty op missie … 

“Ik wil mensen helpen weer écht gezonder en slanker te worden”

Hetty (69) was tientallen jaren huisarts op Texel. Net als veel andere huisartsen wist ze niet veel van voeding. Inmiddels is ze niet meer werkzaam als huisarts, maar nog altijd heel actief en vol plannen.

Zeker sinds ze in 2020 is begonnen met de startgidsen en zo heeft ontdekt wat een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak voor je kan doen.

Hetty heeft een nieuwe missie… Ze is vastbesloten om zoveel mogelijk mensen te helpen om ook weer gezonder en slanker te worden. Te beginnen met iedereen op ‘haar eiland’ Texel.

Regelmatig zal Hetty op deze pagina verslag doen van dingen die haar bezighouden tijdens haar keto ontdekkingstocht en haar missie op Texel. 

Weg met die bloeddrukpillen!

Weg met die bloeddrukpillen!

In mijn praktijk als huisarts keek ik heel anders naar welvaartsziekten en ouderdomsziekten dan nu. Sinds ik zelf ben begonnen met de startgidsen en koolhydraatarm/keto eten en veel heb geleerd over insulineresistentie en de gevolgen hiervan, zijn mijn inzichten over...

Lees meer
Niet elke arts is klaar voor keto

Niet elke arts is klaar voor keto

Als je op Texel woont, heb je altijd wind tegen. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar het voelt wel zo. Vraag maar aan een willekeurige fietser hier. Die snapt meteen wat je bedoelt. Ik moest daaraan denken toen ik laatst een beetje bedremmeld uit een meeting met...

Lees meer
Ziekmakende statines

Ziekmakende statines

'Toen ik zelf nog als huisarts werkzaam was, schreef ik regelmatig statines voor. Net als zoveel artsen. Ruim 2.1 miljoen mensen slikken statines tegen een hoog cholesterol. Je verwacht dan misschien dat steeds minder mensen hart- en vaatproblemen krijgen. Maar het...

Lees meer
Mijn nieuwe rol…

Mijn nieuwe rol…

Daar zaten we dan met z'n drieën: live op Facebook in de diabetesgroep van TheNewFood. Tegenover allemaal mensen die bezig zijn te stoppen met diabetesmedicatie. Leuk om te zien hoe gemotiveerd iedereen was of werd door deze gesprekken. Hoe anders was het om bezig te...

Lees meer
Een keto-date met spruitjes

Een keto-date met spruitjes

Het moet even onder ons blijven, maar ik ben weer aan het daten. En omdat uit eten gaan nu niet overal kan, had ik deze week een date aan huis. “Ik eet geen dierlijke producten en ben allergisch voor noten, pinda’s en vers fruit. Als dat problemen geeft, houden we het...

Lees meer
De weegschaal zakt weer!

De weegschaal zakt weer!

Deze week kwamen mijn kinderen weer eens eten. Ik had dat een poosje tegengehouden, omdat ik eerst zelf wilde wennen aan het koolhydraatarme koken. Nu durfde ik het aan. Tuna Melt ging het worden, uit de startgids. Een snel ovengerecht, dus ook snel op tafel. Ik had...

Lees meer
Boek ‘Kankervrij’: nieuwe inzichten

Boek ‘Kankervrij’: nieuwe inzichten

Ik wil het hebben over een nieuw boek: Kankervrij, over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen. Het is geschreven door arts William Cortvriendt, die eerder het boek 'Hoe word ik 100' schreef, over de voordelen van het koolhydraatarme dieet. Wat is er nieuw...

Lees meer
Durf jij ook weer vet te eten?

Durf jij ook weer vet te eten?

Toen ik kennismaakte met keto/koolhydraatarm, leerde ik ook meer over vetten. In mijn werkzame leven was vet not done en moest alles dus vetarm. Iedereen met een te hoog cholesterol zette ik levenslang op een mager, bij voorkeur plantaardig dieet en vaak ook op...

Lees meer
Komt een arts bij de dokter

Komt een arts bij de dokter

Soms moet ik zelf naar de dokter. Dat geeft nog steeds een ongemakkelijk gevoel, want hoewel ik al jaren geen spreekuur meer doe, zit ik dan toch aan de verkeerde kant van het bureau.  Vanaf de andere kant hoorde ik zeggen:  “Beste collega, geen zorgen, alleen een...

Lees meer
Vallen en weer opstaan

Vallen en weer opstaan

Ik merk dat er starters zijn, die “de fout ingaan” en het er vervolgens maar bij laten zitten. Dat is jammer en niet nodig. Bedenk dat dit niet het zoveelste dieet is, dat je volgt, maar dat je bezig bent je voedingsgewoonten blijvend te veranderen. Niet 'proberen'...

Lees meer
Kies (meer) eieren voor je geld

Kies (meer) eieren voor je geld

Een ei hoort er weliswaar bij, maar niet te veel en niet te vaak, dachten we altijd. Hooguit twee of driemaal per week een ei. Vooral het cholesterol in eieren, met name in de dooier, zou de boosdoener zijn. Sommige mensen aten daarom zelfs alleen het eiwit van het...

Lees meer
De vette waarheid

De vette waarheid

Na zeven weken startgids weekmenu’s voel ik mij een ander mens en heb meer energie dan de afgelopen 10 jaar! “Je contouren zijn veranderd”, riep de slager mij van de week achterna. Leuk dat hij ziet dat ik al 6 kilo kwijt ben. Ik voel mij niet alleen lichter en...

Lees meer
De kop is eraf…

De kop is eraf…

De kop is eraf... Niet de mijne, al voelde het afgelopen week af en toe wel zo. Ik bedoel dat ik eindelijk de plannen waar ik al een tijdje mee liep, in daden heb omgezet. Daar ging namelijk heel wat denk- en aarzelwerk aan vooraf. Ik volg zeker niet al het nieuws...

Lees meer
Ik heb er zin an…

Ik heb er zin an…

11 augustus 2020 Op mijn 68e geniet ik al een tijdje van mijn welverdiende rust na meer dan 30 jaar buffelen in het huisartsenvak, overigens het mooiste vak ter wereld. Het nieuwe coronavirus sleurde mij echter resoluut terug op de werkvloer. Dat kwam zo. Ik was onder...

Lees meer

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen