Selecteer een pagina

KOOLHYDRATENTABEL VERS KOOLHYDRAATARM KETO

De waardes in deze tabel wijken af van veel andere tabellen, omdat wij als enige zelf producten laten meten.
Meer info over onze eigen metingen (LAB/vinkje) en de fases (kleuren) vind je onderaan deze pagina.

Groenten (rauw en schoon gewogen)

NaamKoolhydratenLabOpmerking
Alfalfa 3 g per 100 g
Andijvie, krulandijvie, gewone andijvie2 g per 100 g
Artisjok8 g per 100 g
Asperges 1,8 g per 100 g
Aubergine 2,9 g per 100 g
Bamboespruiten6 g per 100 g
Bietjes chioggia gekookt 6,3 g per 100 g
Bietjes rood gekookt 9,3 g per 100 g
Bleekselderij 1 g per 100 g
Bloemkool 2,7 g per 100 g
Boerenkool 1 g per 100 g
Bosui4 g per 100 g
Broccoli 0,6 g per 100 g
Cavolo Nero 2,5 g per 100 g
Champignons, kastanjechampignons0,6 g per 100 g
Champignons, witte champignons0,6 g per 100 g
Courgette 0,9 g per 100 g✓✓
Haricots vers4 g per 100 g
Kastanjechampignons 0,6 g per 100 g
Knolselderij 3,7 g per 100 g
Komkommer 2 g per 100 g
Kool, Chinese kool2 g per 100 g
Kool, groene kool4 g per 100 g
Kool, rode kool3 g per 100 g
Kool, savooie-4 g per 100 g
Kool, witte5,5 g per 100 g
Koolraap5,5 g per 100 g✓✓
Koolrabi 5 g per 100 g
Kousenband7 g per 100 g
Lamsoren3 g per 100 g
Lente-uitjes3 g per 100 g
Lotusknol3 g per 100 g
Meiknolletjes6,5 g per 100 g
Mierikswortel vers11 g per 100 g
Oesterzwammen 0,9 g per 100 getiket geeft anders aan
Okra4 g per 100 g
Olijven0,2 g per 100 g
Paksoi1,4 g per 100 g
Paprika geel4,5 g per 100 g
Paprika groen 2,5 g per 100 g
Paprika rood4,5 g per 100 g
Pastinaak 10,2 g per 100 g
Peper, Spaanse peper5 g per 100 g
Peultjes5 g per 100 g
Pompoen bolpompoen2,3 g per 100 g
Pompoen flespompoen5,3 g per 100 g
Postelein1 g per 100 g
Prei 9,8 g per 100 g
Puntpaprika, zoete, rood4,5 g per 100 g
Raapstelen 1 g per 100 g
Rabarber2 g per 100 g
Radijs 1 g per 100 g
Rammenas vers5 g per 100 g
Rettich4 g per 100 g
Rucola1 g per 100 g
Schorseneren15 g per 100 g
Shiitake, gedroogd24 g per 100 g
Sjalot 7,3 g per 100 gmet mate
Sjalotje klein2,1 g per 1 stukmet mate
Sla, ijsbergsla1 g per 100 g
Sla, krop-0,5 g per 100 g
Snijbiet3 g per 100 g
Snijbonen 2,4 g per 100 g
Sopropo5 g per 100 g
Sperziebonen 2,9 g per 100 g
Spinazie 0,8 g per 100 g
Spitskool 3,7 g per 100 g
Spruiten 3,6 g per 100 g
Sugarsnaps5,5 g per 100 g
Tauge  3 g per 100 g
Tomaat alle soorten zonder pitjes 2 g per 100 g
Tomaat alle soorten 2,9 g per 100 g✓✓✓
Tomaatjes, cherrytomaatjes, snoeptomaatjes3 g per 100 g
Tuinbonen gepeld 10,6 g per 100 g
Tuinkers1 g per 100 g
Ui, gewone8,1 g per 100 gmet mate
Ui, rode 9 g per 100 gmet mate
Ui, zoete7,6 g per 100 gmet mate
Veldsla3 g per 100 g
Venkel  2 g per 100 g
Winterpeen, winterwortel, peen7,2 g per 100 g
Witlof 1,7 g per 100 g
Wortelpeterselie7,1 g per 100 g✓✓
Worteltjes, bospeen4,1 g per 100 g
Yakon 9,8 g per 100 g
Zeekraal3 g per 100 g
Zuurkool 1 g per 100 gzie etiket

Vlees/kip/vis (puur, zonder toevoegingen)

NaamKoolhydratenLabOpmerking
Ei middelmaat0,4 g per 1 stuk
Escargot2 g per 100 g
Gamba's, reuzengarnalen0 g per 100 g
Garnalen 0 g per 100 g
Haring zoute 1 g per 100 gzonder uitjes
Jacobsschelpen2 g per 100 g
Kalfsvlees0 g per 100 g
Kalkoen0 g per 100 g
Kip, met of zonder vel0 g per 100 g
Kippenlever2 g per 100 g
Krab1 g per 100 g
Lamsvlees 0 g per 100 g
Lever2 g per 100 g
Mosselen, gekookt1,8 g per 100 g
Oesters3,5 g per 100 g
Paling0 g per 100 g
Rundvlees 0 g per 100 g
Varkensvlees 0 g per 100 g
Vis0 g per 100 g
Vis gerookt0 g per 100 g

Kruiden (vers of diepvries)

NaamKoolhydratenLabOpmerking
Basilicum5 g per 100 g
Basilicum Daregal diepvries2,5 g per 100 g
Bieslook Daregal diepvries 1,5 g per 100 g
Bieslook 4,4 g per 100 g
Dille7 g per 100 g
Dille Daregal diepvries2,9 g per 100 g
Dragon 50 g per 100 g
Gemberwortel11,5 g per 100 g
Italiaanse kruiden Daregal diepvries4 g per 100 g
Knoflook, diepvries Daregal 13,7 g per 100 getiket wijkt af
Knoflook, vers28 g per 100 g
Knoflook, vers0,8 g per 1 teentje
Koriander Daregal diepvries0,6 g per 100 g
Koriander 1 g per 100 g
Munt5 g per 100 g
Peterselie1 g per 100 g
Peterselie Daregal diepvries3,2 g per 100 g
Rozemarijn 46 g per 100 g
Salie8,5 g per 100 g
Selderie2 g per 100 g
Sereh/citroengras 25 g per 100 g
Tijm 24 g per 100 g

Noten en zaden

NaamKoolhydratenLabOpmerking
Amandelen met vlies (bruin)7,4 g per 100 g
Amandelen wit4,1 g per 100 g
Chiazaad9,6 g per 100 g
Hazelnoten met of zonder vlies5 g per 100 g
Hennepzaad3,5 g per 100 g
Kokosmeel (met mate!)30 g per 100 g
Kokosnoot vers stukjes3,5 g per 100 g
Kokosrasp gedroogd 8,5 g per 100 g
Lijnzaad4,2 g per 100 g
Macadamianoten 4,8 g per 100 g
Paranoten2,8 g per 100 g
Pecannoten 6,9 g per 100 g
Pepitapitten2,8 g per 100 g
Pijnboompitten 10,5 g per 100 g
Pinda8,3 g per 100 g
Pistache, gepeld 9,9 g per 100 g
Pompoenpitten2,8 g per 100 g
Santen Bon Coco8,9 g per 100 g
Santen Dhillon6 g per 100 g
Sesamzaadjes30 g per 100 g
Walnoten 5,8 g per 100 g
Zonnebloempitten5,9 g per 100 g

Vers fruit (niet gedroogd, geen sap)

NaamKoolhydratenLabOpmerking
Aalbessen, rode-, witte-4,5 g per 100 g
Aardbeien 4,2 g per 100 g✓✓
Avocado Hass 3 g per 1 hele✓✓
Blauwe bessen 10 g per 100 g✓✓
Bramen 6,8 g per 100 g✓✓
Citroensap0,8 g per 1 el.
Cranberry (vers of diepvries)4,8 g per 100 g
Frambozen 6,6 g per 100 g✓✓
Galiameloen6 g per 100 g
Kruisbessen9 g per 100 g
Limoensap1 g per 1 el.
Mandarijn5 g per 1 stuk
Moerbeien (vers, niet gedroogd)10 g per 100 g
Watermeloen 8,6 g per 100 g

Wat betekenen de kleuren in de tabel?

 

Fase 1 START (strikt koolhydraatarm/keto) max. 20 tot 25 gram koolhydraten per dag. Deze hoeveelheid koolhydraten is het meest effectief (om af te vallen en de gezondheid te verbeteren) en wordt ook in de startgids aangehouden

Fase 2 Koolhydraatarm (in principe nog steeds keto) max. rond 50 gram koolhydraten per dag. Deze hoeveelheid koolhydraten is alleen geschikt als je al langer koolhydraatarm/keto eet en geen last hebt van iets meer koolhydraten. Bij ernstige insulineresistentie, PCOS, diabetes etc., is fase 2 vrijwel nooit geschikt omdat je uit ketose raakt.

Fase 3 Koolhydraatbeperkt  50 – 120  gram koolhydraten per dag. Deze hoeveelheid koolhydraten is alleen geschikt voor mensen die NIET insulineresistent zijn en die helemaal geen last hebben van meer koolhydraten eten op een dag. En dat komt niet vaak voor!

Wanneer achter een product (met mate) staat, dan is het alleen in kleine hoeveelheden geschikt vanaf de aangegeven kleur/fase. Lees hier meer over de drie verschillende fases en welke fase voor jou waarschijnlijk het meest geschikt is.

Veel producten laten we zelf meten in het lab

Veel producten hebben we recent zelf (ÉÉN OF MEER KEREN) laten meten in het laboratorium. Er staat dan een groen vinkje achter het aantal koolhydraten. Bij meerdere metingen staan meerdere vinkjes. Deze lijst hebben wij verder samengesteld aan de hand van verschillende officiële koolhydratenlijsten van over de hele wereld. We gaan dan uit van gemiddelden. De waardes wijken daardoor soms af van wat de tabellen en apps in Nederland en andere landen  aangeven. 

LET OP: De hoeveelheid koolhydraten in natuurproducten kunnen verschillen per ras, land van herkomst en seizoen. Hier lees je waarom wij zelf producten laten onderzoeken in het LAB.