Selecteer een pagina

BESTELLEN EN LEVERING   

Op deze pagina vind je alle informatie over bestellen, verzending en retourneren van boeken! 

VERTRAAGDE LEVERING Bij PostNL is op dit moment sprake van veel vertraging. Brievenbuspost doet er vaak wel twee keer zo lang over, soms langer. Wij vragen ieders begrip en geduld. Houd rekening met een levertijd van 1 tot 5 werkdagen. 

Verzenddagen 

Wij verzenden de bestellingen met PostNL Brievenbuspost, via onderstaand schema. Bij grote drukte lukt het ons soms niet om alle verzendingen volgens schema te versturen. Je ontvangt áltijd een mail van ons, zodra we je bestelling hebben verzonden.
– Boeken besteld op vrijdag ná 12 uur, op zaterdag t/m maandag vóór 12 uur, worden in principe op maandag verzonden.
– Boeken besteld op maandag ná 12 uur, op dinsdag, en woensdag vóór 12 uur, worden in principe op woensdag verzonden.
– Boeken besteld op woensdag ná 12 uur, donderdag en vrijdag vóór 12 uur, worden in principe op vrijdag verzonden.

Bezorging door POSTNL
Verzonden post wordt in principe de volgende dag of de dag daarna geleverd door PostNL, maar soms doen ze er langer over. Een enkele keer duurt het zelfs 5 werkdagen. Houd er ook rekening mee dat op maandag geen post wordt bezorgd!

Meer dan zes boeken besteld?
Vanaf 6 boeken verzenden wij een bestelling (op dezelfde dag) in meerdere enveloppen. Het kan zijn dat deze niet allemaal op dezelfde dag worden bezorgd door PostNL, maar dat er meerdere dagen tussen zitten. 
 

Track & Trace
Wij versturen de boekjes in enveloppen met BRIEVENBUSPOST. Het zijn geen pakketjes; je hoeft dus niet thuis te zijn op de dag van aflevering. Je ontvangt ook geen Track & Trace-code voor deze brievenbuspost.

Feestdagen 

Op feestdagen verzenden wij geen boeken. Valt de verzenddag (maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag) op een feestdag, dan verzenden wij op de eerstvolgende verzenddag.

Verzendkosten binnen Nederland 

Verzendkosten bedragen € 3,50 per verzending, ongeacht de hoeveelheid boeken die je bestelt. De verzendkosten worden automatisch in rekening gebracht.

 

VRAGEN OVER BESTELLEN/LEVEREN/KORTING/PDF’s

VERZENDING - Hoe worden de boeken verzonden?

Boeken worden ALTIJD in enveloppen verzonden met brievenbuspost van PostNL.

AFTERPAY - Kan ik achteraf betalen?

Achteraf betalen of ‘AfterPay’ is niet mogelijk.
Wil je niet via internet betalen, dan kun je vooraf het bedrag overmaken. Zie voor meer informatie ‘NIET VIA INTERNET BETALEN’.

KORTINGSCODE - Hoe kom ik aan een kortingscode?

Algemene kortingscode
Er zijn geen algemene kortingscodes, bijvoorbeeld wanneer je eerder hebt besteld. Je ontvangt dus geen kortingscode voor een volgende bestelling. Sommige mensen verwarren de kortingscode voor een extra boek met een algemene korting voor een volgende bestelling.

Kortingsbonnen op congressen en andere bijeenkomsten
Soms verstrekken wij kortingsbonnen op congressen of bij andere bijeenkomsten.
Op de bon staat aangegeven voor welke boeken de korting geldt. Volg de instructies op die op de kortingsbon staan.

Kortingsbonnen in de huisartsenpraktijk (of bij andere behandelaars)
Ook kunnen specialisten, huisartsen, diëtisten, verpleegkundigen of praktijkondersteuners je een kortingsbon geven voor de startgids.
Volg de instructies op die op de kortingsbon staan.

KORTINGSCODE - Hoe gebruik je een kortingscode?

Heb je een kortingscode? 
Je kunt een kortingscode invoeren in het betaalscherm. Klik op de optie: ‘Ik heb een kortingscode’. Controleer of je korting ook echt wordt verrekend met het totaalbedrag. Je ziet dan een streep door het normale bedrag en het bedrag met korting staat daaronder.

LET OP:  Achteraf kunnen wij gemiste kortingen helaas niet terugbetalen!

NIET ALLES ONTVANGEN - Ik heb minder boeken ontvangen dan ik heb besteld

Wanneer je meer dan 6 boeken bestelt, versturen wij je boeken in meerdere enveloppen. Het kan gebeuren dat je de enveloppen niet tegelijk ontvangt, omdat PostNL sommige post wat later bezorgt.

In dat geval komt de andere envelop (of enveloppen) meestal de volgende bezorgdag en moet je gewoon nog even geduld hebben!

PDF NABESTELLEN - Kan ik achteraf alsnog gebruik maken van de combi-korting?

Helaas kan dat niet. De combi-korting boek met PDF is berekend op een aankoop in één keer.

Overweeg je dus de PDF ook te bestellen? Doe dat dan tegelijk met het boek!

RETOUR STUREN - Kan ik een boek terugsturen?

Wil je een boek retourneren? Laat het ons weten door de bevestigingsmail te beantwoorden en aan te geven dat je één of meerdere boeken retour wilt sturen. We sturen je dan de verdere retourinstructies. Je ontvangt het aankoopbedrag van het boek (of de boeken) terug. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.

NIET VIA INTERNET BETALEN - Kan ik vooraf betalen via bankbetaling?

Boeken liever niet betalen via internet?

Je kunt ook een bestelling voor boeken plaatsen via een bankbetaling.
1. Maak het bedrag (inclusief verzendkosten) over op bankrekening NL02 RABO 0362774781 t.n.v. TheNewFood. Vermeld in de omschrijving ALTIJD je e-mailadres. Vervang het @ door ‘at’ in je e-mailadres!
2. Stuur vervolgens een bericht via het contactformulier, waarin je laat weten welk(e) product(en) je bestelt en vergeet vooral niet je naam en adresgegevens te vermelden, zoals deze staan op het bankafschrift van je bank.
3. Wij versturen je bestelling, zodra wij je betaling hebben ontvangen. Heb je een week na betaling nog geen bestelling ontvangen, stuur ons dan even opnieuw een e-mail, met de datum erbij waarop de betaling is afgeschreven.

LET OP! PDF’s kun je niet bestellen via overschrijven.

BESTELLEN VOOR HET BUITENLAND 

Verzendkosten buitenland

De verzendkosten worden berekend aan de hand van je adresgegevens. Je betaalt altijd eenmalig verzendkosten, ongeacht het aantal boeken. De boeken worden verzonden in enveloppen.

Levertijd buitenland

Boeken worden verstuurd via PostNL brievenbuspost. De levertijd kan veel langer zijn dan bij levering in Nederland.
Houd rekening met een levertijd van 3 tot 10 werkdagen. De levertijd verschilt per land.

Bij grotere bestellingen die in meerdere enveloppen worden verstuurd, komt het vaak voor dat de enveloppen op verschillende dagen worden geleverd. Daar kan soms wel een week tussen zitten! Helaas kunnen wij zendingen over de grens niet volgen en dus ook niets zeggen over de exacte leverdatum. Er zit dus niets anders op dan geduldig afwachten.

Delen