Selecteer een pagina

Brief voor je familie/vrienden/naasten

Met een gezonde koolhydraatarme  aanpak volgens de STARTGIDS kun je in korte tijd je bloedsuikers verbeteren, veel afvallen, je bloeddruk verlagen en allerlei andere gezondheidsklachten verminderen. Hier word je natuurlijk enorm blij van. In de praktijk zien we echter dat de omgeving nogal sceptisch kan reageren op deze andere manier van eten.

Hoe leg je deze aanpak uit aan anderen?

Een gezonde koolhydraatarme / keto aanpak gaat over puur écht eten, zonder suiker en geraffineerde koolhydraten en met meer gezonde vetten. Pure verse voeding, rijk aan gezonde voedingsstoffen. Een aanpak die ook in Leende (‘Gezond dorp’) zeer succesvol is en die ook gebruikt werd in het tv programma ‘Hoe word ik 100’.  Voor wie nog niet bekend is met deze aanpak kan onze website veel informatie bieden.

BRIEF VOOR JE NAASTEN/FAMILIE/KENNISSEN

Om het nog makkelijker te maken heeft verpleegkundige Lara Schalk een brief gemaakt die je kunt gebruiken om anderen uit te leggen wat deze aanpak nu precies inhoudt (en wat niet!). Er bestaan nogal wat misverstanden over een gezonde koolhydraatarme aanpak; wij hopen dat met deze brief deze misverstanden uit de weg worden geruimd.

UITLEGBRIEF VAN LARA SCHALK, VERPLEEGKUNDIGE BIJ THENEWFOOD

Beste familielid, vriend of naaste,  

Iemand in jouw omgeving is van plan om over te stappen (of is inmiddels overgestapt) op een andere manier van eten. Namelijk volgens de koolhydraatarme/keto aanpak van TheNewFood. Dit is fantastisch nieuws! Dit is namelijk een manier van eten die bewezen gezond en effectief is om bijvoorbeeld af te vallen of diabetes type 2 te verslaan. Wereldwijd zijn er steeds meer zorgverleners die deze manier van eten adviseren. Veel van onze klanten hebben al geweldige resultaten behaald (zie ervaringsverhalen op de website). 

Toch kan het zijn dat je twijfels hebt met betrekking tot deze manier van eten, want net als jouw familielid/vriend/naaste heb jij ook jarenlang gehoord dat vetten ongezond zijn en leiden tot veel ziektes. We gaan je in deze brief uitleggen waarom deze aanpak juist erg gezond is!

Waarom is dit geen dieet?
In tegenstelling tot heel veel diëten waar je vast wel eens van gehoord hebt, is dit geen ongezond calorie-arm eiwitdieet of crashdieet met poeders. De gezonde koolhydraatarme aanpak bestaat uit maaltijden gemaakt van échte voeding en verse producten. Ook houdt deze aanpak in dat hij/zij minder toegevoegde suikers eet. In plaats daarvan worden er meer gezonde vetten als avocado, vis, olijfolie, noten, eieren en roomboter toegevoegd. Honger hebben is verleden tijd en mensen die starten met deze aanpak voelen zich vaak snel energieker en vrolijker, ze vallen af en hun gezondheid gaat met sprongen vooruit. En niet onbelangrijk: de resultaten zijn blijvend! 

Vet als redmiddel tegen welvaartsziekten
Minder koolhydraten eten en meer gezonde vetten… Maar vetten zijn toch ongezond? Niets is minder waar! Vetten werden heel lang gezien als veroorzaker van veel ziekten. Bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, cholesterolproblemen, overgewicht en zelfs diabetes type 2. Uit recente onderzoeken blijkt dat vetten niet de boosdoener zijn, maar koolhydraten en suikers de oorzaak zijn van deze welvaartsziekten. Door minder koolhydraten en suiker te gaan eten en meer gezonde vetten wordt de kans op het krijgen van deze ziekten kleiner en kunnen de gevolgen van de ziekte beperkt of zelf omgekeerd worden! 

Veel mensen met bijvoorbeeld diabetes of een hoge bloeddruk zijn jouw familielid/vriend/naaste al voorgegaan: zij hebben al snel na de start met deze aanpak hun medicatie kunnen afbouwen. 

Steun is erg belangrijk!
Deze aanpak is erg effectief, dat hebben we al bij velen mogen zien. Toch horen we vaak dat mensen het lastig vinden als iemand in hun omgeving begint met deze aanpak. Ze hebben bijvoorbeeld geen vertrouwen in de aanpak en zijn bang dat het hun naaste meer gaat schaden. Soms geven zorgverleners aan dat het een ongezonde manier van eten is, of horen/zien zij dingen op het nieuws over het eten van meer vetten…

Wij vragen jullie vertrouwen te hebben en jullie familielid/vriend/naaste te steunen in deze aanpak. Deze gezonde manier van eten is heel anders dan de meeste mensen gewend zijn. De gerechten zijn erg lekker, maar mensen moeten soms wel angsten overwinnen en vertrouwen krijgen in deze aanpak. Dat kan in het begin erg lastig zijn. Zéker bij diabetes 2 zien we dat mensen weer echt moeten leren vertrouwen op hun lijf en dat ze écht gezond(er) kunnen worden! Om dit succesvol te doen hebben ze alle steun van jou nodig!

En geloof ons… Ook jij gaat dan snel de geweldige veranderingen bij jouw familielid/vriend/naaste zien. De resultaten die wij hebben gezien, liegen er niet om. We zien iedereen snel gezonder, slanker en energieker worden. Waarom zou jouw familielid/vriend/naaste een uitzondering zijn?

Meer informatie
Als je meer informatie wil met betrekking tot deze aanpak kijk dan even rond op onze website: thenewfood.nl. Mocht je na het lezen van deze brief en de informatie op de website nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen via het contactformulier op de site.

Met gezonde groet,
Lara Schalk
verpleegkundige bij TheNewFood

 

Ik hoop dat de brief jou kan helpen om uit te leggen wat onze koolhydraatarme/keto aanpak inhoudt!
Ben je op zoek naar een brief voor je huisarts of andere behandelaar? Ga dan naar deze pagina.

 

BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten 

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu's en heerlijke recepten voor elke dag.

Delen