Selecteer een pagina

RUIM 30 KILO KWIJT, LIPOEDEEM-KLACHTEN VRIJWEL WEG

NOVEMBER 2022 – Marianne Kuper (56): “Ik woon in het mooie Achterhoek samen met mijn vriend, zoon, twee katten, zes kippen en een haan. Ook heb ik nog een dochter en kleindochter. Ik werk als caregiver bij Homeinstead.

Vanaf dat ik een jaar of 20 was begon ik zwaarder te worden, ik ben een emotie-eter. In de loop der jaren heb ik verschillende keren aan de lijn gedaan. Verschillende methodes heb ik gedaan, zoals shakes en reepjes, calorieën tellen en een afvalrace via de sportschool. Dit werkte vaak wel even, maar ik verviel uiteindelijk al snel weer terug in mijn oude eetgewoonten.

In maart 2021 ben ik begonnen om op mijn koolhydraatinname te letten. De eerste twee maanden via verschillende websites. Het werkte… maar ik was te veel bezig met het tellen van macro’s. Dit ging me erg tegenstaan. Regelmatig kwam ik TheNewFood tegen op facebook, en dat maakte me nieuwsgierig.

Toen heb ik de startboekjes besteld en ben begonnen. Dat beviel me meteen erg goed, ik kreeg meer rust. Het verrassende van deze aanpak vind ik dat ik zo lekker kan eten, geen hongergevoel meer heb en bijna nooit meer drang om te snoepen. Langzamerhand ook steeds wat nieuwe boekjes erbij besteld, en tot op heden gebruik ik de boekjes dagelijks.

Een aantal jaar geleden kreeg ik te horen dat ik lipoedeem had en de arts zei toen dat ik nooit meer slanker zou worden, wat ik ook zou doen. Ik moest er alleen voor zorgen dat ik niet meer aankwam.

Nu ik zoveel afgevallen ben door deze leefstijl geloof ik dat niet meer. Ik kreeg oedeemtherapie en daar ben ik een jaar geleden mee gestopt, mijn huid voelde eerst heel strak en was erg gevoelig. Vooral benen en armen; nu heb ik er weinig last meer van.
Ook had ik eerst best veel last van m’n lijf. Spier- en gewrichtspijnen… en was vaak erg vermoeid. De spier en gewrichtspijnen zijn een stuk verbeterd en dit voelt heel goed.

In verband met hart- en vaatziekten in de familie liet ik me jaarlijks controleren op o.a. cholesterol. Ongeveer 3 jaar geleden moest ik hiervoor statines gaan innemen maar dat wilde ik niet. Vorige week was ik nog bij de praktijkondersteuner die nog wat huiverig was om mijn totaal cholesterol maar uit de berekening kwam dat ik slechts 1% kans heb op hart- en vaatziekten.

Mijn favoriete boeken zijn de eenpanspecial en de ovenspecial. De nasi, paprika met varkenshaas, kipsaté roerbak, pizza ovenschotel en de vleespastei met puree komen hier regelmatig op het menu. We hebben niet snel een gerecht wat we niet lekker vinden.

Mijn vriend is sinds een aantal maanden helemaal mee gaan doen en voelt zich er ook heel goed bij. Hij is al ruim 10 kilo kwijt!
Ik voel me heerlijk! Had niet verwacht dat het me zoveel zou brengen. Ik ben ruim 30 kilo afgevallen. Op dit moment is op gewicht blijven mijn doel en vooral niet meer verder afvallen. Inmiddels heb ik mijn zusje ook aangestoken met deze leefstijl. Ze wordt steeds enthousiaster en steekt ook weer mensen aan… Zo leuk!”