Selecteer een pagina

Hulp bij diabetes 2 verslaan!

Zelf aan de slag gaan om van je diabetes 2 af te komen is voor veel mensen heel spannend. Ze hebben het gevoel er alleen voor te staan. Je huisarts (en POH of diabetesverpleegkundige) zijn vooral gericht op medicatie. Zij willen of kunnen je vaak niet helpen met deze aanpak. Daar zijn ze vaak (nog) niet voor opgeleid. Je zult het dus meestal echt zelf moeten doen.

In de praktijk merken we dat dit voor veel mensen een lastige weg is waarop ze veel tegenkomen. Het resultaat van deze andere manier van eten is enorm en dat zie je al binnen een dag. Dat is geweldig, maar ook spannend en misschien maakt het je onzeker. En het gaat niet alleen om anders eten, maar het gaat er ook om hoe je arts, je gezin en je omgeving hiermee omgaan.

Wij kunnen je helpen!

Iedereen die hulp wil bij dit spannende traject kan hulp krijgen van verpleegkundige Lara Schalk. Lara is medisch voedingsspecialist en expert in koolhydraatarm/keto eten. Ze heeft veel ervaring met het verslaan van diabetes type 2. Mensen op weg helpen naar een gezonder leven door anders te eten is haar grote passie. Lara: “Ik neem mensen graag bij de hand, we gaan dit avontuur samen aan!”

Wat kan Lara voor je doen?

Lara kan je helpen met al je vragen en het opstarten van deze andere manier van eten. Ze volgt je tijdens het hele traject en geeft je steeds deskundig advies. Ze kan je ook ondersteunen in het contact met je arts of andere behandelaars. Je bepaalt zelf hoe lang je de hulp van Lara nodig hebt. De één vindt een maand begeleiding voldoende en een ander maakt graag wat langer gebruik van de steun en adviezen van Lara.  

Hoe gaat het in z’n werk?

 • Het contact verloop via email; Lara reageert steeds zo snel mogelijk en adviseert jou persoonlijk. Jullie gaan samen aan de slag!
 • Het contact met Lara verloopt altijd via de email. Je ontvangt meestal binnen enkele uren antwoord, in ieder geval binnen 2 dagen.
 • Je begint altijd met de STARTGIDS, zorg dat je die vast in huis hebt. Nog niet in huis? Bestel de startgids hier.
 • Hieronder kun je  je inschrijven voor een abonnement op dit begeleidingstraject met verpleegkundige Lara Schalk.

Het traject

 • Het traject duurt in ieder geval 6 maanden, de prijs hiervoor is 294,00. 
 • Na zes maanden is vrijwel iedereen die dit traject volgt, bijna of geheel vrij van diabetes medicatie, met stabiele mooie bloedsuikers en met een gezonder gewicht (als er sprake is van overgewicht).
 • Verlengen na 6 maanden is mogelijk, met steeds een maand, á 39 euro per maand.
 • Je kunt deze kosten niet declareren bij je ziektekostenverzekering.
 • Na betaling ontvang je direct een korte vragenlijst die gaat over jouw persoonlijke situatie. Je kunt er ook al jouw vragen op kwijt.
 • Je start altijd met de STARTGIDS, zorg dat je die vast in huis hebt. Nog niet in huis? Bestel de startgids hier
 • Hieronder kun je je inschrijven voor dit begeleidingstraject met verpleegkundige Lara Schalk.

Belangrijk om te weten

 • Lara is geen arts. Zij stelt geen diagnoses en vervangt niet de normale consulten met je eigen diabetesverpleegkundige of arts. Eventueel afbouwen van medicatie doe je ALTIJD in overleg met je eigen arts/behandelaar.

  Delen