Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Kirsten (47 jaar) is 70 kilo kwijt

Kirsten (47 jaar) is 70 kilo kwijt

Kirsten was altijd aan de lijn en werd steeds dikker en ongezonder. Toen ze de 150 kilo naderde, ging ze op zoek naar een aanpak die echt werkt. Zo kwam ze bij TheNewFood uit. Anderhalf jaar later is ze 70 kilo lichter, een stuk fitter en gezonder. Ze mocht ook stoppen met de bloeddrukmedicatie.

Altijd lijnen en toch steeds zwaarder

“In mijn jeugd was ik altijd al net iets te zwaar, maar niet echt te dik en ik was heel sportief. Ik deed fanatiek aan wedstrijdzwemmen. Door een blijvende blessure ben ik gestopt met zwemmen en daarna werd ik al snel zwaarder. Ik heb vaak ‘aan de lijn gedaan’, ik probeerde dan supergezond te eten en niet veel calorieën binnen te krijgen. Met als gevolg: schrale maaltijden en ik had vrijwel altijd trek.

Tijdens deze lijnperiodes sportte ik heel veel. In de loop der jaren ben ik diverse keren veel afgevallen, maar ook weer veel aangekomen. Het bekende jojo-effect was een feit. Daarnaast werd ik steeds ongezonder. Toen ik bijna 150 kilo woog, ben ik op zoek gegaan naar iets wat bij mij blijvend zou kunnen werken. Ik wilde sowieso niet meer zo obsessief sporten om af te kunnen vallen.”

Koolhydraatarm

“Ik had al weleens over koolhydraatarm gelezen, maar ik was van mening dat brood en fruit niet gemist konden worden. Tot ik zag dat mijn tante geweldige resultaten behaalde met de aanpak van TheNewFood. Zij inspireerde mij enorm. Op 19 juli 2021 ben ik begonnen met de startgidsen. Toen nog steeds wat sceptisch. Deze manier van eten kon toch niet werken, met al dat vet? Het zou vast ook weer niet bij me passen…

Ik besloot om er 8 weken vol voor te gaan en de boekjes precies te volgen. Dan zou ik verder beslissen. Dat besluit kwam na 13 weken. Ik was toen 21 kilo lichter en overtuigd dat het wél werkt! Ik ging door en dat was geen straf. De gerechten zijn smaakvol en afwisselend en de resultaten zijn geweldig!  Ik ben steeds goed verzadigd. Af en toe had ik een moeilijk momentje, maar dat ging ook weer snel voorbij.”

Hoge bloeddruk

“Ik was al vele jaren bekend met hoge bloeddruk en slikte daar ook medicatie voor. Eén van mijn doelen was om helemaal te kunnen stoppen met de bloeddrukmedicijnen. Regelmatig werd mijn bloeddruk gemeten en het zag er veelbelovend uit. Mijn huisarts bleek bekend te zijn met deze manier van eten en is hier erg enthousiast over. Hij vindt het fantastisch dat ik deze eetwijze volg.

In maart van dit jaar had ik een 30-minutenmeting van mijn bloeddruk. De uitslag was geweldig! Ik mocht stoppen met de bloeddrukmedicatie.
Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken met zulke lekkere gerechten. De eerste vraag die mij vaak gesteld wordt is: hoe doe je dat? Als ik dan vertel over TheNewFood, dan zijn mensen toch altijd verbaasd dat je door alleen anders te eten (niet minder) van je medicatie af kunt komen.”

70 kilo!

“Ik had geen exact streefgewicht. Ik was ervan overtuigd dat mijn lichaam zelf aan zou geven wanneer het genoeg is. Maar om een ‘gezond’ gewicht te bereiken, zou ik zo’n 70 kilo af moeten vallen. Onbegonnen werk leek het, voor ik begon. Maar eigenlijk ging het vanzelf, ik eet zo lekker dat het ook niet als ‘lijnen’ voelt. Inmiddels ben ik 70 kilo afgevallen met koolhydraatarm/keto eten via TheNewFood, ik weeg nu 76 kilo.

De behaalde gezondheidswinst is voorlopig mijn allergrootste beloning. Perfecte bloedwaardes, stoppen met medicatie, fit, energiek, helder, geen pijntjes en ga zo maar door. Doordat de klachten verdwijnen en ik niet meer moe ben en altijd energie heb, ben ik ook een vrolijker mens geworden. Dit is voor mezelf heel prettig, maar ook zeker voor de mensen om me heen. Ik kan wel zeggen dat ik erg goed in m’n vel zit.”

Een nieuw lijf

“Een ‘normaal’ postuur hebben brengt erg veel voordelen met zich mee. Alleen al als ik denk aan praktische zaken. Bijvoorbeeld het zitten in een stoel. Toen ik zo dik was, dacht ik er niet aan om in een plastic kuipstoeltje te gaan zitten op een verjaardag. Nu ga ik zelfs de klapstoeltjes niet uit de weg. Dan hebben we natuurlijk ook nog de krappe vliegtuigstoelen. Het tafeltje voor mij kon niet worden uitgeklapt. Mijn buik zat in de weg.

Ook het uitstappen uit een lage auto of opstaan uit een diepe bank is nu een fluitje van een cent, zonder pijnlijke knieën. Ook heel erg leuk is het kopen van nieuwe kleding. Nu ik op gewicht ben, heb ik serieus geïnvesteerd in kleding. Heerlijk om in “normale” winkels te kunnen shoppen en alles aan te kunnen. Met een maatje 40/42 is er genoeg keuze. Een leren motorpak was mijn grote droom en die is nu werkelijkheid geworden.

Meer bewegen

Ik deed eerder wel wat aan beweging, maar niet zo heel erg veel. Ik heb een zittend beroep. Wandelen was geen feest omdat ik gewoonweg te zwaar was. Ik had last van mijn voeten en knieën. Om het afvallen op gang te houden, ben ik ook wat meer gaan bewegen. Vooral wandelen doet het goed bij mij.  Inmiddels worden de wandelingen steeds langer!

Begin dit jaar hebben wij nieuwe fietsen gekocht en hier hebben we al heel wat tochtjes mee gemaakt. We nemen dan vaak zelf een maaltijd mee, maar ik red me ook prima in een eetgelegenheid. Ook bij anderen red ik me altijd wel. In lastige situaties neem ik zelf wat te eten mee. Bijvoorbeeld pannenkoekjes of een bakje vol uit startgids 2.”  

Inspiratie!

Mijn omgeving vindt het fantastisch. Het is echt ongelooflijk hoeveel complimenten ik van mensen in ontvangst heb mogen nemen. Sommige zijn wat voorzichtig, want zij denken dat ik door een ziekte zoveel ben afgevallen. Anderen denken weer dat ik door middel van een maagband of gastric bypass de kilo’s ben kwijtgeraakt. Maar als ik vertel dat ik ben afgevallen door koolhydraatarm/keto te eten, vallen ze steil achterover.

Het is blijkbaar nogal wat om “op eigen kracht” 70 kilo af te vallen. En als ik dan ook nog aangeef dat het me redelijk makkelijk is afgegaan omdat ik vooral heel erg lekker en puur eet, dan zijn ze behoorlijk geïnteresseerd. Inmiddels blijk ik een inspiratie te zijn voor diverse mensen om me heen, net als mijn tante destijds voor mij is geweest. Ik heb al meerdere personen met succes op weg geholpen. Daar heb ik echt plezier in.

Deskundig team

Wat mij ook steeds enthousiast gehouden heeft, is de deskundige en actieve informatievoorziening van TheNewFood op Facebook. Inmiddels heb ik van TheNewFood veel geleerd over voeding. Wat ik verder erg prettig vind, is de persoonlijke benadering, zowel op geplaatste Facebookberichten als op privéberichten via Messenger. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Het is bijna overbodig om te zeggen dat ik koolhydraatarm blijf eten. Ik probeer wekelijks iets nieuws uit de boekjes, dat houdt het leuk en lekker! De koolhydraatarme aanpak is eigenlijk een hobby van me geworden. Inmiddels maak ik m’n eigen weekmenu’s, met behulp van de boekjes die ik nu allemaal heb. Mijn man eet in de avond gewoon lekker met mij mee en vindt de gerechten ook lekker.”

Maak er een feest van!

“Mijn tip voor anderen: volg eerst lekker de startgidsen. Dan leer je goed hoe het werkt. Wanneer je daarna je eigen weekmenu’s in elkaar zet, dan doe je jezelf een groot plezier door van elke maaltijd een feestje te maken. Kies vooral gerechten die jij lekker vindt. Dat is geen probleem, er staan meer dan genoeg heerlijke recepten in de vele specials. Voor elk wat wils. Succes allemaal!

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

OVERZICHT ALLE ARTIKELEN

 Je kunt hier ook zoeken op de site:

Delen