Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Super snelle keto-gehaktballetjes

Super snelle keto-gehaktballetjes

Volgens mij is dit het aller- allereenvoudigste recept voor snelle gehaktballetjes. Binnen 12 minuten heb je ze op tafel staan en je hebt er maar één ingrediënt voor nodig! Je hoeft niets meer te kruiden of toe te voegen, de saucijzen leveren je kant-en-klaar balletjes op smaak.
Geniet ervan als tussendoortje of als snelle maaltijd, met wat rauwkost uit het vuistje, groente of salade. Koud zijn ze ook heerlijk!

Ben jij ook zo dol op snel en makkelijk koken? In de STARTGIDSEN vind je veel snelle recepten voor heerlijke gerechten! Onder het recept vind je een overzicht van deze gerechten.

DIT HEB JE NODIG voor 20 balletjes (gemiddeld 2 gram koolhydraten per 20 balletjes, lees het etiket!)

4 saucijzen, naar keuze varkens- of rundersaucijzen (met de minste koolhydraten!)

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
2. Knijp het vlees uit een worst en verdeel dit in 5 stukken. Rol hier een balletje van. Herhaal dit met de andere worsten (Je kunt ook steeds een vijfde van het vlees uit de worst drukken, dat gaat nog sneller!).  
3. Verdeel de balletjes over de bodem van het mandje van de voorverwarmde airfryer.
4. Laat de balletjes 9 minuten bruin en gaar bakken, terwijl je ze 2 keer tussendoor even omschudt. Bak ze niet langer, dan drogen ze uit. Eet smakelijk!

TIP SAUCIJSEN Het aantal koolhydraten in saucijzen kan enorm verschillen, kijk dus even goed op het etiket! Zoek naar zo puur mogelijk met liefst alleen kruiden, verder niets. Aan andere worstsoorten kan ook, maar daar wordt meestal (meer) zetmeel aan toegevoegd. 

TIP IETS ERBIJ? De balletjes zijn heerlijk zo, zonder iets erbij. Maar je kunt er natuurlijk ook wat mosterd of mayonaise bij eten of een sausje uit de startgids of zomerspecial, zoals de kerriesaus, mosterdsaus of knoflooksaus.

Mijn persoonlijke favoriet als ik de balletjes als ‘luxe hapje’ serveer? Ik besprenkel ze (meteen uit de airfryer) met een heel klein scheutje olijfolie met truffelaroma (of truffelolie). Dat maakt ze helemaal bijzonder. 

GEEN AIRFRYER? Je kunt de balletjes ook gewoon bakken in wat roomboter in de koekenpan. 

 

MEER HEERLIJKE SNELLE GERECHTEN VIND JE IN DE VASTENSPECIAL

Onderstaand alle recepten uit de VASTENSPECIAL

Delen