Selecteer een pagina
SUCCESVERHALEN » DIABETES 2 OMGEKEERD » Delia: “Ik ben nu gelukkig ex-diabeet.”

Delia: “Ik ben nu gelukkig ex-diabeet.”

 

UPDATE 4 januari 2020
In de Telegraaf (bijlage Vrouw) een uitgebreide reportage over Delia waarin ze verteld hoe ze haar leven terugkreeg door anders te gaan eten met de aanpak van TheNewFood. 

Delia (53 jaar) kreeg in 2013 een hartaanval en moest met spoed opgenomen worden in het ziekenhuis. Ze bleek toen al ernstig diabetes 2 te hebben met een HbA1c van 147 te hebben. Daarna volgde er steeds meer gezondheidsproblemen. Ze moest afvallen van haar artsen, maar dat lukte maar niet. Gelukkig ontdekte ze de TheNewFood. Met deze aanpak lukte het haar wel om af te vallen en van haar diabetes 2 en alle medicatie af te komen.

Je bleek dus al langer diabetes 2 te hebben, hoe was dat voor je?

“Natuurlijk schrok ik hier enorm van, ik had het niet zien aankomen. Het is heel veel wat er dan allemaal gebeurt, ik moest meteen aan de medicatie natuurlijk, metformine, gliclazide en cholesterolverlagers. Ik heb zelfs een periode insuline gespoten.

En ik wist ook niet dat je door diabetes een hartaanval kunt krijgen, maar dat schijnt dus regelmatig voor te komen. Het bleef maar door mijn hoofd spoken dat me dit was overkomen, terwijl ik dacht meestal wel gezond te eten. Ik heb ook altijd veel aan beweging en sport gedaan.

Je werd steeds dikker?

Helaas werd ik steeds dikker en ik kreeg te horen dat ik af moest vallen. Ik wilde er alles aan doen om weer gezond te worden, dus heb ik allerlei diëten geprobeerd. Uiteindelijk at ik bijna alleen maar rauwkost… En toch bleef ik aankomen! Ik weet nu dat het waarschijnlijk door de medicatie kwam, maar toen was ik ten einde raad.

Ik had ook de STARTGIDS van TheNewFood in huis gehaald. Deze had ik goed doorgelezen, maar vervolgens weer terug in de kast gelegd: ik durfde het niet aan, ik zou allemaal dingen moeten eten die me ten strengste waren afgeraden. Die vetten waren immers niet gezond…  Ik wilde naar een diëtiste.”

Wat was het advies van de diëtiste?

“Toen ik uiteindelijk bij de diëtiste kwam bleek dat ze bekend was met een koolhydraatarme/keto aanpak. Ze vertelde me dingen die me erg bekend voorkwamen: ik herkende dit vanuit de STARTGIDS. Ik vertelde haar dat en ze vroeg me het boek mee te nemen.

Zo gezegd, zo gedaan… Ik nam de startgids mee naar de volgende afspraak. Ze was blij verrast en stond volledig achter de aanpak, ze gaf zelfs aan me hierbij te willen begeleiden. Ik ben de volgende dag direct begonnen met de weekmenu’s en die begeleiding was niet nodig.”

Werkte je arts mee?

“Ik kreeg toestemming van mijn internist om de bloedsuikerverlagende medicatie al direct te laten staan. Dat ging meteen heel goed! Ik kreeg zelf te lage waardes en wist niet zo goed wat ik moest, want dit was ik niet gewend… Ik heb toen mijn huisarts gebeld. De doktersassistente gaf aan dat ik een boterham moest eten om mijn bloedsuiker weer omhoog te krijgen. Uiteindelijk at ik een koolhydraatarme boterham.

Geen ‘gewone’ boterham want ik had eindelijk een manier gevonden om mijn bloedsuiker lager te krijgen en was vastbesloten nooit meer  koolhydraatrijk te eten! Na enkele dagen was mijn lijf gewend aan deze aanpak en begon ik me ook zekerder te voelen. Ik hield me strikt aan de weekmenu’s: die koolhydraatarme boterhammen waren nooit meer nodig!”

Je bloedsuiker verbeterde dus snel?

“Ja, ik had vanaf dag één eigenlijk al normale bloedsuikers. Toch merkte ik na een paar weken dat mijn bloedsuikers weer wat gingen schommelen. Volgens mij diabetesverpleegkundige was dat normaal is en dat ik me helemaal geen zorgen hoefde te maken! Ik moest vooral doorgaan en volhouden. Dat was niet moeilijk want ik voelde me fantastisch, ik viel snel af en had er het volste vertrouwen in.”

Hoe bevalt het eten?

“Ik eet echt heerlijk! Nee ik mis helemaal niets, het is zoveel lekkerder dan al dat magere en light eten. Ook zo fijn dat je nooit meer honger hebt. Het is allemaal makkelijk en er is zoveel keuze in de boeken. Naar mijn werk is het ook heel goed te doen. Ik neem de lekkerste dingen mee, soms laat ik collega’s proeven en dan zijn ze stomverbaasd!

Dat je zo lekker kunt eten en dan toch afvallen en zoveel gezonder worden dat kunnen ze bijna niet geloven. Zij zaten ook altijd op dat vetarm natuurlijk en dit is zo anders. Er zijn al heel wat collega’s ook aan de boeken begonnen, sommigen met het hele gezin en ze zijn allemaal al flink afgevallen.”

Gebruik je nu nog medicatie?

“We zijn nu een jaar verder. Mijn bloedsuikers zijn nu fantastisch: nuchter rond de 4.5 mmol/L en ook mijn HbA1c is normaal: 41. Naast dat ik nu dus helemaal geen medicatie meer gebruik, ben ik ook 30 kilo afgevallen en heb ik eindelijk weer een gezond gewicht! Sporten gaat weer goed en ik voel me een compleet ander mens, vrolijker en energieker.

Mijn specialist zei bij de laatst nog: Ik weet niet wat je aan het doen bent, maar ga vooral zo door!”

Je bent ook gestopt met cholesterolverlagers?

“Ja, ik ben inmiddels ook gestopt met de cholesterolverlagers. Dat heeft wel even geduurd. Ik had veel bijwerkingen, maar durfde eigenlijk niet te stoppen vanwege m’n hartproblemen. Maar mijn waardes waren wel al verbeterd door het koolhydraatarme eten. 

Uiteindelijk zei de huisarts dat ik wel een poosje kon stoppen, om te kijken hoe dat zou gaan. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik dat dus gedaan en het gaat goed! De bijwerkingen zijn verdwenen.”

Wat wil je anderen meegeven?

“Ik begrijp dat het voor anderen soms onwerkelijk lijkt, maar heb vertrouwen in deze aanpak, ik ben een levend voorbeeld van hoe goed deze aanpak werkt! Laat je niet uit het veld slaan door eventuele tegenslagen, maar ga door!! Uiteindelijk kan jij ook bereiken wat ik heb bereikt…

Ik ben nu zo gelukkig. Ik kan mezelf nu ex-diabeet noemen en ben ik weer helemaal gezond! Dat gun ik iedereen! Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik hier niet veel eerder mee ben begonnen want dat had me veel ellende kunnen besparen. Dus ga ervoor! En niet een beetje halfhalf, maar voor 100%, je bent het waard!”

HOE KUNNEN WE JOU HELPEN MET DIABETES 2 VERSLAAN?

Informatie & stappenplan Wil je starten met een koolhydraatarme/keto aanpak om zo snel van je diabetes 2 af te komen? Op deze pagina vind je een stappenplan. Je kunt daarmee direct aan de slag gaan.

Persoonlijke hulp Wij kunnen je ook persoonlijk helpen als je het liever niet in je eentje doet, want dat is best spannend en misschien ben je er wat onzeker over. Verpleegkundige Lara Schalk kan je 2 maanden begeleiden voor een speciale lage prijs (prijs alleen voor mensen met diabetes 2!). Hier vind je meer informatie. 

VERDER LEZEN

Weer gezond na 30 jaar diabetes 2!

Janny (1957) was 32 toen ze diabetes 2 kreeg. "Suiker zit gewoon in de familie", vertelt Janny. Dus het verbaasde haar niet, toen ook zij dertig jaar geleden diabetes type 2 kreeg. Net als haar oma en haar moeder. Beiden hadden veel ernstige complicaties door de...

Els: 26 kilo lichter en van insuline af

Els (55) kan het zelf nog nauwelijks geloven. Ze wil graag onze vragen beantwoorden om te laten zien dat het écht kan! "Maar ik wil geen vóór foto, die Els wil ik echt niet meer zien." Want het is haar gelukt om 26 kilo af te vallen en diabetes 2 om te keren. Dat was...

Angelique (44) heeft geen diabetes 2 meer

Begin 2018 gaat verpleegkundige Angelique (44) naar de huisarts met verschillende klachten. Het is niet duidelijk wat er aan de hand is en de voorgeschreven medicijnen en zalfjes werken nauwelijks Ze voelt zich steeds slechter. Begin juli gaat ze daarom opnieuw naar...

Marcel stopt met insuline na 12 jaar diabetes

Marcel (58) 12 jaar geleden hoorde dat hij diabetes 2 had flitste het beeld van zijn beide ouders met diabetes door zijn hoofd. Geen fijn vooruitzicht. Hij moest al snel aan de insuline werd daardoor steeds dikker en kreeg veel gezondheidsklachten. Na een advies van...

Toos (74) nu medicatievrij “Wij eten lekkerder dan ooit”!

Toos van Doorn-Kliebisch (74) uit Best, Noord-Brabant, komt er in 2002 bij toeval achter dat haar bloedsuikergehalte veel te hoog is: ze heeft diabetes 2. Ook haar cholesterol is te hoog.De huisarts schrijft medicatie voor. Maar dat helpt onvoldoende, Toos wordt...

Verpleegkundige Lara SchalkHeb je nog vragen na het lezen van deze informatie?
Stuur me even een bericht.

Lara Schalk
Medisch voedingsspecialist en expert in koolhydraatarm/keto eten.
Verpleegkundige bij TheNewFood