Selecteer een pagina

14 KILO KWIJT EN LEKKER IN MIJN VEL

Ervaring categoriën: , , ,

DECEMBER 2021 – Alice Buiarelli-Verstraeten (64): “Tot 1992 woonde ik in Nederland en was ik iemand die maat 38 droeg. Ik voelde mij daar prettig bij. Dat jaar ben ik naar Italië verhuisd.

Er veranderde wel wat. Ten eerste moest ik ophouden met sporten, want mijn werk nam zeven dagen per week in beslag, alleen op zondagmiddag was ik vrij. Ook de eetgewoonten waren uiteraard anders dan in Nederland: veel pasta, pizza, kortom koolhydratenrijk voedsel.
Aangezien het tijdens het hoogseizoen hard werken, was bleef ik min of meer op hetzelfde gewicht. Jaren later, toen ik geen seizoenswerk meer deed maar een vaste baan had gevonden, begon ik in gewicht toe te nemen.

Na tien jaar kwam ik terug in Nederland en wilde ik die extra kilo’s er graag af hebben. Ik ben begonnen met het dieet van Sonja Bakker, maar had al gauw het gevoel dat ik de hele dag liep te eten door al die tussendoortjes, en de eierkoeken konden mij ook niet echt bekoren.
Daarna kwam Dr. Frank. Dat werkte prima bij mij en in korte tijd woog ik 72 kilo. Uiteraard was ik blij en wilde ermee doorgaan tot ik op mijn streefgewicht van 67 killo zou zijn. Na de vakantie en feestdagen woog ik 76 kilo en ik nam mij voor in januari weer te beginnen. We hebben het dan over januari 2015.

Maar met kerst 2014 ontdekte ik dat ik borstkanker had. In januari 2015 begon ik dus niet met mijn dieet, maar met chemotherapie. Probeer op uw gewicht te blijven zei het medisch personeel. Dat was een feestje, ik kon eten wat ik wilde en ik kwam geen gram aan.

Toen de chemokuur was afgelopen vlogen de kilo’s eraan. Ik was te druk met genezen, de operatie in juni, de bestraling in augustus en daarna een kuur met medicijnen waar je ook niet echt slank van wordt. Als ik er iets van zei of over vroeg dan werd mij steevast gezegd dat ik al blij mocht zijn als ik op mijn eigen gewicht kon blijven. Ik was echter allang niet meer op mijn eigen gewicht.
Ik pakte Dr. Frank weer op, maar merkte al snel dat het op dit punt van mijn leven niet meer goed paste. Daarnaast hielp in combinatie met de hormonenkuur geen enkel dieet.

Dit voorjaar zag ik een foto op Facebook van een vriendin waar ik al heel wat foto’s van had gezien. Zij schreef: ‘De eerste 25 kilo’s kwijt, bedankt voor de inspiratie TheNewFood!’ Wauw, ik wist niet wat ik zag. Zo veel afgevallen, het staat haar geweldig. Je ziet wel vaker van die voor en na foto’s, maar deze persoon ken ik, dat is een echt mens en niet gefotoshopt.

Ik moest nog 18 maanden de hormonenkuur volgen en dacht dat ik daarna wel weer een poging zou wagen om af te vallen, maar nu met deze foto’s…. Het liet me niet los, dus ik ging zelf maar eens kijken wat TheNewFood is. Uiteindelijk bestelde ik de startgids besteld en begon ik. De kilo’s vlogen eraf! Het meest verbaasd ben ik zelf. Ik wilde vijftien kilo afvallen vóór mijn vakantie in september, dat werden er uiteindelijk veertien.

Ik was bang dat het er tijdens mijn vakantie zo weer bij zou komen. De eerste week brengen we altijd door in Umbrië, dan bezoeken we mijn schoonfamilie en vrienden. Dat gaat altijd gepaard met veel eten, waarbij de wijn rijkelijk vloeit. Gezelligheid kent geen tijd. Dan nog twee weken samen aan zee en we sluiten de vakantie af met op de terugweg nog bij vrienden langs te gaan en in een hotel in Trentino waar het eten ook al zo lekker is.

Zo goed mogelijk heb ik mij aan mijn dieet gehouden en dat viel heel hard mee. Thuisgekomen bleek ik maar 1,5 kilo te zijn aangekomen en dat was er zo weer af. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan en ik blijf het ook zeker doen. Ik heb beide startgidsen en denk erover mijn collectie nog uit te breiden met de ovenschotels en andere boeken. De lasagne van aubergine is mijn absolute lievelingsgerecht.

Ik ben nu 64 jaar en ik ben van 82 kilo naar 68 gegaan in ongeveer dertig weken. Mijn man vindt het fijn dat het mij is gelukt. Ik voel me ook beter dan voordat ik aan het dieet begon.
Wat ook een echte ontdekking is, is dat ik zout mag/moet eten. Vanaf mijn dertigste voegde ik nergens zout aan toe omdat ik vocht vast hield en altijd dikke enkels en benen had. Ook dat is verbeterd.

Ik kan iedereen aanraden dit dieet te volgen. Je eet lekker en wint erbij aan gezondheid. Mooier kan het toch niet?”