Selecteer een pagina

15 KILO KWIJT & AFNAME KLACHTEN NA BORSTKANKER

MAART 2022 – Simone (51): “In het verleden ben ik door te lijnen 20 kilo kwijtgeraakt. Het was een vetarm dieet en helaas kwam het er binnen een jaar weer aan. Op mijn veertigste kreeg ik te horen dat ik fibromyalgie had. Vervolgens bleek ik een cyste in mijn borst te hebben die ontstekingen gaf.

In 2020 kreeg ik borstkanker en een borstamputatie was noodzakelijk. Daar hield ik oedeem aan over, vochtophoping in de borststreek. Dat kwam na de operatie naar boven omdat ik zo moe bleef en alles mij zeer deed.
De artsen hadden ook klieren verwijderd en ik had ook al veel schade door de operatie vanwege de cyste. Vandaar het oedeem, vermoedden ze. Maar ik was niet depri ofzo. Het is wat het is en gewoon weer door. Mijn tweelingzusje had gelijktijdig borstkanker, dus samen gingen we er voor.
ADHD heb ik ook nog eens: ik was het bekende stuiterballetje. Maar van de ene op de andere dag zat ik op de bank. Toen kwam ik steeds meer aan. Dat was moeilijk. Mijn tweelingzusje was altijd al te zwaar en ik werd dat toen ook.

Na een jaar op de bank, wilde ik afvallen. Maar tegen mij werd gezegd dat afvallen haast onmogelijk was vanwege het oedeem. In het ziekenhuis konden ze mij niet verder behandelen. Ze zeiden dat dit nu mijn leven was.
Gelukkig ben ik eigenwijs. Ik besloot op zoek te gaan naar andere artsen en ik kwam toen ook TheNewFood op het spoor. Mijn tweelingzusje had van een oude klasgenoot gehoord dat zij met TheNewFood goede resultaten had bereikt.

Ik had het er over met mijn fysiotherapeut en oedeemtherapeut en zij dachten dat deze manier van eten kon werken. Wel moest ik een lange adem hebben en ik kreeg geen garantie, in verband met het vocht. De internist stond er ook achter.
Eind september 2021 begonnen mijn tweelingzusje en ik met TheNewFood. Net als bij de borstkanker, samen sterk. Mijn eerste doel was om 15 kilo kwijt te raken en daarna zou ik wel zien. Ik kon toen nog niks en had ik overal hulp bij nodig.

Al na twee, drie weken merkte ik het verschil. Vooral de energie die beter werd. Langzaamaan merkte ik dat ik minder hulp nodig had met aankleden en zonder dat ik het echt in de gaten had, begon ik weer te ‘rommelen’ in huis.
Met het verlies van de kilo’s raakte ik ook het vocht in mijn arm kwijt. Mijn hand- en armsleeve waren gelukkig niet meer nodig. Het oedeem in mijn borst begon ook af te nemen.

Ik draag een thorax bandage – een soort grote oma bh – zodat die druk blijft uitoefenen op de oedeem. Maar die druk is gelukkig al een heel stuk minder. Mijn hoop is dat ik de bandage voor de zomer ook kwijt ben.
Inmiddels heb ik mijn eerste doel gehaald. Die 15 kilo ben ik kwijt en de weegschaal staat in de kast. Ik weeg mezelf nu 1 keer per maand en als ik nog 5 kilo kwijt raak is dat prima. Maar voor nu: superblij!

Ik had niet meer verwacht dat ik nog zoveel zou kunnen, maar met hulp van goede artsen, de oedeemtherapeut én TheNewFood, is het dus wel gelukt. Ik ben zelfs weer aan het werk, nu vier ochtenden en twee middagen. Mijn werkgever geeft mij extra de tijd.

Mijn omgeving ziet mij met de dag opknappen. Mijn behandelaars staan achter TheNewFood en ik blijf op deze manier eten.

Mijn favoriete gerecht is de kipsaté (zomerspecial) en de mosterdsaus (vastenspecial) is ook erg lekker. Ik probeer iedere week wel wat anders uit. Alles is gewoon lekker.

Wat ik wil meegeven: probeer het gewoon. Het is makkelijker dan je denkt en je hebt niks te verliezen. Alleen je kilo’s! Je krijgt er een leven voor terug dat vrij is van eetstress. TheNewFood heeft mij zelfs mijn leven teruggegeven. Ik stuiter weer lekker door.”