Selecteer een pagina

16 KILO KWIJT, STABIEL OP GEWICHT EN MINDER PIJNKLACHTEN

AUGUSTUS 2022 – Wil Boersma (67): ”Mijn verhaal begint 15 jaar geleden na een enkelbreuk. Met een ruime nasleep. Veel zitten, bezoek met veel lekkers. Ik kwam aardig aan en met een lengte van 1.60 lijk je natuurlijk al snel wat forser.

Met de hulp van een diëtiste kreeg ik bijna alle zit-kilo’s er weer af. Alles was redelijk onder controle te houden tot ik 5 jaar geleden mijn andere enkel brak. Dom.. gewoon op de stoep voor school (waar ik toen nog fulltime voor de klas stond).Deze keer meer pech…operaties, posttraumatische spierdystrofie en dus weer veel zitten. Inmiddels met pensioen, corona en ook artrose.

En heerlijk eten en drinken met vrienden en familie, zo gezellig! Heb ervan genoten, maar de weegschaal genoot mee. Toen ik na terugkomst uit Frankrijk de foto zag die mijn zwager daar gemaakt had, was de maat vol! Er moest iets gebeuren.

Mijn vriendin kwam op de koffie en zij zag er ontzettend goed uit, fitter slanker en gezonder. Zij was via haar werk door iemand attent gemaakt op TheNewFood. Ik kreeg van haar de site door als aanrader en ben me gaan inlezen.

Twee weken later heb ik de startgids besteld en die heb ik 2x gevolgd. Daarna snel nog meer boekjes besteld. Lastig om te starten? Nee, ik vond het heerlijk! Je hebt houvast en kunt lekker eten.

Ik vond het wel wat moeilijker om mijn wijntje te laten staan. Heb de eerste 3 maanden niets gedronken, alleen water en soms met een scheutje Teisseire. Nu drink ik af en toe met bezoek een droog wit wijntje mee, maar ik heb er geen moeite meer mee!

Na het starten voelde ik me al snel veel fitter en ik heb nu minder last van pijn in mijn gewrichten. Ook het afvallen ging goed. Het grote verschil met diëten is dat je met deze manier van eten gewoon superlekker eet en verzadigd bent! Eigenlijk hoef ik voor mijn gevoel niets te laten.

Favoriete special is absoluut de eenpanspecial. De saté roerbak en Italiaanse sperziebonen met kip uit deze special vinden we echt heerlijk. Uit de startgids vind ik de chocolademousse en snelle crackers erg lekker. En de zalmburger uit de zomerspecial! Mmm.

We zijn net terug van vakantie in Oostenrijk waar het allemaal prima vol te houden was. Ik bestelde bijvoorbeeld een hamburger zonder brood en frites, kreeg er dan een grote gemengde salade bij! En echt heerlijk zo op vakantie met al die nieuwe kleding, 2 maten kleiner!

Mijn omgeving snapte het lijnen wel, alleen snappen ze nu soms niet goed waarom ik niet stop; mijn doel is toch bereikt! Mijn man, dochter, schoonzoon en 2 kleinkinderen vergeten het soms. De kindjes stopten nog wel eens een chipje in mijn mond, omdat ze hun lekkers willen delen. Nu krijg ik komkommer!

Mijn fysiotherapeut waar ik nog steeds 1x per week heen ga en waar ik ook sport, vindt het super en merkt veel verschil. Tenslotte drukt er minder gewicht op mijn enkels en gewrichten.

Ik ben inmiddels 16 kilo kwijt. Ongeveer 10 maanden heb ik gedaan over 15 kilo! Die ene kilo kreeg ik cadeau tijdens het stabiliseren. Nu ben ik dus bezig om stabiel te blijven, met heerlijk eten!!!!. Ik wil dit nog heel lang volhouden, dank jullie wel, TheNewFood!”

TIP VAN WIL
“En tip voor iedereen: kijk naar hoeveel lekkers je wél kunt eten! Niet naar wat je niet meer eet. Ik zeg altijd: ik mag alles maar ik WIL niet alles meer eten!”