Selecteer een pagina

20 KILO AFGEVALLEN EN NOOIT MEER TERUG NAAR ‘NORMAAL’

Ervaring categoriën: , ,

JUNI 2021 Freda Kikkert (48): “Zoals zovelen, ben ik zo lang als ik me kan herinneren op dieet. Shakes, Sonja, Weet hoe je eet, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het wel geprobeerd.

Daar ben ik echt wel eens flink mee afgevallen, maar telkens kwam het er weer bij. Ook heb ik lange periodes gekend van ‘eigenlijk moet ik afvallen, maar morgen of maandag begin ik meteen’. Op die manier kwam ik natuurlijk alleen maar aan in plaats van af te vallen, tot ik inmiddels 95 kg woog – en ik ben maar 1,69 meter lang.

In 2020 zag ik steeds vaker op Facebook succesverhalen voorbij komen van mensen die de aanpak van TheNewFood volgen. Ik ben lid geworden van de pagina en na een tijdje heb ik ook de eerste twee boekjes besteld.
Ik ben me echt goed in gaan lezen in de boekjes en ook op de website. Na de vakantie van dat jaar ging het roer om, vanaf 1 september. En wat een verrassing, al dat heerlijke eten. Mijn vriend vindt alles ook verrassend lekker en ook mijn kinderen van 16 en 19 eten veel dingen met smaak.

Na de eerste twee boekjes volgden er meer en inmiddels heb ik er al zeven. Ik geniet van alle lekkere dingen die in de boekjes staan, veel recepten zijn gewoon restaurantwaardig. De eenpansspecial en de lentespecial zijn dit moment favoriet. Nu vind ik de kipsateroerbak heerlijk, maar in de winter kookte ik vooral recepten uit de stamppotspecial. Om te smullen!

Deze aanpak zorgt ervoor dat ik geniet van alles wat ik wél kan eten en totaal niet mis wat ik níet meer eet. Ik ben in een halfjaar twintig kilo afgevallen en weeg nu dus rond de 75 kg. Ik sta nu stil, vooral omdat ik wel weer geniet van een glaasje witte droge wijn in het weekend. Maar eten zoals eerst ga ik niet meer doen: ik ga nooit meer terug naar ‘normaal’ eten. Als ik eens wat neem met meer koolhydraten, krijg ik een opgeblazen gevoel en buikpijn en dat heb ik er niet voor over.

Ik krijg veel complimenten in mijn omgeving. Ik ben vanaf het begin geen enkele keer ziek geweest. Ik voel me goed en wandel vanaf januari elke dag minimaal een halfuur maar vaak langer. Inmiddels zijn veel anderen ook door mij hiermee begonnen. Ik kan het echt iedereen aanraden!”