Selecteer een pagina

20 KILO AFGEVALLEN IN 6 MAANDEN EN STABIEL OP GEWICHT

MAART 2022 – Myrthe (38): “Vroeger zette mijn moeder mij stiekem op dieet. Daar kwam ik pas achter toen ik het huis uit was, want vanaf dat moment bleef ik maar aankomen. Mijn moeder zag dat vroeger al en ze gaf me destijds minder eten, zei ze achteraf. Naar haar idee was het ook gezonder eten. Zo begon mijn strijd tegen mijn niet meewerkende lichaam, twintig jaar geleden.

Gelukkig hou ik van sport, dat is altijd zo geweest. Dat hielp bij mijn permanente gevecht met de weegschaal. Ik trainde veel, maar sukkelde ook veel met voeding. Wat voor iedereen werkte, was voor mij een hele opgave. En mijn omgeving kreeg niet altijd iets mee van mijn struggles.

Diëten hielpen altijd wel, maar ze moesten heel extreem zijn. Met als gevolg – je ziet hem al aankomen: een klassiek voorbeeld van het jojo-effect.
In februari 2021 kreeg ik zoals wel vaker, een wake-up call na het zien van foto’s en filmpjes van mezelf. Ik schrok zo, dat het roer om moest – ook omdat ik maar 1,59 meter lang ben en me niet fit voelde. Mijn eerste doel was, om weer in mijn motorbroek te passen. Ik kreeg hem nog maar tot mijn knieën opgetrokken.

Ik kocht de startgids van TheNewFood. Dit keer ging ik voor koolhydraatarm/keto. Op 22 februari 2021 was mijn startgewicht 80 kilo, mijn taille was 88 centimeter en mijn beenomtrek 68 centimeter. Mijn vetpercentage was meer dan dertig procent.
Ik begon en de kilo’s en centimeters vlogen me om mijn oren. Ik wist niet wat ik meemaakte, ik verloor gewicht maar at toch Bifi-worstjes en kaasblokjes als tussendoortjes!

Natuurlijk moest mijn lichaam wennen. Vooral met trainen heb ik de eerste weken sterretjes gezien met heavy lifts. Ik was snel buiten adem bij cardiotraining en ik was bang dat ik mijn ‘zwakkere versie’ voor lief moest nemen zolang ik dit ‘dieet’ bleef volgen.

Het heeft wel even geduurd, maar na een paar maanden begon ik een verandering te zien, ik voelde me weer fit, sterk, gezond en helemaal top in mijn vel. Mijn hoofd wilde niet geloven wat mijn lichaam klaarspeelde. Voor het eerst dacht ik: ‘Yes, dit is wat ik moet doen, dit is wat mijn lichaam nodig heeft!’ Ik vroeg me af waarom ik hier nu pas achter kwam.

Na tweeënhalve maand was ik 10 kilo kwijt en 15 centimeter om mijn middel. Ik had mijn doel bereikt, ik paste weer in mijn motorbroek. Vervolgens stelde ik mijn doel iets bij naar 63 kilo: een gewicht waar ik me altijd wel goed bij voelde, dus daar ging ik voor.

Na zes maanden, in november 2021, had ik mijn tweede mijlpaal bereikt. Op 20 november woog ik 61 kg (-19 kilo), mijn taille was 69 cm (-19 cm), beenomtrek 58 cm (- 10 cm per been) en het vetpercentage was twintig procent (- 10%). In totaal was ik dus ongeveer 20 kilo kwijt.

Ik wilde niet meer terug naar hoe ik voorheen at. Uiteindelijk had ik zoveel meer teruggekregen dan alleen die 20 kilo! Ik voelde me de hele dag door fit. Mijn huid was duizend keer beter – eerder had ik altijd veel last van acne. Mijn darmen waren rustig, geen steekjes of een opgeblazen gevoel en diarree. En ik sliep veel beter, terwijl ik van kinds af aan al heel slecht sliep.

Ik zag in dat ik niet goed reageerde op koolhydraten. Mijn lichaam vond het niet fijn, dus waarom zou ik ermee doorgaan? Koolhydraatarm/keto is geen dieet, maar een levensstijl geworden. MIJN levensstijl.

Natuurlijk had ik in die eerste negen maanden dingen gemist, ik hou van brood, bier en frietjes. Maar ik miste het veel minder dan ik had durven hopen. Het is me geen moment waard geweest om ervoor uit ketose te gaan.

Nu heb ik op mijn 38e voor het eerst in mijn leven een sixpack! Inmiddels heb ik mensen in mijn omgeving ook op weg geholpen met TheNewFood. Ze boeken goede resultaten en het doet me goed dat anderen er net zo veel profijt van kunnen hebben.

Mijn man is enorm trots op mij en denkt er zelfs over om toch maar mee te gaan doen. Niet om af te vallen, maar omdat hij merkt hoe goed ik me voel. Ik mag al geen suikerhoudende dingen meer kopen… Het gaat niet lang meer duren.

Het liefst eet ik de frika’s en ik maak meerdere keren per week iets uit mijn verzameling boekjes van TheNewFood! Mijn lievelingsgerechten uit de boekjes zijn die uit de Stamppot Special, maakt niet uit welk recept. En alle soorten sausjes gebruik ik veel, zowel de warme als de dipsausjes.
Beginnen met TheNewFood was echt de beste beslissing die ik had kunnen nemen!”