Selecteer een pagina

22 KILO AFGEVALLEN EN BLOEDDRUK WEER STABIEL

FEBRUARI 2022 – Marijke Palmen Sackers (61): “Ik ben gelukkig getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en schoonmoeder van twee schoondochters. Ik ben oma van onze hartendief Gilano van vier jaar oud. Vier dagen in de week passen we op Gilano.

Na mijn twee zwangerschappen zijn er wat kilo’s blijven zitten. Ik heb mijn hele leven al gelijnd en van alles geprobeerd niks was echt vol te houden. Ik was aan het jojoën; kilo’s eraf en dan weer meer erbij.

Ik ben een emotie-eter. Ik heb een aantal moeilijke jaren achter de rug, waardoor de kilo’s er weer aan vlogen. Ook had ik een hoge bloeddruk, waarvoor ik twee soorten medicatie gebruikte.

Daarbij ben ik een blaaspatiënt; ik ben drie keer aan mijn blaas geopereerd. Bij de laatste operatie zijn er helaas complicaties opgetreden, waardoor een tweede operatie nodig was. Twee operaties in drie maanden tijd was heftig. Bij de laatste ingreep ben ik gestopt met roken voor de wondgenezing. Dit is vier jaar geleden. Ik rook niet meer en als het om mijn gezondheid gaat doe ik veel, ik heb een sterke wil.

Ik kan niet zelf plassen en gebruik hiervoor een katheter. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik dat kon accepteren. Ik ga niet zo makkelijk meer de deur uit, want ik vraag me dan altijd af of er wel een schone wc in de buurt is. Na mijn operaties kreeg ik regelmatig de goedbedoelde opmerkingen en vragen als: ‘Kun je nu weer zelf plassen?’ Dit raakte me en als troost ging ik nog meer eten.
Hierdoor kan ik ook geen uren meer in de auto zitten. Ik zou zo graag nog een keer naar de zee willen, maar wij wonen in Limburg en ik zie op tegen de autorit, die toch best flink is. Ik zit veel thuis.

Via een kennis die veel is afgevallen hoorde ik van TheNewFood. Ik dacht: ‘Jaja, het zal wel.’ Maar ondertussen was ik toch heel nieuwsgierig geworden of dit iets voor mij zou zijn. Ik mocht van haar de startgids lenen.

Ik ben op 6 september 2021 begonnen. Mijn gewicht was toen 102 kilo. In het begin was het even wennen, maar na twee weken voelde ik me al veel beter dan voorheen. Het beviel eigenlijk meteen supergoed. Inmiddels ben ik 22 kilo afgevallen en ben ik van maat 48/50 naar maat 42/44 gegaan. Daar ben ik zó blij mee.

Ik voel me goed, ik slaap beter, heb minder last van mijn buik, kan weer meer wandelen en kan weer een broek aan met rits en knoop. Ik slik nu geen medicatie meer voor hoge bloeddruk.

De kerstdagen vond ik wel moeilijk, maar ik heb me wel aan de boekjes gehouden. Mijn man en kinderen zijn zo trots op me; ‘Mam, je straalt, wat knap van je dat je zoveel bent afgevallen!’ Ook krijg ik complimenten van anderen dat ik er goed uitzie.
Als kerstcadeautje heeft mijn man alle boekjes voor mij besteld, daar ben ik blij mee! Iedere dag zoek ik uit: wat eet ik vandaag? Er staan zoveel lekkere dingen in de boekjes. Hier kan ik jaren mee vooruit.

Mijn man eet niet met mij mee, wel proeft hij regelmatig wat ik maak en hij vindt het altijd lekker. Als de kinderen thuis zijn en ook wat willen proeven roepen ze al snel: ‘Wat heerlijk!’

Ik maak graag de stamppotten uit de stamppotspecial. De kip-champignonsoep uit de soepspecial vind ik heerlijk en maak ik wel iedere week. De spinazie-koolsoep ook uit de soepspecial vind ik ook heerlijk en maak ik ook regelmatig. De eenpanspecial is een superboekje met veel makkelijke, lekkere gerechten. Ik vind alles lekker, het is teveel om op te noemen. Mijn complimenten voor de superfijne boekjes met tips en recepten. Voor mij niks anders meer, ik ben helemaal om .

Ik heb teveel jaren slecht voor mezelf gezorgd, nu niet meer daar ben ik trots op. Ik ben nu een blijer mens en ik bewonder mezelf als ik in de spiegel kijk!”