Selecteer een pagina

22 KILO AFGEVALLEN, STABIEL OP GEWICHT

MAART 2022 – Mieke (56): “Al mijn hele leven ben ik aan het lijnen. Twee keer ben ik ook serieus veel afgevallen. De eerste keer 20 kilo door zeer streng weinig te eten. En veel later nog eens een keer 20 kilo met shakes.

Beide keren zat het er al snel weer aan. Ik was gewoon veel te zwaar en had daardoor last van mijn enkels en knieën en zo. Verder had ik geen energie en kracht in mijn lijf omdat ik te weinig bewoog.
Een lieve vriendin adviseerde mij TheNewFood. Ze had daarmee diabetes 2 onder controle gekregen en was prachtig afgevallen als bijkomend voordeel. Eerst heb ik me ingelezen en werd ik lid van de Facebookpagina van TheNewFood.

Wat ik las, was echt geweldig. Ik had er meteen vertrouwen in. Het leek me ook heel logisch allemaal. Het kwam ook goed uit. Ik was gestopt met roken en met elke dag een wijntje of meer. Ook was ik begonnen met sporten. Ik deed een beetje alles tegelijk.

Eerst maakte ik de voorraadkast leeg en vulde hem opnieuw, maar dan met de juiste producten. Het lezen van alle verpakkingen was eerst wel even werk.

Op 1 maart 2021 begon ik met TheNewFood, ongeveer een jaar geleden. Ik woog toen 109,3 kilo. Dit werd dus de derde keer dat ik af ging vallen, maar alles was vanaf dag 1 heel gemakkelijk, al had ik wel een week afkickverschijnselen en lange tijd obstipatie. Na 6 maanden was ik 22 kilo afgevallen.
Sinds september 2021 sta ik stil op de weegschaal, maar ik zie dat mijn lichaam toch verandert. De centimeters worden nog steeds minder. Sinds ongeveer 1 maand kan mijn kleding ook weer een maat kleiner. Ik klaag niet: de weegschaal aan de kant, de spiegel is mijn grootste fan!

Mijn verdere doel is om verder af te vallen en dus nog ‘strakker’ te worden, met mijn buikje eraf. Verder niks. Eigenlijk wil ik niet meer afvallen, omdat ik dat niet mooi vind in mijn gezicht en hals.
Wel blijf ik zeker zo eten. Alleen al omdat ik er meteen last van krijg als ik iets binnenkrijg dat niet goed is. En ik heb ook geen zin in de honger de volgende dag. Nog steeds eet ik koolhydraatarm/keto uit alle receptenboekjes van TheNewFood. Eén keer per dag eet ik een avondmaaltijd. In het weekend ook een ontbijt.

Mijn kinderen studeren en zitten op kamers. Ik heb een latrelatie met een man die ook te zwaar is. Niet zo veel als ik, maar toch. Hij is werkelijk heel erg verslaafd aan koolhydraten. Ik confronteer hem daar vaak mee, maar hij doet niet met mij mee. Hij is zo trots op mij. Ik snap het niet, maar ik doe gewoon mijn ding.

In het weekend doet hij wel mee met het avondeten. Alles wat ik kook, vindt hij heerlijk en hij kookt de gerechten van TheNewFood inmiddels zelf ook zeer lekker. Helaas eet hij nog wel eens dingen die niet keto zijn. Gelukkig laat ik mij niet verleiden om met hem mee te doen.

Eenpansgerechten zijn mijn favoriet, aangezien ik alleen ben. De roerbak kipsaté bijvoorbeeld of de hemelse risotto, beide uit de Eenpansspecial. Beide startgidsen gebruik ik ook veel. Daaruit kook ik het liefst courgettepasta met tonijn, garnalen of zalm, of kip uit de oven. Maar gourmetten volgens de Kerstspecial doen we ook vaak.

Ik zou willen meegeven: lees je heel goed in. Volg één aanpak: die van TheNewFood. Hier vind je antwoord op alle vragen. Weet waar je aan begint en ga er dan ook voor. Laat je niet verleiden. En laat je niet leiden. Zeker niet door wat anderen zeggen. Wat mij betreft, is alles nu perfect!”