Selecteer een pagina

25 KILO AFGEVALLEN, RUIM EEN JAAR OP GEWICHT EN VEEL FITTER!

Ervaring categoriën: , , ,

DECEMBER 2022 – Tineke Kloezeman (60): “Ik ben getrouwd en heb twee zoons die op zichzelf wonen. Sinds een jaar ben ik trotse oma van een prachtige kleindochter. Ik heb niet echt een lijngeschiedenis, maar wel een lange geschiedenis van aankomen. Ik werd van lieverlee steeds zwaarder… Natuurlijk heb ik weleens een poging ondernomen, bijvoorbeeld door naar de sportschool te gaan, maar die kilo’s zaten er zo weer aan.

Het zwaarder worden ging min of meer ongemerkt. Of nou ja, dat is niet helemaal waar…. ‘Oh weer een maatje groter? Nou vooruit maar…’ Het was eigenlijk meer struisvogelpolitiek.
Twee jaar geleden zag ik een foto van mezelf en dacht ik: ‘Help! Ben ik dit!?’ Ineens was de knop om: het moest anders. Ik woog toen 90 kilo, en ik ben maar 1,60 meter. Ik was dus echt veel te zwaar.

Ik had van veel mensen gehoord over het koolhydraatarm eten, maar ja, waar begin je? Ik ben toen het internet gaan afstruinen en kwam al snel TheNewFood tegen. Wat me hier heel erg aansprak, en nog steeds, zijn de uitgeschreven menu’s in de beide startgidsen. Je kunt het in eerste instantie immers allemaal niet zelf bedenken! Ik had echt handvatten nodig. De boekjes hebben me daar enorm bij geholpen!

Ik weet nu hoe de aanpak werkt en ben in staat om zelf de menu’s samen te stellen, met behulp van de inmiddels vele boekjes die ik erbij besteld heb.

Mijn man is niet te zwaar maar eet graag mee, soms eet hij een aardappeltje erbij. Hij kan de knop om helemaal koolhydraatarm te gaan eten nog niet vinden, ook al zou het voor zijn bloeddruk echt beter zijn… Ik blijf het proberen en alles wat hij wél met mij mee-eet, is mooi meegenomen!

Ik moet eerlijk zeggen: we hebben nog nooit eerder zo lekker gegeten. Veel kruiden, geen zakjes meer, maar gewoon goed en vers. In het begin was ik bang dat ik mijn brood met kaas zou missen, maar ik heb inmiddels echt niet meer het gevoel dat ik er iets voor moet laten. Ik eet nu zoveel lekkerder en gevarieerder!

Favoriet bij ons zijn de mexican twist en de oosterse kool uit de eenpansgerechten en de goulashsoep met rookworst uit de soepspecial, maar eigenlijk is alles erg lekker.

Ik ben in het eerste jaar van 90 kg naar 65 kg gegaan. Ik merkte dat het afvallen me makkelijk af ging. Het gaf me echt een kick: dit werkte voor mij!

In mijn hoofd is het nog wel wennen hoor, dat ik zoveel afgevallen ben. Ik loop nog steeds naar de grote maten in de winkel en denk vaak bij een strakker truitje: ‘Oeh, kan dit wel?’ Maar dan kijk ik in de spiegel en denk ik ‘YES!’.

Ik zit nu nog steeds op de 65 kilo, al ruim een jaar – en dat dankzij al die fijne recepten! Ook ben ik veel fitter geworden. Waar ik eerst na een paar meter lopen al kapot was, wandel ik nu gemakkelijk een eind weg. Daarnaast is het sporten leuker geworden, doordat het bewegen zo veel fijner gaat. Ik ben veel minder kortademig, heb een prima uithoudingsvermogen. Ik hoef immers niets extra’s meer mee te zeulen!
Ik ben erg blij dat ik TheNewFood op het spoor ben gekomen. Voor mij is TheNewFood inmiddels “a way of life” geworden!”