Selecteer een pagina

26 KILO AFGEVALLEN EN GEEN PIJNLIJKE KNIEËN MEER

JANUARI 2022 – Janneke Roskam (52): “Tot aan mijn 35ᵉ heb ik altijd een normaal en gezond gewicht gehad. Ik raakte zwanger, maar onze dochter overleed geheel onverwacht kort na haar geboorte. Daarna ben ik nooit meer mijn zwangerschapskilo’s kwijtgeraakt.

Door al het verdriet kwam ik alleen maar meer aan. Eten was voor mij een manier om me iets beter te voelen, ik werd een echte emotie-eter. Zo kwamen de kilo’s eraan. Uiteindelijk woog ik 110 kilo bij een lengte van 1,79 meter. Ik was echt veel te zwaar.

Ik ondernam allerlei pogingen om af te vallen. Eén keer ben ik succesvol twintig kilo afgevallen onder begeleiding van een diëtiste, maar ik hield dit niet vol. Ik had steeds honger en zocht constant naar eten. Die twintig kilo zat er binnen de kortste keren weer aan.

Elke maandag startte ik met lijnen en elke woensdag was het alweer mislukt. Ik werd ouder, de overgang diende zich aan en mijn lijf begon steeds meer te protesteren. Ik had al jaren last van mijn knieën en echt lange wandelingen maken lukte niet. Er moest echt iets gaan gebeuren wilde ik een beetje gezond en fit oud worden.

Begin 2021 startte ik weer met lijnen door minder calorieën te eten. Ik viel toen zeven kilo af, maar het ging op en af. Echt goed volhouden lukte niet. In het voorjaar van 2021 is mijn zus begonnen met TheNewFood en ze was hier erg enthousiast over. Zij viel mooi af, hield het goed vol en vond de eetrust heel bijzonder.
Zij probeerde mij te overtuigen om dit ook te gaan proberen. Aanvankelijk was ik nogal sceptisch. Het leek me nogal een gedoe om echt anders te gaan eten. Ik moest ook rekening houden met de rest van ons gezin. Maar ik had niets te verliezen.

Op 21 juni 2021 ben ik met de startgids begonnen en had ik een gewicht van 103 kilo. De eerste paar weken waren even doorbijten. Ik moest echt een planning maken van wat we die week gingen eten en ik kookte dubbel voor mijn gezin en voor mezelf. Het was even investeren maar ik merkte al snel dat ik goed verzadigd was en geen neiging meer had tot snaaien. Dat vond ik echt heel bijzonder!
De weegschaal gaf aan dat mijn gewicht daalde en dat motiveerde me bijzonder goed. Daarnaast voelde ik me ook vrij snel veel energieker.

Na het volgen van de startgidsen combineer ik nu gerechten uit verschillende andere gidsen erbij. Ik heb alle boekjes van TheNewFood en elke zondag maak ik een weekplanning van wat we eten en een boodschappenlijst.

Mijn man eet sommige gerechten wel mee, onze kinderen willen het niet. Ik kook nog steeds dubbel en maak voor mezelf regelmatig meerdere porties die ik invries. Ik ben fan van de broccoli nasi met satésaus uit de startgids. De soepen zijn ook heerlijk.
De pitten en zadencrackers uit de startgids maak ik regelmatig en als we wat te vieren hebben bak ik iets lekkers uit de lentespecial. Onlangs heb ik de aardappelsalade zonder aardappel gemaakt uit de zomerspecial, deze was verrukkelijk! Zo ontdek ik nog steeds nieuwe recepten.

Ondertussen eet ik ruim een halfjaar keto volgens TheNewFood en dat bevalt me uitstekend! Ik voel me verzadigd en heb geen neiging meer tot snaaien. Deze rust vind ik echt heerlijk. Dit ga ik zeker volhouden.

Inmiddels weeg ik 77 kilo en voel ik me erg goed. Ik ben niet alleen 26 kilo lichter, ik ben ook veel energieker en mijn knieën zijn mij erg dankbaar. Ik ben lekker aan het wandelen en dat hou ik goed vol. Ik ben er super blij mee en ik wil het iedereen aanraden! Succes allemaal!”