Selecteer een pagina

40 KILO KWIJT, GEEN KOLIEKAANVALLEN EN MAAGPROBLEMEN MEER

DECEMBER 2022 – Dianne Voortman (55): “Ik woon in het prachtige Wierden en ben getrouwd met Dirk. We hebben twee zonen, waarvan een nog thuis woont en de ander samenwoont met zijn vriendin.

Mijn hele leven ben ik al bezig met lijnen. Ik heb dan ook alle bekende diëten gevolgd: Herbalife, Sonja Bakker, accupunctuur, noem maar op. Ik viel dan wel af, maar bleef altijd trek houden in eten en daardoor werd ik uiteindelijk steeds zwaarder.

In 2019 was ik op mijn topgewicht. Er moest iets gebeuren. Ik was altijd moe, wilde de hele dag eten en had nergens energie voor. Ook had ik steeds koliekaanvallen. Uiteindelijk bleek dat ik galstenen had. Ik had ook altijd last van brandend maagzuur en oprispingen.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een manier om af te vallen. Op internet kwam ik steeds verhalen tegen van mensen die koolhydraatarm aten en daarmee afvielen en zich veel beter gingen voelen. Hierdoor kwam ik ook op de site en de Facebookpagina van TheNewFood. Ik ben toen alles gaan lezen wat ik maar kon vinden over TheNewFood. Uiteindelijk bestelde ik de startgidsen en ben ik begonnen.

Toen ik zag wat ik allemaal mocht eten dacht ik bij mijzelf: dit kan nooit wat worden. In plaats van magere producten, stonden er allemaal vette producten in. Dit was een hele omschakeling en voor mijn gevoel klopte dit totaal niet met afvallen.

Ik besloot toch een gokje te wagen en na het volgen van de startgids zag ik dat de kilo’s er langzaam af gingen en ik me steeds beter ging voelen. Maar het belangrijkste was dat ik niet de hele dag meer wilde eten. Wat gaf dat een rust…

Gewoon eten wat er in het boekje staat en dat is het! Ik was dit niet gewend, dit was zo raar voor mij. Maar ik heb toen maar snel startgids deel 2 besteld en de andere boekjes. Wat staan daar superlekkere gerechten in!

Iedereen hier in huis eet met de warme maaltijd mee. Onze zoon eet nog wel koolhydraten bij de andere maaltijden. Mijn man eet wel helemaal mee. Wij hebben heel veel favoriete gerechten. De bloemkool carbonata ovenschotel, erwten- en goulashsoep, de kaascrackers, ontbijtkoek, aardbeienroompudding, fijne rundvleessalade , andijvie ovenschotel, eigenlijk te veel om op te noemen!

Wij eten nu elke dag uit de boekjes. Het mooiste is dat ik 40 kilo ben afgevallen en dat ik me nog nooit zo goed heb gevoeld. Eerder liepen we maximaal vijf kilometer, en nu halen we met gemak de tien of twintig kilometer!

Daarnaast heb ik ook geen koliekaanval meer gehad. Ik ben niet geopereerd aan mijn galblaas, het is vanzelf over gegaan! Ook heb ik geen maagklachten meer. Ik voel me een ander mens! Ik ben nu op gewicht en ik hoef er eigenlijk niets voor te doen om het zo te houden. Gewoon zo blijven eten.

Mijn man is ook 25 kilo afgevallen en voelt zich top. Eerst at hij nog weleens koolhydraten maar nu niet meer, omdat hij met TheNewFood zich veel beter voelt. Ook bleek een jaar geleden dat zijn suiker te hoog was en die is nu weer normaal.”

TIP VAN DIANNE

Wat ik anderen wil adviseren: gewoon starten en volhouden, het brengt je zoveel meer dan alleen afvallen!