Selecteer een pagina

AL 14 KILO KWIJT EN ELKE DAG GENIETEN VAN HEERLIJK ETEN

NOVEMBER 2021 – Bettie Wolsink (53): “Ik ben 1,55 lang en mijn gewicht was 76,9 kilo. Ik werk al 31 jaar in een verzorgingshuis – nu in de zorg en vroeger in de keuken. Inmiddels is het een verpleeghuis is geworden, waar ik mensen van eten voorzie.

In mijn puberteit toen begon ik dikker te worden, maar daar had ik nooit problemen mee. Het zit ook in de familie. Ik heb maar één keer in mijn leven een dieet gevolgd en ik weet niet eens meer welk dieet het was.

Je kon je daar toen bij ons in het dorp voor opgeven. Het ging onder begeleiding. Ik raakte er rond de dertien kilo mee kwijt, maar het is al wel twintig jaar geleden. In de loop der jaren kreeg ik toch weer het gevoel dat ik wilde afvallen. Dat lukte niet, totdat ik op Facebook iedere keer TheNewFood voorbij zag komen. Ik ben op de site gaan kijken zag allemaal lekkere gerechten. Daarom heb ik toen de twee startgidsen besteld. Ook de eenpanspecial en de ovenspecial kocht ik.

Ik ben begonnen in juli 2020, ik woog toen 76,9. Na een week het dieet te hebben gevolgd, gaf de weegschaal 74,3 aan. Ik dacht: ‘Dat klopt niet,’ maar iedere keer als ik opnieuw op de weegschaal ging staan, zag ik weer datzelfde gewicht. Twee kilo eraf in een week tijd, het was echt zo. Dat gaf ook weer motivatie om door te gaan, naast het lekkere eten. Dat ik geen hongergevoel had, hielp natuurlijk ook.

In zeven maanden tijd ben ik 14 kilo kwijtgeraakt. De gerechten in de boeken zijn allemaal lekker, maar de Mexicaanse kip uit de ovenspecial vind ik denk ik wel het allerlekkerste. Ik ben zeer tevreden en zelfs trots op mezelf dat het gelukt is. Ik ben ook heel blij met de reacties van mijn lieve collega’s en vrienden. Zij geven mij ook de motivatie om het zo te houden.

Ik merk verschil in energie; ik heb merkbaar meer energie. Ik slaap ook beter en het fijnste vind ik dat ik nu bij de normale kledingmaten kan kijken. Voor mijn kleding ik hoef niet meer bij de grote maten te kijken. Ik had maat 46/48 nu 40/42. Ik zit nu lekkerder in mijn vel!

Eerst wandelde ik met mijn hond niet zo heel ver, maar nu lopen we veel verder en daar genieten we beiden van. Ik kan het iedereen aanraden om TheNewFood te proberen. Ik weet zeker dat de kilo’s er uiteindelijk ook bij jou afvliegen. Of het nu snel gaat of langzaam…”