Selecteer een pagina

ECZEEM VERDWENEN, DARMEN RUSTIGER EN MINDER VOEDSELINTOLERANTIES

SEPTEMBER 2022 – Heleen Deelen (58): “Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen. In mijn jeugd heb ik altijd buikpijn gehad en een opgeblazen buik. Meerdere artsen daarvoor bezocht maar niemand wist er raad mee. Ook heb ik als kind vaak eczeem gehad.

Rond mijn 20e woog ik rond de 72 kilo, ik was vooral dikker geworden door emotie-eten. In die tijd ben ik een poosje naar Weight Watchers gegaan. Er zijn toen wel wat kilo’s afgegaan. Op mijn 26e ben ik getrouwd en voor die tijd wilde ik afvallen. Ik ben toen gaan eten volgens Een leven lang fit. Ik at toen voornamelijk groenten en vlees. Toen ben ik afgevallen tot 63 kilo.

In alle jaren erna heeft mijn gewicht meestal geschommeld tussen de 63 en 65 kilo. Het laatste jaar meestal meer richting de 65 kilo. Door de overgang werd het al wat lastiger om af te vallen, maar ik was daar niet echt mee bezig.

Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik helaas last van erge eczeem op mijn handen,. Ik doe lichaamsgericht werk, dus mijn handen zijn mijn gereedschap. Het eczeem werd zo erg dat mijn vingers ook helemaal dik werden en vol vocht zaten. Ik kon mijn vingers nauwelijks meer buigen.

Door de huisarts werd ik verwezen naar een dermatoloog waar ik zware corticosteroïdenzalf kreeg voorgeschreven. Het was helaas op dat moment nodig. Nadat de zalf was afgebouwd begon het eczeem opnieuw.

Ik had al sterk een vermoeden dat het vanuit mijn darmen kwam. Ik begon ook op steeds meer voedingsmiddelen te reageren. Mijn buik was opnieuw opgeblazen.

Via bioresonantie bleek dat ik op veel voedingsmiddelen reageerde en vooral op broodverbetermiddelen, gist, en alle graanproducten. Ook reageerde ik op verschillende soorten groente, waaronder koolsoorten, champignons, paprika, tomaat, ui, knoflook. Daarnaast ook op suiker en nog meer producten.

November 2021 zag ik posts voorbij komen op facebook van The New Food. Ik heb gelijk de startgids en nog een paar boekjes besteld en ben direct op deze manier gaan eten. Ik kookte voor mezelf de avondmaaltijden, hier en daar paste ik ze aan.

Al snel verdween mijn opgeblazen buik, echt bizar. Het eczeem verminderde al snel en ik kreeg vooral veel meer energie. De rest van het gezin werd moe van me. Normaal lag ik ’s avonds uitgeput op de bank, maar dat gebeurt echt niet meer. Normaal kon ik bij wijze van spreken een middagdutje doen als ik brood gegeten had.

Voor mij was al binnen een week duidelijk dat ik op de juiste weg was. In het begin was het lastig met de recepten omdat ik nog veel op voeding reageerde. Kerrie en paprikapoeder gingen ook niet goed. Zodra ik maar iets van mijn ‘verboden lijst’ at, begonnen mijn vingers te jeuken. Mijn lijf reageerde dus direct gelukkig.

Het andere eten en een goede probioticakuur van een paar maanden hebben mijn darmen geholpen te herstellen. Ik merk nu dat ik steeds meer voedingsmiddelen kan verdragen. De sterke kruiden lukken helaas niet. Peper en zout gaan gelukkig wel goed.

Binnen een paar weken wilden de gezinsleden (man en 2 jongste kinderen van 21 en 22) ook de avondmaaltijden mee gaan eten. Mijn man merkte al heel snel dat hij geen migraine meer kreeg. Wat een opluchting. Dochter merkte dat haar huid minder onrustig werd en kreeg ook minder pijnklachten bij het begin van haar menstruatie. Sinds november 2021 eten we dus elke avondmaaltijd volgens TheNewFood.

In de afgelopen maanden is de rest van het gezin ook steeds meer de andere maaltijden koolhydraatarm gaan eten. Zoon merkt nu ook vooral verschil in dat hij minder moe is. Als hij af en toe nog weleens een broodje eet is hij gelijk vermoeid. Toen ik en mijn man op vakantie waren, hebben de kinderen zelfs geen eten besteld, maar vooral uit de boeken gekookt!

Niemand van ons hoefde in principe af te vallen. We zijn koolhydraatarm gaan eten vooral vanuit gezondheidsoverwegingen. En dat blijven we zeker doen. Ik heb geen eczeem meer gehad aan mijn handen. Toen ik de foto van vorig jaar opzocht, schrok ik toch wel van mijn zichtbaar opgeblazen buik. Afgelopen weekend heb ik nieuwe kleding gekocht. Dat was erg leuk! Ondertussen ben ik 5 kilo afgevallen.

Mijn man moet echter niet afvallen, die is al mager van zichzelf. Dus dat blijft af en toe nog een zoektocht hoe hij vooral wat gewicht erbij mag krijgen. Maar zijn kwaliteit van leven zonder migraine is de grootste winst. Ook had hij last van slaapapneu en dat is ook weg.

Mijn favoriete boekjes zijn de eenpansspecial, ovenspecial en lentespecial. Koken is niet echt mijn hobby, maar ik heb gemerkt dat de recepten zo simpel zijn en dat het snel te bereiden is. Hierdoor is er geen weerstand meer om te koken. Echte favorieten heb ik niet. We zijn nu vooral aan het afwisselen met de verschillende recepten.

Ik ben erg blij dat ik deze aanpak ben tegengekomen en ga hier zeker mee door!”

TIP VAN HELEEN: “Luister vooral niet naar anderen en ga ervoor. Waarom zou je 1 dag langer wachten om te beginnen? De recepten zijn eenvoudig en lekker en je krijgt er al snel zoveel voor terug.”