Selecteer een pagina

GEEN MIGRAINE MEER EN MET 9 KILO MINDER OP STREEFGEWICHT

AUGUSTUS 2022 – Caroline Brandsen (58): “Ik ben getrouwd met Ernst en heb jarenlang in de zorg gewerkt; als kinderverpleegkundige, wijkverpleegkundige en dialyseverpleegkundige. Daarbij had ik altijd interesse in gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk ben ik hiervoor de opleiding leefstijlcoach gaan doen en ben ik gestopt met mijn werk in het ziekenhuis.

Ik voelde me in het ziekenhuis als een tijdje niet meer op mijn plek. Er wordt niet over voeding gesproken en al helemaal niet dat voeding misschien wel de belangrijkste rol speelt bij gezondheidsklachten! Ik ben daarom leefstijlcoach geworden, zodat mensen weer zelf de regie kunnen pakken!

Ik had niet echt een “lijnverleden”, maar ik was met periodes wel 5-8 kilo te zwaar. Dit ondanks dat ik altijd gezond at en op de koolhydraten lette. In het voorjaar woog ik 85,2 (ik ben 1.80m) en dat was echt wel veel, tè veel! Maar het lukte me niet om die kilo’s eraf te krijgen. Er was altijd wel wat… Een kind dat trakteerde, een feestje, een afscheidsborrel, noem maar op.

Ik had al langer geleden interesse in keto en was ook daarmee gestart maar vond dit erg lastig vol te houden, thuis ging dit wel goed maar “buitenshuis” vond ik het maar gedoe. Ik kon niet echt de switch maken en er helemaal voor gaan.

Toen kwam ik TheNewFood tegen via Facebook en nadat ik alles had gelezen kwam ik tot de conclusie dat juist door de vele gezondheidsvoordelen ik er echt volledig voor wilde gaan!

Ook omdat ik las hoeveel neurologische voordelen dit kan hebben. Bijvoorbeeld bij epilepsie, maar ook bij dementie en Parkinson én bij migraine! Ik heb al vanaf mijn jeugd migraine. Ik heb mijn hele leven al zoveel dingen geprobeerd, maar helaas… Soms dacht ik de oplossing te hebben gevonden, vooral omdat ik het zó graag wilde, maar uiteindelijk zette het nooit echt zoden aan de dijk. Er waren periodes dat ik 2 aanvallen per week had.

Ik ben in mei gestart met de startgidsen. Ik at heerlijk, geen honger en voelde me energiek. Gelijk al, behalve met het sporten. Daar moest ik echt wel rustiger aan doen, met name cardio. Dit heeft ongeveer 4 weken geduurd. Toen zat ik weer op mijn oude niveau.

Ik woog bij de start (9 mei) 85,2 kg en ben nu 76 kg en dat is een mooi gewicht voor mij; ik voel me energiek en zit goed in mijn vel. Ik ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen en inmiddels heb ik al wat mensen aangestoken met het “keto-virus”. Daarbij geniet ik zó van de maaltijden dat ik werkelijk niets mis!

Ook heb ik vanaf 9 mei nog maar één migraine aanval gehad. Dit is zo’n groot gezondheidsvoordeel dat ik dit aan iedereen die het wil horen wil vertellen!

Ik maak op dit moment veel uit de eenpanspecial en de zomerspecial. Heerlijke gerechten, gezond, simpel, voedend en vullend. Ik maak elke week de snelle pitten/zaden crackers uit de startgids. Heerlijk! Beleggen met roomboter en kipfilet met avocado of roomkaas met rosbief.

Verder staat de witlofsalade elke week wel een keer op voor de lunch. Het snelle aardbeienijs is te lekker (vooral voor iemand die gek is op ijs, daar kan je me voor wakker maken) én natuurlijk de courgettepasta met tonijn uit de eenpanspecial. Die is zó klaar en zó lekker!”

TIP VAN CAROLINE
“Je doet het vooral voor jezelf. Dus zet jezelf op de eerste plaats en zorg goed voor jezelf. En het is voor iedereen goed vol te houden, daar ben ik van overtuigd! Je gaat je zoveel beter voelen!”