Selecteer een pagina

MEDICATIE FIBROMYALGIE GESTOPT & 13 KILO AFGEVALLEN

APRIL 2022 – Marijke (63): “Als twintiger woog ik 52 kilo en in de loop der jaren waren er geleidelijk kilo’s bijgekomen. Ik besloot een caloriebeperkend dieet te volgen en viel een paar kilo af, maar ik had ook altijd honger.

Eerst viel ik snel af, maar ik voelde me echt niet goed. Toen viel ik weer te langzaam af en werd ik weer te dik. Mijn schildklier bleek een beetje van slag geraakt. Maar de afwijking was te weinig om medicijnen te krijgen en ik zat daar trouwens ook niet op te wachten.

Een nicht van mij was met TheNewFood begonnen en spectaculair afgevallen zonder honger. Twee jaar geleden besloot ik daarom het heft in eigen handen te nemen en ook met TheNewFood te beginnen. Ik bestelde de startgids en na een paar maanden begon ik. Al snel knapte ik op, had geen honger, gebruikte geen medicijnen, viel goed af en alles oké!

Intussen zag mijn man hoe lekker ik at en hij kon ook wel wat gewicht kwijt. Vooral ook omdat zijn bloedsuikers aan de hoge kant waren. Hij gebruikte ook medicatie voor zijn cholesterol. We aten samen volgens TheNewFood in de tijd van de coronapandemie.

Na zijn eerste vaccinatie voor covid kreeg mijn man bijna een hartstilstand, volgens de cardioloog door periocarditis – een ontstoken hartzakje. We waren net op tijd! Ik was ervan overtuigd dat hij het mede door de TheNewFood had overleefd. Het was een spannende tijd!

Inmiddels eet ik nu 2 jaar volgens TheNewFood. Ik ben 13 kilo afgevallen en weeg nu 52 kilo. Net zo veel als toen ik 20 jaar was!

Mijn man is 28 kilo afgevallen. Hij gebruikt nu al een paar maanden geen medicatie meer voor zijn cholesterol. Alleen nog een halve tablet voor zijn bloeddruk omdat deze nogal stuitert sinds zijn bijna-hartstilstand. Ik ben heel trots op hem!
Zelf gebruikte ik ook medicatie, zoals ibuprofen en morfine, wanneer ik veel pijn had door fibromyalgie. Maar de fibromyalgie is nu zo goed als weg en de medicatie gebruik ik dus ook niet meer!

Ik heb een prolactinoom vanaf mijn zeventiende. Dit is een gezwel van de hypofyse waarvan de klachten per persoon kunnen verschillen. Deze zullen nooit weggaan, maar het minimale gebruik van medicatie gaat beter dan ooit sinds ik keto eet.

Het mooiste bericht kreeg ik pas geleden. Mijn bloedwaarden zijn nog nooit zo mooi geweest! Voor mij het bewijs dat het geweldig werkt. Ons doel is lekker door te gaan met zo te eten en dit gewicht vast te houden. We zijn er elke dag weer blij mee!

De eenpansgerechten zijn favoriet bij ons. Heerlijk en makkelijk. We ontdekken nog steeds heerlijke gerechten. Favoriet zijn de kipsaté, de paksoi en de taugé schotel.

Wat ik wil meegeven aan anderen: ook al gaat het afvallen niet snel of soms even niet, toch volhouden! Het brengt zoveel goeds in je leven en je eet heerlijk!”