Selecteer een pagina

RUIM 24 KILO AFGEVALLEN, NU STABIEL OP GEWICHT EN GEEN MAAGKLACHTEN MEER

FEBRUARI 2023 – Bianca Blok (52): “Ik woon samen met mijn man Marcel in het mooie Brabant. Vanwege de afstand van zijn woon- en werkverkeer ben ik van maandag tot vrijdag alleen. We hebben twee prachtige dochters van 26 en 24 jaar, die allebei niet meer thuis wonen. We zijn er geleidelijk aan gewend om van een vier- naar een eenpersoonshuishouden (doordeweeks) te gaan.

Ik houd van lekker eten, wie niet. Kom zelf uit een horecagezin waar de dagelijkse maaltijd nooit alleen maar aardappelen, groente en vlees was. De hoeveelheden waren ook altijd groot, op eten werd in ieder geval nooit beknibbeld. Ook mijn man heeft een horeca-achtergrond en toen wij gingen samenwonen kookten we ook nooit echt standaard. Gelukkig wel redelijk verantwoord.

Zolang als ik het mij kan herinneren ben ik al stevig geweest. Echt lijnen heb ik nooit gedaan. Wel heb ik vaak met de gedachte rondgelopen dat ik ‘morgen’ zou gaan beginnen. Maar als het dan ‘morgen’ was vond ik altijd wel weer een reden waardoor het niet uitkwam. Zo werd ik langzaamaan met de jaren steeds steviger.

Nadat we in 2011 zijn gestopt met roken begon ik nog meer kilo’s aan te komen. Ook de overgang heeft mij wat extra gewicht opgeleverd. Maar nog steeds dacht ik dat het wel meeviel. Ik zag nog steeds om me heen mensen die veel dikker waren dan ik… Struisvogelpolitiek, weet ik nu. In de winkel weer een broek een maatje groter, op een gegeven moment zelfs maat 48/50. Maar ja, dan zat het weer comfortabel en dan was er niks aan de hand, vond ik.

Ik zorgde wel dat ik nooit meer helemaal op een foto stond, of ik zorgde dat ik ergens achter stond. Toen ik in 2016 (eerste foto) mezelf terugzag op Facebook schrok ik enorm. Ik wilde er zo niet uitzien… De weegschaal gaf toen 107 kilo aan, dat wilde ik ook niet.

Diverse dieetboeken leende ik bij de bibliotheek, maar niks hield ik vol. Uiteindelijk ben ik samen met mijn vriendin gaan lijnen. We hadden ons van mei tot september (2017) 10 kilo eraf als doel gesteld. Elke vrijdag stuurden we elkaar een foto. Ik ben toen 18 kilo afgevallen door minder te eten en meer te gaan bewegen. Alleen verviel ik daarna weer in het oude patroon en kwam ik weer aan.

Ik ben me toen gaan verdiepen in koolhydraatarme voeding. Op Facebook werd ik lid van verschillende groepen en man wat zag ik daar lekkere dingen voorbij komen. Echt iets voor zo’n lekkerbek als ik. Maar één koolhydraatarme maaltijd en de rest zoals ik altijd al at, dat werkt natuurlijk niet. Daarbij had ik helemaal geen zin in al dat tellen en bijhouden.

Toen kwam ik TheNewFood tegen. De ovenspecial was mijn eerste boekje. Ik bestelde daarna ook de startgids, alleen die liet ik een poos liggen omdat ik mij niet kon voorstellen dat ik de recepten lekker zou vinden. Maar ik begon toch en wel op 8 november 2021.

Ik ben die maandag begonnen met het volgen van de startgids. Ik had niemand iets gezegd, wie weet hield ik het niet vol. En omdat ik doordeweeks alleen ben, kon ik eten hoe ik wilde, in het weekend zou ik het wel zien. Maar wat was ik verrast! De recepten waren boven verwachting lekker en ik viel eindelijk af. Startgids 2 volgde, en ook die heb ik met veel smaak gevolgd.

Al snel had ik resultaat, het eten was heerlijk, de recepten eenvoudig en in het weekend heel goed te combineren met mijn man. Het werd echt een nieuwe manier van eten – lekker eten kan ik wel zeggen. Nog elke dag op mijn werk verheug ik mij op de lunch, ze zijn daar ook altijd benieuwd wat ik nu weer bij me heb. Het kost me geen extra tijd en ik heb de hele dag een verzadigd gevoel.

Favorieten zijn bijvoorbeeld de chocomousse of de gyros of shoarma met sla en knoflooksaus uit de startgids, rijstepap, chocolade eiwit smoothie, eiwraps met diverse vullingen (ontbijt&lunchspecial), zuurkoolstampot met pompoen, stevige erwtensoep (stamppotspecial), hamburger met sla of de burgerbowl salade (vastenspecial), goulashsoep (soepspecial), enzovoort. Te veel om op te noemen.

Mijn man eet gewoon mee. Als hij eens zin heeft in rijst, pasta of aardappelen, dan kan dat makkelijk worden toegevoegd aan zijn bord. Het grootste pluspunt vind ik wel dat ik mijn boodschappen gewoon in elke supermarkt kan kopen, geen speciale en/of dure producten die je daarna nooit meer gebruikt.

Door mijn nieuwe leefstijl ben ik ruim 24 kilo afgevallen en heel stabiel. Ik had mezelf niet echt een doel gesteld, maar 80 kilo zou ik fijn hebben gevonden. Uiteindelijk weeg ik nu om en nabij de 75 kilo en daar ben ik heel erg blij mee. Een jaar heb ik erover gedaan, nu ben ik al ruim drie maanden stabiel. Meer hoeft er ook echt niet af, maar nu moet ik zorgen dat het eraf blíjft. Met al die lekkere en vooral makkelijke gerechten gaat me dat zeker lukken.

Medische klachten had en heb ik niet. Het enige waar ik ooit eens medicatie voor heb geslikt is maagzuur. Vanaf het moment dat ik opstond en zelfs ’s nachts had ik last van maagzuur. Nu heb ik daar helemaal geen last meer van. Ik voel mij ontzettend fit en energiek. Ook voel ik me heel erg zeker en zit lekker in mijn vel.

Ik blijf zeker op deze manier eten. Eerlijk gezegd vind ik dat ik lekkerder eet dan voorheen en het geeft me zoveel voordelen. Ik heb hier en daar ook nog wat mensen aangestoken met TheNewFood, ook zij zijn lovend over de resultaten.

Ik kan het iedereen van harte aanraden het in elk geval een kans te geven. Mijn moeder zei me vroeger al: ‘Als je het wilt weten dan moet je het eten!’ Ik hoop dat er nog meer boekjes uit gaan komen, ik zal ze zeker gaan aanschaffen. TheNewFood, ga nog heel lang zo door, ik ben erg blij dat het op mijn pad is gekomen!”