Selecteer een pagina

SAMEN 50 KILO AFGEVALLEN, MEDICATIE VERMINDERD, BLOEDSUIKERS STABIEL

DECEMBER 2022 – Marianne van Erven (59): “Samen met mijn man Rens (63) woon ik in Goirle, Noord-Brabant. We hebben beide twee kinderen uit een eerder huwelijk en in totaal tien kleinkinderen.

We zijn allebei hartpatiënten. Rens heeft een nieuwe hartklep gekregen in 2012 en ik heb een hartaanval gehad in 2017.

We hebben nog nooit eerder een dieet gedaan. Rens heeft wel eens geprobeerd om zelf te minderen met snoepen en eten, maar dat hield hij niet vol en viel snel terug in zijn oude patroon. Hij was een echte zoetliefhebber.
Via Facebook had ik al vaker verhalen gelezen over TheNewFood. Ik had het ook al met hem besproken, maar hij wilde er nog niet aan. Totdat er medicijnen bij kwamen voor de suiker, toen was de maat vol.

Hij heeft diabetes en nam hiervoor twee pillen per dag. Toen de dokter zei dat er nog één pil bij moest komen, zijn we begonnen met TheNewFood. Hij zei: ‘Alles beter dan nog meer medicijnen’.

Op dat moment woog hij 133,5 kilo. We hebben de twee startgidsen besteld en zijn meteen begonnen. Dat was eind juni 2022. Ik was tijdens de coronapandemie wat aangekomen, van 75 naar 81 kilo. Voor mij was het ook wel fijn om mee te doen.

Na twee maanden waren we helemaal gewend aan onze nieuwe leefstijl en nu willen we nooit meer anders. Rens had het er in het begin wat moeilijker mee, hij miste zijn koekje bij de koffie heel erg. Nu is hij blij met de zelfgemaakte “snicker” zoals hij ze noemt: de noten/zaden reep.

De gerechten zijn makkelijk te maken en zo heerlijk! Al snel vielen we wat kilo’s af. Dat maakt het superstimulerend om door te gaan.
We gingen zo lekker, dat ik er nog een paar boeken bij heb besteld: de stamppotspecial, ontbijt& lunchspecial en de ovenspecial. Onze favorieten zijn de nasi met saté, courgette spaghetti, alle stamppotten en de chocolademelk als lunch.

Nu na 5 maanden, zijn we samen 50 kilo afgevallen! Mijn man weegt nu 99,3 en ik weeg 65 kilo.
Ik sta al een poosje stil, maar dat is prima. Er hoeft bij mij niets meer vanaf. Mijn man wil nog een paar kilo, en dat gaat zeker goed komen. Onze kinderen vinden het super en zijn enorm trots op ons!

Rens is van negen medicijnen teruggegaan naar drie. Geen diabetes meer, zijn suikerspiegel is nu continu rond de 6. Zelf heb ik ook veel minder medicijnen. Eerst had ik er drie voor mijn hart, nu nog maar één, een bloedverdunner. We zijn zo blij met de resultaten, vooral dat we niet meer zoveel medicijnen hoeven te nemen.

De huisarts is trots op de resultaten die we behaald hebben. Ze kende de aanpak nog niet, maar stond er honderd procent achter. Ze had niet verwacht dat het zo snel en goed zou gaan. Drie maanden achter elkaar hebben we allebei bloed laten prikken ter controle, alles werd getest. De uitslagen werden steeds beter, vooral de suiker bij Rens

We voelen ons zoveel fitter en gezonder. Meer energie en zin om dingen te ondernemen, we wandelen veel meer zonder enige moeite.”

TIP VAN MARIANNE

Ik adviseer iedereen om met TheNewFood te beginnen. Het is gezond, superlekker en allemaal makkelijk te bereiden.