Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  6.  » Marleen heeft weer een gezonde bloeddruk!

Marleen heeft weer een gezonde bloeddruk!

Marleen (53 jaar) kwam voor controle bij de huisarts. Het bleek dat haar bloeddruk weer hoger was geworden en dat ze een derde tablet moest gaan slikken. Volgens haar huisarts was er geen ontsnappen aan. Ze moest er maar mee leren leven. Toen ze naar de auto liep, merkte ze dat ze boos was: “Hoezo mee leren leven! Ik wil al die pillen helemaal niet slikken!” Eenmaal thuis dook ze achter de computer en ging ze op onderzoek uit. Dat leverde haar meer op dan ze had gedacht!

Had je al eerder lijnpogingen gedaan?

“Ik had eerder diëten gevolgd, maar werd daar altijd erg ongelukkig van. Het was ook niet iets wat ik mijn hele leven zou kunnen volhouden, shakes en repen. Ook geen hongerdieet. En het is nou eenmaal zo: als je daarmee stopt, dan ben je gewoon weer terug bij af! Dat wilde ik niet meer, ik was dat ge-jojo erg zat.

Toen ik bij de dokter was geweest, was ik zo vastberaden, er moest iets veranderen. Ik zat niet lekker in mijn vel, was te zwaar en had veel darmklachten. En ik wilde absoluut niet nog meer medicatie slikken, ik wilde er juist vanaf! Eenmaal thuis ben ik gaan googelen, ik wilde afvallen en gezonder worden, maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen.”

Ben je direct aan de slag gegaan?

“Toen kwam ik TheNewFood tegen en dacht direct: dit zou weleens de oplossing kunnen zijn. Niet alleen voor mijn gewicht, maar ook voor mijn hoge bloeddruk. Ik was wel verbaasd, veel vetten eten? Dat kon toch niet goed zijn. Ik had immers geleerd dat vetten juist zorgen voor problemen! Hoe kon dit goed zijn? En werkte dit wel voor mij? Ik heb een week getwijfeld en alle informatie en verhalen gelezen op de site. Het zag er zo veelbelovend uit, bijna te mooi om waar te zijn.

Toen besloot ik dat ik het toch een kans moest geven. Ik had al zoveel geprobeerd om gezonder te worden en tot nu toe had niets geholpen. Wat als dit het écht was! Ik heb toen de STARTGIDS besteld. Iets wat mijn leven volledig heeft veranderd, weet ik nu!”

Ik heb heel veel gehad aan de weekmenu’s

“Eigenlijk ging het me erg goed af! Ik heb veel gehad aan de STARTGIDS, want daar staat alles in. Ik hoefde niets zelf te bedenken. De weekmenu’s hebben me enorm geholpen om me deze aanpak eigen te maken, ik weet niet of het me zonder de STARTGIDS allemaal zo makkelijk was gegaan.

Wat ook fijn is aan de startgids: de lijst met producten die je wel en niet ‘mag’ eten. Ik wist dat ik ervoor moest zorgen dat alle verleidingen uit de weg waren geruimd! Met deze lijst in mijn handen ben ik de keukenkastjes doorgegaan en heb ik alles wat niet op de ‘dit-mag-je-eten’ lijst stond de deur uit gegaan. Ik wilde het meteen goed aanpakken!”

Je bent flink ‘gekrompen’  inmiddels?

“Ja ik had maat 46 en ben naar maat 38 gegaan. Echt! Ik kan ik mij niet heugen dat ik voor het laatst maat 36 had, dertig jaar geleden misschien? En ik ben bijna 20 kilo afgevallen. Ik heb er een jaar over gedaan, misschien niet supersnel, maar het is me wel mooi gelukt! Iets waarvan ik nooit had verwacht dat ik dit nog zou meemaken.

Inmiddels heb ik een hele nieuwe garderobe, tot aan ondergoed aan toe! Alleen mijn schoenen passen nog. Het was wel even een uitgave, maar elke dag is het weer een feestje om mijn nieuwe slanke kleren aan te trekken. Alles mag in het zicht en hoeft niet verstopt achter wijd en groot! Heerlijk!”

Hoe is het nu met je gezondheid?

“Een maand nadat ik was begonnen met de STARTGIDS was mijn bloeddruk weer normaal. Ik heb zelfs mijn medicatie ervoor kunnen afbouwen. Iets waarvan de huisarts zei dat het nooit ging gebeuren! Ik heb nu ook bijna geen darmproblemen meer en mijn lever is ook weer helemaal gezond, die was in een slechte conditie door de medicatie volgens mijn huisarts!

Daarbij komt dat ik véél meer energie en veel minder gewrichtspijn heb. Vaak was ik moe en slap, ik voel me nu helemaal geweldig. Ik ga op de fiets naar mijn werk en ben zelfs afgelopen zomer begonnen met de sportschool. Ik heb daar zelfs nooit van durven dromen en nu doe ik het gewoon!”

Hoe reageert je omgeving?

“Ook mijn omgeving was, net als ik, in het begin sceptisch. Vooral mijn zus maakte zich zorgen, zij liep namelijk bij een diëtiste toen ik begon met deze aanpak en heeft dit met haar besproken. De diëtiste was geen voorstander van deze aanpak, en mijn zus geloofde dat.

Nu, een jaar later, zien de mensen in mijn omgeving hoeveel gezonder en gelukkiger ik ben en zien ze ook dat deze manier van eten erg goed voor mij is! Ze weten inmiddels ook niet beter dan dat ik zo eet en houden daar ook rekening mee. Mijn vriendin zegt zelfs tegen haar kinderen als die vragen of ik überhaupt wel iets mag eten: “Marleen mag alles eten, maar ze kiest ervoor om dit niet te eten omdat ze er ziek van wordt.” En dat is precies wat het is! Ik heb die keuze gemaakt en voel me er goed en gezond bij!”

Hoe bevalt het eten?

“Ik eet iedere dag heerlijk, lekkerder dan ooit en ik heb eigenlijk nooit honger, ben altijd verzadigd. Ik heb verschillende favoriete gerechten, zoals de kipsatéroerbak, de nasi en de bleekselderijshoarma-schotel. Maar ik heb nog lang niet alles uit de boekjes geprobeerd.

Ook als ik eters krijg, kan ik leuke reacties verwachten. Toen ik net begonnen was, maakte ik nog aardappelen of rijst erbij, als ik eters kreeg. Vaak vonden ze dat helemaal niet nodig, het eten is namelijk heerlijk en vult goed! Ze misten de koolhydraten helemaal niet als ze bij mij aten.”

Ga je door?

“Zeker weten! Ik wil absoluut niet meer terug naar hoe ik me voelde voordat ik begon. Ik wist toen natuurlijk niet beter, maar nu weet ik dat wel! Als ik dit eerder had geweten, was ik ook veel eerder begonnen. Ik ben blij dat ik deze aanpak tegen ben gekomen en het een kans heb gegeven. Het heeft mijn leven veranderd!

Bovendien zie ik ook geen reden om te stoppen: het is namelijk helemaal geen dieet! Deze manier van eten zou de standaard moeten zijn… Natuurlijk zie ik ook wel eens dingen voorbij komen die ik vroeger erg lekker vond, maar ik weet nu ook dat ik daar niet gelukkig van word. Dit is echt iets wat ik levenslang ga volhouden!”

Wat wil je anderen meegeven?

“Geef deze aanpak een kans! Haal de startgids in huis, en maak de beslissing er écht voor te gaan. De startgids heeft mij veel houvast gegeven. Begin er mee en hou je sowieso acht weken strikt aan de weekmenu’s. En ga er echt voor, niet af en toe een aardappel, koekje of snoepje. En ik durf met zekerheid te zeggen dat ook jij je veel beter gaat voelen.” 

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen