Selecteer een pagina
  1. SUCCESVERHALEN
  2.  » 
  3. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  4.  » Jannet (54) valt eindelijk echt af

Jannet (54) valt eindelijk echt af

Zangeres Jannet Bodewes (54) woog 102 kilo, had al tijden last van een chronisch ontstoken achillespees, was altijd moe en had veel darmproblemen. “Ik voelde me voortdurend opgeblazen en had enorme energiedips.” De optredens met haar band vielen haar steeds zwaarder. In 2020 kwam ze gelukkig de gezonde koolhydraatarme/keto aanpak van TheNewFood op het spoor en dat veranderde alles!

Hoe vond je deze aanpak?

Ik worstelde al zo lang met m’n gewicht, ik heb heel veel diëten geprobeerd, maar echt afvallen lukte me nooit, ik werd uiteindelijk juist steeds dikker. Toen kwam ik tijdens een optreden een collega-zanger tegen, die ik een tijdje niet had gezien. Het viel me op dat hij ineens heel erg slank was en er zo goed uit zag. Hij vertelde dat hij met TheNewFood boeken moeiteloos 40 kilo was afgevallen. Nou: dat wilde ik ook wel!”

Hoe was de eerste week?

“De eerste week was vooral zoeken naar het juiste ritme, maar dat wende al heel snel omdat in de startgids alles helemaal kant-en-klaar staat aangegeven; de weekmenu’s en de gerechten. Het is allemaal heel gemakkelijk en je hoeft zelf niets uit te rekenen of uit te zoeken, dat is geweldig! Ik voelde me die eerste week meteen al goed. Alleen mijn darmen moesten even wennen, maar dat was na een paar dagen al beter.

Mijn vriend eet met mij mee en we vinden het eten heerlijk. En met de boekjes van TheNewFood is het helemaal gemakkelijk.”

Je viel 31 kilo af!

“Jazeker! Ik ben in 9 maanden 31 kilo overgewicht kwijtgeraakt. En mijn energie is met sprongen vooruit gegaan. Mensen die me een tijdje niet gezien hebben, zijn heel verbaasd over mijn metamorfose. Vanwege de muziek heb ik best veel vrienden en ik krijg heel regelmatig vragen van mensen die zelf ook aan de gang willen. Ik deel mijn geheim graag met ze, TheNewFood is het beste wat me is overkomen.

Inmiddels zijn veel van hen zelf ook gestart. Ook mijn zus, zwager, broer en schoonzus: het werkt erg aanstekelijk. Ze zagen natuurlijk hoe ik afviel en weer fitter werd. Maar ik liet ook zien hoe heerlijk je kunt eten zonder pasta, aardappelen, brood en al die andere koolhydraten.”

Hoe gaat het nu met je gezondheid?

“Ik heb totaal geen last meer van een opgeblazen gevoel of obstipatie, mijn achillespees houdt zich al maanden rustig: de speciale gelkous om de achillespees te ontlasten ligt al maanden werkloos in de la. Daarnaast ben ik van professioneel bankhanger nu beginnend hardloper geworden. Ik loop na 2,5 maand nu 3 tot 4 keer per week 5 kilometer met interval of helemaal in joggingtempo.

Ik verbaas hiermee echt vriend en vijand (en de buren, haha), maar mezelf nog het meest. Sporten was nooit mijn ding. De dagen dat ik niet hardloop, probeer ik een wandeling te maken van minimaal 5 km. Daarnaast doe ik wat buikspieroefeningen en wat oefeningen met gewichtjes. Ik voel me super. Ik heb ook veel meer energie gekregen hierdoor: nooit meer energiedips. Heerlijk!”

Je vriend heeft geen last meer van reuma?

“Mijn vriend heeft vanaf het begin meegedaan. Hij is ook veel afgevallen, maar het mooiste is wat het voor zijn handen doet. Hij had ontzettend last van reuma in zijn vingers. Hij is gitarist en moest altijd veel pijnstillers slikken voor een optreden. Hij had zelfs al een ander instrument aangeschaft voor als gitaar spelen niet meer zou gaan, maar daar maakt hij zich nu helemaal geen zorgen meer over!

Want al een paar maanden nadat we hiermee zijn gestart, speelde hij steeds vaker en langer, zonder dat hij pijnstillers slikte. En op een bepaald moment constateerde hij heel verrast dat hij ál zijn vingers weer goed kon gebruiken! Zijn reuma is nu zo goed als weg.”

Ga je dit je leven lang volhouden?

“Ik ga zeker niet terug naar het koolhydraatrijke eten, ik voel me echt stukken beter met gezond koolhydraatarm/keto! Ik zit gemiddeld tussen de 15-25 gram koolhydraten per dag. Het ontbijt sla ik tegenwoordig altijd over en dat kost me geen enkele moeite. Ik voel me altijd goed verzadigd. Dit is geen dieet, maar gewoon heel gezond en lekker eten! Ja, je raakt je overgewicht kwijt en wat nog veel belangrijker is: je wordt gezonder!”  

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!