Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. DIABETES 2 OMGEKEERD
  6.  » Jolanda (49) had te hoge bloedsuikers

Jolanda (49) had te hoge bloedsuikers

Vijf jaar geleden kreeg Jolanda (49) te horen dat haar bloedsuikers te hoog zijn en ze tegen diabetes 2 aanzat. Ze was toen ook veel te zwaar en had veel lichamelijke klachten. Ze startte met de koolhydraatarme/keto aanpak, viel 28 kilo af, voelt zich weer fit en energiek en haar bloedsuikers zijn nu perfect. Ook haar andere lichamelijke klachten zijn verdwenen… Ruim twee jaar later is ze nog steeds stabiel.

“Op de camping dachten ze dat mijn man een andere vrouw had…”

Wat gebeurde er toen je hoorde dat je te hoge bloedsuikers had?

“Ik schrok enorm van die te hoge bloedsuikers, ik wilde absoluut geen pillen gaan slikken of insuline gaan spuiten. Ik wilde dit anders aanpakken! Ik wilde koste wat het kost voorkomen dat ik echt suikerziekte zou krijgen en levenslang aan de medicatie zou moeten. Ook omdat hart- en vaatziekten en suikerziekte (diabetes 2) in mijn familie veel voorkomt. Ik wist dat ik extra risico liep.

Via Facebook kwam ik terecht op de pagina van TheNewFood. Ik las de succesverhalen op de pagina: zoveel verhalen van mensen die op een gezonde manier afgevallen waren, gezonder waren geworden en hun diabetes 2 hadden omgekeerd.

Meer aanmoediging had ik niet nodig. Het is je lijf, en je leeft maar één keer: zuinig op zijn dus! Toen ik de boeken binnen kreeg werd mijn positieve gevoel bevestigd: makkelijke gerechten die snel klaar te maken zijn, en het is allemaal lekker! Zo was werken aan mijn gewicht en gezondheid helemaal geen straf! Ik wist meteen: ‘dit is het’.”

Merkte je meteen verandering?

“Mijn bloedsuikers gingen al direct omlaag en Ik had ook al snel meer energie, voelde me fitter en ik had geen hoofdpijn meer en ik begon gestaag af te vallen! Mijn doel was eigenlijk om 10 kilo af te vallen, dat leek me al een hele prestatie. Daar bleef het alleen niet bij! Uiteindelijk ben ik maar liefs 28 kilo afgevallen en van maat 44 naar maatje 36 gegaan.

Het ging zo gemakkelijk! Alleen de eerste week was echt even wennen. En ik wist dat ik last zou kunnen krijgen van afkickverschijnselen. Ik was daar dus goed op voorbereid. Het viel me gelukkig mee, ik had wel wat hoofdpijn en voelde me wat sneller moe, maar dat ging al heel gauw over en daarna voelde ik me beter dan voordat ik gestart was.

Hoe reageerde je omgeving op je nieuwe manier van eten?

In het begin waren veel mensen verbaasd dat ik dit ging doen. Maar inmiddels zien ze natuurlijk dat ik veel slanker en gezonder ben geworden. Ik krijg nog regelmatig complimenten. Ze vinden het een complete metamorfose. Eén van de leukste reacties die ik kreeg wat toen ik mijn schoonouders bezocht op de camping; Daar dachten ze dat mijn man een andere vrouw had. En iemand anders dacht dat ik mijn dochter was.

Ook mijn huisarts vind het enorm goed: ‘een knappe prestatie’ zei hij, en dat is natuurlijk fijn om te horen. Inmiddels ben ik op gewicht en hoef ik niet meer afvallen. Gelukkig kan ik gewoon op deze manier blijven eten, en volg ik de tips op die TheNewFood op de site geeft voor als je niet verder af wilt vallen. Dat werkt goed. 

Hoe gaat het nu met je gezondheid?

“Mijn bloedsuikers zijn weer perfect en ik voel me zóveel beter! Vóór ik hiermee begon zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Ik had veel nekklachten, last van opvliegers en een spastische darm. Ook had ik veel last van die extra kilo’s die ik meedroeg: mijn conditie was slecht en ik voelde me totaal niet fit en energiek. Eigenlijk zijn al mijn klachten minder geworden!

Ik heb geen fysio meer voor mijn nek, waarschijnlijk omdat ik zoveel afgevallen ben, heb een veel betere conditie en voel me fit!  Ook heb ik geen last meer van de spastische darm en opvliegers. Ik wist dat je veel kon bereiken met deze aanpak, maar dat ik me zo snel zoveel beter kon voelen, is voor mij nog steeds een geschenk!” 

Ga je dit volhouden?

“Ik blijf zeker op deze manier eten. Ik heb helemaal niet het gevoel op dieet te zijn. Ik eet heerlijk, heb geen honger en ervaar eetrust. Ook in mijn hoofd! Ik heb nooit meer snaaizin. Ik kan dit gerust mijn hele leven volhouden! Mijn man en twee volwassen kinderen eten regelmatig lekker mee. Ik vind steeds meer mijn weg in deze manier van eten. Ook buiten de deur.

Wanneer ik bij anderen op bezoek red ik me altijd prima. Met kleine aanpassingen is het meestal goed te doen. Ik heb ook altijd ‘noodeten’ in mijn tas, Voor onverwachte situaties of wanneer er als ik op visite ben niet iets staat wat ik wel wil eten. Dan weet ik zeker dat ik geen dingen hoef te eten die ik niet wil eten.”

UPDATE 2022

Bovenstaande verhaal deelde Jolanda in 2020. Jolanda eet in 2022 nog steeds volgens TheNewFood, heeft prachtige bloedsuikers en is nog altijd mooi op gewacht. 

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen