Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. VEEL AFGEVALLEN
  6.  » Rita: “20 kilo lichter voelt geweldig!”

Rita: “20 kilo lichter voelt geweldig!”

Het lukt Rita (58 jaar) maar niet om blijvend af te vallen en van te hoge bloeddruk af te komen. Ze krijgt ook steeds meer moeite met de nachtdiensten voor haar werk als verzorgende, tot ze TheNewFood tegenkomt en het eindelijk lukt om in slechts vijf maanden wél die twintig kilo af te vallen. Ze geniet er nog elke dag van. “Ik voel me actiever, energieker en ondernemender dan ooit!”

Je vond het lastig om je foto’s te delen?

“Die ‘voor-foto’ inderdaad. Tegenwoordig ga ik zonder problemen op de foto, maar vroeger was dat wel anders. Foto’s … vreselijk vond ik dat … het liefst verstopte ik me, bijvoorbeeld door achter een ander te gaan staan. Ik heb dus weinig foto’s van toen ik zwaarder was, maar ik heb uiteindelijk deze gevonden.”

Hoe ontdekte je dat deze aanpak écht werkt?

“Op tv zag ik een documentaire over koolhydraatarm eten en gezondheid. Door de informatie van de artsen in de uitzending en door de verhalen van mensen die geïnterviewd waren, was ik direct overtuigd dat dit voor mij de weg zou zijn naar een gezonder en slanker lichaam.

Ik ging op zoek en zo kwam ik op het pad van TheNewFood. Ik bestelde de STARTGIDS en wat later gaf ik me ook op voor een buddy-groep. Sinds 1 april 2019 volg ik volledig deze aanpak en ben ik in totaal maar liefst twintig kilo afgevallen en is mijn bloeddruk gedaald naar gezonde waarden! Het ging als vanzelf…” 

Vond je het lastig om anders te gaan eten?

“Gelukkig was het helemaal niet lastig te verzinnen wat ik kon eten, want ik heb gewoon de weekmenu’s gevolgd. Zo hoefde ik hier niet over na te denken. Dat was al voor me gedaan. Ook tijdens mijn nachtdiensten was dat heel goed te doen. De maaltijden zijn veelzijdig en divers. Ik heb zelfs pap leren eten ‘op leeftijd’, haha! Heerlijk! Bepaalde producten die ik in het begin een beetje miste, smaken me nu niet eens meer.

In het begin was het even wennen. De eerste week heb ik even last gehad van het afkicken van suiker en koolhydraten. Dat hoort erbij en dankzij de tips in de STARTGIDS en op de site voelde ik me veel beter. Vooral het artikel over het aanvullen van zouten en mineralen heeft me daarbij geholpen.”

Je vertelde dat je je kleding van vroeger weer past?

“Ja geweldig! Zo kocht ik twaalf  jaar geleden een jurk die ik precies één zomer heb kunnen dragen, maar waar ik nooit afstand van heb kunnen doen. Laatst dacht ik, nú ga ik toch eens proberen of hij weer past …. tranen in mijn ogen… de jurk zat als gegoten! En zo gaat het met meer kleding.

Ach, de meesten van ons kennen het wel: afvallen en nieuwe kleding kopen die mooi past en als je dan weer aankomt wil je die niet meteen wegdoen, omdat het te strak zit … want …. juist dát, je hoopt altijd. Maar nú ben ik absoluut zeker van het feit dat ik te grote kleding niet meer hoef te bewaren. 😊” 

Je bent weer veel fitter, merk je dat ook in je werk?

“Ik merk veel verschil! Vroeger lag ik vaak na het eten al snel uitgeput op de bank. Ik dacht dat het kwam omdat ik ouder werd. De nachtdiensten voor mijn werk als verzorgende vielen me heel zwaar. Het continu moeten schakelen tussen een dag- en nachtritme…  vaak had ik een zombie-achtig gevoel. Dat is allemaal anders geworden!

Ik merk een groot verschil in mijn energie. Ik ben ondernemender en actiever. De nachtdiensten zijn geen enkel probleem meer. Ook geen dutjes meer na het eten, ik heb daar helemaal geen behoefte meer aan.” 

Hoe is je gezondheid nog meer verbeterd?

Mijn bloeddruk is tegenwoordig ‘om door een ringetje te halen’, volgens de huisarts. Maar er is meer verbeterd. Ik had vroeger vaak last van huidontstekingen en een droge huid. Ik smeerde vaak wel een fles bodylotion per week . Nu gebruik ik het alleen nog af en toe, gewoon omdat ik het lekker vind, maar niet meer omdat het nodig is. En van ontstekingen en een onrustige huid heb ik helemaal geen last meer.”

Je redt je ook goed buiten de deur?

“Dat is geen enkel probleem, ook niet als ik bijvoorbeeld uit eten ga. Ik bereid me vaak gewoon voor door de menukaart vast te bekijken op internet. Mijn ervaring is dat het overal mogelijk is om het menu aan te passen. En dat alleen maar door te vragen. Op vakantie geldt hetzelfde: in het buitenland kun je overal prima koolhydraatarm eten. En koolhydraatrijke producten kun je altijd achterwege laten.

Bij verjaardagen meende ik vroeger altijd dat ik iets moest eten, maar nu helemaal niet meer. Ik zeg gewoon: Nee, dank je. Zonder verdere uitleg.” 

Hoe zijn de reacties?

“De steun en motivatie van mijn gezin en van mijn buddy’s en de veelzijdigheid van de recepten zijn doorslaggevend geweest in mijn succes. Mijn man doet nu ook elke dag mee. Het is ook erg fijn dat mijn huisartsenpraktijk er erg positief tegenover staat: “Zou iedereen moeten doen!”, was de reactie van mijn praktijkondersteuner. Mijn omgeving reageert héél positief op ‘de nieuwe Rita’. Ik steek steeds meer kennissen aan met het TheNewFood-virus!” 

Wat wil je anderen meegeven?

“TheNewFood heeft mij gebracht waar ik nu sta: ik ben een gelukkig en gezond mens en ik heb er alleen maar voordeel van. Mijn boodschap is: doe jezelf niet tekort! Gun jezelf een ander leven. Word net als ik een spontaner, positiever en beter-in-je-vel-zittend mens. Alleen dáárvoor al kan ik iedereen aanraden te starten. 

Als ik mijn boodschap breder doortrek en het maatschappelijk bekijk, zou het mijns inziens ontzettend veel ziektekosten schelen wanneer iedereen gezond koolhydraatarm/keto zou eten. Nederland zou daar letterlijk en figuurlijk rijker van worden. De gezondheidszorg zou weer betaalbaar worden, doordat iedereen gezonder zou zijn!”

 

 

 

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen