Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Snelle makreelsalade in augurk

Snelle makreelsalade in augurk

Overheerlijk en práchtig koolydraatarm hapje! Super makkelijk en snel te maken. 

 ± 5 GRAM KOOLHYDRATEN VOOR HET HELE RECEPT (± 16 stuks)


DIT HEB JE NODIG

– 2 makreelfilets
± 8 middelmaat augurken zoetzuur van Kesbeke (met zoetstof)
– 2 el mayonaise
– 1 el crème fraîche
– 1 tl citroensap
– 1 tl mierikswortelsaus (potje) of meer naar smaak!
– 1 tl milde mosterd
– zwarte peper en zout naar smaak

TIP: Ook leuk op een amuselepel, zie onder het recept

ZO MAAK JE HET

1. Roer mayonaise, crème fraîche, citroensap, mierikswortelsaus en 1 tl milde mosterd door elkaar.

2. Prak met een vork de makreel door de saus. Breng pittig op smaak met zwarte peper en zout en misschien nog wat mierikswortel.

3. Snijd de augurken overdwars door het midden en schraap er met een theelepeltje een beetje van de pitten uit (hoeft niet veel te zijn). Zet ze op een bordje met de bolle kant naar beneden. Blijven ze niet staan snijd dat een flintertje van de onderkant af. 

4. Verdeel de makreelsalade over de augurkhelften.

VEGA: Vervang de makreel door piepkleine blokjes oude kaas.
VEGAN: Vervang de makreel door fijngesneden zeekraal, gebruik in plaats van de mayonaise 3 el vegan mayonaise (zoals vegan mayonaise van Hellmann’s met weinig koolhydraten) en laat  crème fraîche weg.

 

Amuselepels makreelsalade

Voor de amuselepels gebruik je niet de augurken maar de Amsterdamse augurkenstrips van Kesbeke. Ook deze zijn met zoetstof! Snijd het pittendeel van de strips zodat je een platte reep overhoudt. Deze reep snijd je in 2 of 3 stukken en leg je op de lepel. Schep hier de makreelsalade op en garneer met dille.

 

 

MEER VAN DEZE RECEPTEN?
Dit recept komt uit de vastenspecial. Gezond vasten en Heerlijk eten.