Selecteer een pagina

Yvonne voelt zich herboren

Jarenlang kampte Yvonne (50) met ernstige gezondheidsproblemen, veel overgewicht en was ze altijd extreem moe. Ze was ten einde raad. Eke poging om af te vallen mislukte en zo kwam ze steeds dieper in een dal terecht. Gelukkig kreeg ze uiteindelijk van kennissen de tip om te starten met de koolhydraatarme/keto aanpak van TheNewFood. Dat bleek de gouden tip waar ze al jaren naar op zoek was en die alles veranderde…

 “Ik ben nu een totaal ander mens in een totaal ander lijf geworden!”  

Steeds dikker, zieker en vermoeider

“De klachten stapelden zich op. In 2008 kreeg ik te horen dat ik sarcoïdose had; een ziekte waarbij ontstekingen in organen ontstaan. Ik had vooral last van ontstekingen in mijn longen. Dit zorgde ervoor dat ik vaak benauwd was, waarvoor ik pufjes gebruikte. Naast de sarcoïdose had ik ook huidproblemen, slaapapneu, reumatische klachten en flink overgewicht. Ik kon ’s morgens haast m’n bed niet meer uitkomen.

Zo ben ik jarenlang aan het kwakkelen geweest en bleef ik ondertussen maar zoeken naar iets wat wél werkt. Als klap op de vuurpijl kreeg ik in 2016 ook nog een burn-out, ten gevolge van langdurige stress. Toen besefte ik dat er echt iets moest gebeuren, maar niets hielp! Ik voelde me steeds ellendiger. En ik was de hele dag door moe, zelfs na het opstaan al. Vaak viel ik door vermoeidheid na het eten in slaap.”

De huisarts stelt een maagverkleining voor

Ik had al het ene dieet na het andere dieet geprobeerd. Ik ben een paar keer goed afgevallen met een crashdieet, maar hield dit nooit lang vol. Zo ben ik al heel veel kilo’s afgevallen in m’n leven, maar die kilo’s zaten er altijd ook zo weer aan. Afvallen en weer aankomen….afvallen en weer aankomen. Ik ben ook naar een diëtist geweest, zij schreef me veel koolhydraten voor, maar daar viel ik niet van af en ik voelde me juist slechter. 

Omdat ik me zo ellendig voelde ging ik weer naar de huisarts. Die hoopte dat ik door af te vallen van mijn klachten af zou komen. Hij stelde een behandeling voor in een obesitaskliniek, ook een maagverkleining was volgens hem een optie. Hij bedoelde het vast goed, maar het was niet iets wat ik wilde! Ik wist dat ik het met andere voeding op moest lossen en niet met een operatie. Ik wist toen alleen nog niet hoe dan.

De gouden tip

“Begin 2019 kwam ik een bevriend stel tegen dat ik al lang niet had gezien. Ze hadden zagen er echt fantastisch uit, allebei veel afgevallen, kerngezond en stralend. Ze zeiden: “Yvonne, TheNewFood is ook echt iets voor jou.” We hebben een tijd gepraat en direct na dat gesprek wist ik: Dit kon wel eens precies zijn waar ik al die jaren naar op zoek was! De aanpak sprak me aan; want wij houden ook van lekker en smaakvol eten. 

Ik ben al snel begonnen met de startgids en heb me vanaf het begin geweldig gevoeld. Ook totaal geen hongergevoel. De eerste week was even wennen aan wat je allemaal ineens mag eten, maar dat ging heel snel. Ik vond het bijvoorbeeld heerlijk dat ik weer roomboter mocht gebruiken, dan smaakt je zalm toch veel lekkerder dan uit een droge pan! Fantastisch dat de weekmenu’s al zijn uitgewerkt zodat je direct goed kunt beginnen. Ook dat je maaltijden kunt wisselen is handig! Ik volgde het mineralenadvies op en had geen last van het afkicken (de ‘ketogriep’).

Een totaal ander mens

“Al na een paar dagen werd ik ’s morgens vóór de wekker aan wakker en stond ik volkomen uitgerust en zonder pijn op uit mijn bed! Geen opstartproblemen meer dus! En dat is zo gebleven. Ik merk qua energie echt ENORM veel verschil. Ik ben nu de hele dag fit, fris en vol energie. Inmiddels ben ik 23 kilo afgevallen en dat zonder honger. Ik heb nu eindelijk ‘eetrust’ en zelfs geen moeite met wat anderen eten.

En mijn gezondheid? Het is niet te geloven, maar Ik ben van alle klachten af! Geen reumatische klachten meer, niet meer kortademig, slaap-apneu zo goed als weg, mijn huid is rustig en ik heb geen eczeem meer. Ook geen actieve ontstekingen van de sarcoïdose meer. Alle pijnklachten zijn verdwenen, kortom: een totaal ander mens in een totaal ander lijf.”

Altijd het verkeerde gegeten

“Ik ben nu eindelijk bevestigd in mijn eigen gevoel dat er “iets” in mijn lijf zou zijn dat niet goed functioneert en dat dat met voedsel te maken heeft. Het zat hem niet zozeer in snoepen en snaaien, frisdrank of alcohol, want dat heb ik nooit overmatig gedaan. En ik at volgens de schijf van vijf. Maar ik kwam juist aan van “normaal” eten. Blijkbaar ben ik zeer gevoelig voor koolhydraten en suikers, ik ben dus ‘insulineresistent’.

Daardoor werd ik dus alleen maar nog zieker en dikker toen ik van de diëtiste meer brood en andere koolhydraten moest eten en nog minder vet. Mijn lijf kan gewoon niet met veel koolhydraten omgaan, dus niet met eten ‘zoals het hoort’. Als je een glutenallergie hebt laat je ook de producten staan waar je “ziek” van wordt, en zo zie ik dit ook. Ik ben allergisch voor koolhydraten dus die neem ik nu niet meer, of zeer beperkt.

Lekker eten voor het hele gezin

“Mijn man en kinderen vonden het allemaal zo fijn voor me dat het zo goed ging. Ze zagen al na een paar dagen dat er iets aan mij veranderde. Mijn ogen straalden en ik zag er zo goed uit. Zij zagen toen al een andere vrouw en moeder; iemand die heerlijk uitgerust aan de ontbijttafel zat, beter in haar vel, gezonder en een veel leuker mens om mee te leven. In het begin aten ze niet met me mee, maar later steeds meer.

Ze wilden steeds vaker proeven van mijn eten en vonden het dan heerlijk. Veel gerechten uit de boeken staan hier nu heel regelmatig op het menu, zoals de wiltloflasagne en de broccoli met room-kip. En als ik op zaterdagavond een hapjesplank maak voor mijzelf, met kaas, worst, komkommer, tonijn, olijfjes enzo, dan eten ze er ook vaak van mee. Zo’n plank is natuurlijk ook veel leuker dan ‘gewoon’ chips of chocola.”

Nooit meer anders eten

“Het is allemaal zo makkelijk vol te houden dat ik er niet eens over hoef na te denken of ik zo blijf eten. Waarom zou ik terug willen naar die andere Yvonne… eten volgens de schijf van vijf omdat dat zo hoort? Ik mis niets en dat is fantastisch! Dit is gewoon de manier van eten die past bij mijn lijf, ik kies niet meer voor eten dat me ziek en dik maakt. Ik kan nu weer leukere en vlottere kleding aan. Ik loop weer rechtop!

Ik wil nooit meer terug naar de oude ik! Veel mensen zijn nooit op de hoogte geweest van hoe slecht het met me ging, ik ben van nature een drager en geen klager. Ik lach altijd, heb een opgeruimd karakter en ben zeer positief ingesteld, maar daarmee laat je jezelf niet altijd zien. Voor je omgeving soms lastig, ook voor jezelf. Nu hoef ik niets meer te verbergen want ik voel me uitstekend en dat mag iedereen weten en zien!”

Dit gun je iedereen

“Ik had gewild dat ik veel eerder van deze aanpak had gehoord! Dan had ik niet zo lang hoeven worstelen. Dus: wacht niet langer! Het is niet alleen dat je er zo heerlijk en gemakkelijk mee af kan vallen, maar vooral ook het heerlijke gevoel dat je krijgt als je op deze manier gaat eten. Je krijgt weer energie, je wordt weer helder en de mooiste beloning: je krijgt weer een gezond lijf!

Ik heb gelukkig al veel mensen in mijn omgeving enthousiast gekregen om over te stappen op deze manier van eten. Ik gun iedereen dit succes. Wees niet bang dat je iets mist, want je mist helemaal niets! Het eten smaakt heerlijk, je kunt weer volop genieten en het vult niet alleen, het voedt je lijf ook. Dat merk je. Pak die startgids en begin direct!”  

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Stuur ons een bericht. Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!   

Delen