Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Courgette ovenschotel met tonijn

Courgette ovenschotel met tonijn

Deze ovenschotel ziet er feestelijk uit en is heel erg makkelijk te maken. Je kunt dit gerecht gerust een keer als diner eten als je de weekmenu’s volgt. Geniet ervan! Je vindt dit recept ook in de OVENSPECIAL (pag. 90), onderaan deze pagina zie je welke gerechten er nog meer in dit boek staan. Je kunt dit gerecht gerust ook eten als je de weekmenu’s volgt. Lees even op pagina 28 van de startgids hoe je dat aanpakt. 

2 PORTIES 7-9 GRAM KH PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG VOOR 2 PORTIES

1 grote of 2 kleine courgettes
1 of 2 blikjes tonijn op olijfolie, uitgelekt
2 tomaten, in kwartjes gesneden
1/2 zoete ui, gesnipperd
125 ml crème fraîche (1 bekertje)
4 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 bol mozzarella, in kleine stukjes gesneden
50 gram belegen kaas, geraspt (of meer)
zwarte peper en zout naar smaak

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een hogere (liefst ronde) ovenschaal in.
2. Snijd de uiteinden van de courgette af en trek in de lengte lange plakken van de courgette met een kaasschaaf, draai de courgette halverwege om zodat de ‘geschaafde kant’ onder komt te liggen.
3. Zet de plakken rechtop tegen de buitenkant van de ovenschaal. Gewoon tegen de zijkant aandrukken, ze blijven vanzelf ‘plakken’.
4. Meng de tonijn, ui, tomaat, crème fraîche, mayonaise, knoflook, Italiaanse kruiden en mozzarella door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en zwarte peper.
5. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
6. Bak in 25 tot 35 minuten in de oven mooi goudbruin.

TIP Je kunt de courgetteplakken ook gewoon op de bodem van een ovenschaal leggen, dit werkt sneller en de smaak is hetzelfde.

 

DIT IS EEN RECEPT UIT DE OVENSPECIAL!  HIERONDER ZIE JE ALLE RECEPTEN IN DE OVENSPECIAL.

 

Delen