Deze leuke frisse cheesecakejes zien er feestelijk uit en zijn heel erg makkelijk te maken. Geniet ervan!
±11 STUKS ± 2 GRAM KH PER STUK (RECEPT ONTBIJT&LUNCHSPECIAL PAG. 35)
DIT HEB JE NODIG VOOR 11 KLEINE CHEESECAKEJES
8 grote eieren
100 gram naturel roomkaas
250 gram ricotta
100 gram roomboter, gesmolten
100 gram gemalen kokos (kokosrasp, gedroogd)
flinke scheut citroenaroma of -essence (of een scheutje suikervrije citroen/limoen limonadesiroop)
klein snufje zout
zoetstof naar smaak
OPTIE GARNERING: Opgeklopte slagroom en een paar aardbeien in plakjes
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een siliconenvorm voor 12 kleine muffins klaar (zie tip).
2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het beslag in de vormen.
3. Bak de cakejes in 40 tot 60 minuten goudbruin en stevig.
4. Laat de cakejes afkoelen en eet ze zo of met slagroom en wat plakjes aardbei.
5. Bewaar goed verpakt maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt ze goed invriezen.
TIP SILICONENVORM Zelf gebruik ik vrijwel altijd siliconen vormen. Je hoeft ze niet in te vetten, je kunt gebak er makkelijk uitduwen en omdat ze niet aankoeken zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Je hebt ze in veel soorten en maten, ik gebruik zelf vaak de rode (gladde) siliconenvorm voor 6 grote muffins of die voor 11 kleine muffins. Mocht je er nog geen hebben dan kan ik zeker aanbevelen om ze aan te schaffen!
Gebruik je geen siliconenvorm vet dan eerst je vormen in met roomboter of kokosolie.
BOEKEN Koolhydraatarm/keto eten
Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme/KETO menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.
-
STARTGIDS Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 2 Boek
€16,45 -
STARTGIDS DEEL 3 BOEK
€16,45 -
VEGA-STARTGIDS Boek
€16,45 -
EENPANSPECIAL Boek
€16,45 -
OVENSPECIAL Boek
€16,45 -
ZOMERSPECIAL Boek
€16,45 -
ONTBIJT & LUNCHSPECIAL Boek
€16,45 -
SOEPSPECIAL Boek
€16,45 -
KERSTSPECIAL Boek
€16,45 -
STAMPPOTSPECIAL Boek
€16,45 -
VEGA-SPECIAL Boek
€16,45