Selecteer een pagina

STARTGIDS DEEL 2 – AANVULLINGEN

Soms sluipt er een foutje in de eerste druk van een boek. Op deze pagina een aantal opmerkingen/aanvullingen.

Pagina 18 – Dag 4 – Nasi van broccolirijst
WAT IS ER MIS: In/door de nasi wordt 1 el satékruiden van Conimex gebruikt. Deze kruiden blijken niet meer in het assortiment te zitten. Hier kun je 1 el satékruiden voor door de nasi mee vervangen:
– 1 el Indiase bonen (of linzen) kruiden (glazen potje Euroma)
OF 1 el Curry Madras (blikje Jonny Boer)
OF zelf mixen (voor 1 el kruiden): 2 tl ketoembar (= koriander) + 2 tl djintan (= komijn) + 1 tl laos (galanga) van bijvoorbeeld Conimex
Waarschuwing: Satépoeder, boemboes en zakjes kruidenmix bevatten allemaal veel suiker, gebruik die nooit! 

Pagina 28 – Dag 13 – ONTBIJT Roerei

WAT IS ER MIS: Er staat: ‘giet de helft van het beslag erbij’, dit moet zijn: Giet het beslag erbij, dus gewoon alles.

Pagina 29 – Dag 14 – LUNCH Pannenkoekenrol

WAT IS ER MIS: Veel mensen geven van het hele recept makkelijk 3 keer te kunnen eten. Je kunt dus nog 2 keer ontbijten met de pannenkoekenrol. Het roerei met feta op dinsdag komt dan te vervallen.

Pagina 37 – Dag 21 – ONTBIJT Drie in de pan

WAT IS ER MIS: De omschrijving van hoeveel je maakt en hoeveel je eet is niet zo duidelijk. Je maakt het hele recept van pagina 46 en eet er op zondag dag 21 van en op maandag dag 22. Wat je over hebt bewaar je of vries je in. 

Pagina 41 – Dag 24 – DINER
Er staat aangegeven 600 gram bloemkool, waarvan je 150 gram bewaard voor de volgende dag. Dit is niet nodig. Je hoeft dus  geen extra bloemkool te koken voor de volgende dag, kook zo’n 450 gram bloemkool.

Pagina 49 – Recept Pudding
In de ingrediënten staat 1 tl vanille-aroma en in de beschrijving staat 2 tl vanille-extract. Ga maar uit van 2 tl vanille-aroma of vanille-extract. Maar iets minder is ook goed!

Pagina 67 – Lasagne van pompoen
WAT IS ER MIS: De pompoenbladen zijn niet meer bij elke AH te koop. Jumbo heeft nu wel verse (ronde) pompoenbladen te koop, mogelijk volgen andere supermarkten.

Pagina 79 – Spinakoptka

WAT IS ER MIS: In de beschrijving worden pijnboompitten genoemd, deze staan niet bij de ingrediënten.
Het gaat om 3 el pijnboompitten als optie. Je kunt deze ook weg laten!

Pagina 83 – Gado Gado

WAT IS ER MIS: Bij de ingrediënten voor pindasaus staat ‘sojasaus’ dit gaat om zoute sojasaus.
Meer info: https://thenewfood.nl/specialproducten/

Mocht je (andere) dingen tegenkomen in het boek die niet kloppen dan hoor ik dat heel graag!

  

Heb je nog vragen na het lezen van deze informatie? Stuur me even een bericht.

Matty Barnhoorn
TheNewFood

 

 

Delen