Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Feestelijke gebakjes: cheesecakejes

Feestelijke gebakjes: cheesecakejes

Deze leuke frisse cheesecakejes zien er feestelijk uit en zijn heel erg makkelijk te maken. Geniet ervan! 

±11 STUKS ± 2 GRAM KH PER STUK (RECEPT ONTBIJT&LUNCHSPECIAL PAG. 35)

DIT HEB JE NODIG VOOR 11 KLEINE CHEESECAKEJES 

8 grote eieren
100 gram naturel roomkaas
250 gram ricotta
100 gram roomboter, gesmolten
100 gram gemalen kokos (kokosrasp, gedroogd)
flinke scheut citroenaroma of -essence (of een scheutje suikervrije citroen/limoen limonadesiroop)
klein snufje zout
zoetstof naar smaak
OPTIE GARNERING: Opgeklopte slagroom en een paar aardbeien in plakjes 

 

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een siliconenvorm voor 12 kleine muffins klaar (zie tip).
2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het beslag in de vormen.
3. Bak de cakejes in 40 tot 60 minuten goudbruin en stevig.
4. Laat de cakejes afkoelen en eet ze zo of met slagroom en wat plakjes aardbei. 
5. Bewaar goed verpakt maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt ze goed invriezen.

TIP SILICONENVORM Zelf gebruik ik vrijwel altijd siliconen vormen. Je hoeft ze niet in te vetten, je kunt gebak er makkelijk uitduwen en omdat ze niet aankoeken zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Je hebt ze in veel soorten en maten, ik gebruik zelf vaak de rode (gladde) siliconenvorm  voor 6 grote muffins of die voor 11 kleine muffins. Mocht je er nog geen hebben dan kan ik zeker aanbevelen om ze aan te schaffen! 
Gebruik je geen siliconenvorm vet dan eerst je vormen in met roomboter of kokosolie.

 

DIT IS EEN RECEPT UIT DE ONTBIJT&LUNCHSPECIAL!  HIERONDER ALLE RECEPTEN IN DE DEZE SPECIAL.