Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Romige koolhydraatarme/keto ijskoffie

Romige koolhydraatarme/keto ijskoffie

Wat een droomrecept; romige ijskoffie zónder koolhydraten! Eet hem zo of met slagroom. Je kunt deze romige koffie zelfs drinken als je aan het deelvasten bent, dan wel zónder de slagroom. Zelf heb ik normaal nooit zoetstof in de koffie, maar in deze ijskoffie is het wel erg lekker en zou ik het zeker willen aanraden. Maak minstens 2 porties (zoals aangegeven) want de helft is mogelijk te weinig voor de blender, dan lukt het minder goed.

± 2 porties (geen koolhydraten) 

DIT HEB JE NODIG VOOR 2 GLAZEN IJSKOFFIE 

2 flinke eetlepels oploskoffie (ik had Nescafe Gold)
4 flinke eetlepels IJSKOUD kraanwater (liefst uit de koelkast, of blender een ijsklontje mee)
IJsblokjes om het glas te vullen
Zoetstof naar smaak
Optie: 1 tl vanille-extract of -aroma
Optie: Opgeklopte slagroom met zoetstof voor bovenop

ZO MAAK JE HET

1. Doe de korreltjes oploskoffie met het water en eventueel de vanille en wat zoetstof in de blender. Mix een paar minuten op het hoogste vermogen tot je een dikke schuimlaag hebt. Heb je geen blender gebruik dan een smalle hoge komen en een staafmixer. 
2. Verdeel het schuim over de glazen, het lijkt niet zoveel, maar er moeten nog ijsblokjes bij.
3. Vul het glas met het koffieschuim verder helemaal met ijsblokjes. Drink de ijskoffie direct, bij voorkeur met een rietje.

OPTIE SLAGROOM Met wat opgeklopte slagroom op de ijskoffie maak je het helemaal af (zie linkerglas op de foto), maar het hoeft zeker niet. Let wel op: slagroom = voeding, dus liever niet te vaak tussen de hoofdmaaltijden door en niet tijdens (deel)vasten.

TIP STERKERE OF MINDER STERKERE IJSKOFFIE Je kunt deze ijskoffie naar eigen smaak maken. Voeg er wat minder koffie aan toe als je niet van heel sterk houdt. Ik raad je aan gewoon eerst het recept te volgen, dan kun je het een volgende keer naar smaak aanpassen.
Een aanvullende optie is om ijskoude ongezoete amandelmelk te gebruiken in plaats van het water.

MOET JE EERST KOFFIE ZETTEN? Nee, je gebruikt de korrels oploskoffie of het poeder in stap 1 gewoon zo uit de verpakking. Je hoeft ook niet eerst het water te koken, het mag gewoon ijskoud kraanwater zijn.

DEZE IJSKOFFIE IS EEN RECEPT UIT DE ZOMERSPECIAL!  In de zomerspecial vind je nog veel meer zomerse hapjes en drankjes (met en zonder alcohol), recepten voor een uitgebreide complete barbecue, makkelijk koken op de camping en ook nog heel veel maaltijdsalades. Hier onder vind je alle recepten op een rijtje…