Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Lasagne van pompoen

Lasagne van pompoen

Nog lekkerder dan ‘gewone’ lasagne, met een heerlijke romige bechamelsaus. Je hebt hem snel in de oven en kunt een restje invriezen. Dit extra recept staat ook in STARTGIDS DEEL 2.

VOOR 4 PORTIES + 9 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG

350 gram lasagnebladeren van pompoen (zie foto en toelichting)
LET OP! Pompoenlasagnebladen zijn helaas (bijna) niet meer te koop.
snijd de bladen zelf of gebruik pompoenstukjes (van Muskaatpompoen) zie TIP!

400 gram tomaten gezeefd

1 scheut milde olijfolie

500 gram half-om-half gehakt

1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden

1 theelepel paprikapoeder mild of pikant

peper en zout naar smaak

200 gram bloemkoolroosjes

200 ml slagroom

1 snuf nootmuskaat

200 gram belegen kaas, geraspt

OPTIE: basilicum (vers of diepvries)

OPTIE: knoflook, gehakt of geperst (vers of diepvries)

Gebruik kant-en-klare lasagnebladen van JUMBO
of snijd zelf hele dunne plakken van een oranje bolpompoen zonder schil.

AH heeft ook Lasagnebladeren maar die zijn van flespompoen. Helaas zit hier meer koolhydraten in.

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de slagroom in een pannetje en kook hierin de bloemkoolroosjes gaar.

3. Laat de olijfolie heet worden in een koekenpan en bak het gehakt rul, bak eventueel de knoflook nog een minuutje mee.

4. Kruid het gehakt met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, eventueel basilicum en zout en peper naar smaak (maak het pittig!).

5. Doe de gezeefde tomaten erbij en laat nog even pruttelen.

6. Pureer de gare bloemkool met de slagroom en wat nootmuskaat, liefst in een blender, maar keukenmachine of pureren met de staafmixer kan ook. Het moet een mooie vloeibare saus worden.

7. Neem een ruime rechthoekige ovenschaal (voor 4 personen) en giet een klein beetje van de bloemkool-bechamelsaus op de bodem, spreid uit.

8. Verdeel lasagnebladeren over de bodem (naast elkaar, zonder overlap) en schep er een derde van de gehaktsaus over, strijk glad.

9. Verdeel een derde van de rest van de bechamelsaus erover en een derde van de kaas.

10. Leg hier weer lasagnebladeren op, de helft van de gehaktsaus die nog over is en de helft van de bechamelsaus en kaas die nog over is.

11. Maak de laatste laag op dezelfde manier. Bak 40 minuten in de oven. Laat nog een minuut of 5 rusten voor je gaat eten.

TIP Pompoenbladen vervangen door 400 gram pompoenstukjes (vers of diepvries)

Volg het recept tot en met stap 7. Dus je schept een laag bechamelsaus in de ovenschaal en verdeelt dat over de bodem.

8. Verdeel de pompoenstukjes over de schaal.

9. Schep hier de gehaktsaus over en dek af met de rest van de bechamelsaus en verdeel alle kaas erover.

10. Bak 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

 

MEER RECEPTEN UIT STARTGIDS DEEL 2

KLIK HIER voor een overzicht van alle gerechten die in deze SPECIAL staan

Delen