Selecteer een pagina

Nog lekkerder dan ‘gewone’ lasagne, met een heerlijke romige bechamelsaus. Je hebt hem snel in de oven en kunt een restje invriezen. Dit extra recept staat  (nog) niet in één van de boeken.

VOOR 4 PORTIES + 9 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG

350 gram lasagnebladeren van pompoen 

400 gram tomaten gezeefd

1 scheut milde olijfolie

500 gram half-om-half gehakt

1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden

1 theelepel paprika poeder mild of pikant

peper en zout naar smaak

200 gram bloemkoolroosjes

200 ml slagroom

1 snuf nootmuskaat

200 gram belegen kaas, geraspt

OPTIE: basilicum (vers of diepvries)

OPTIE: knoflook, gehakt of geperst (vers of diepvries)

Gebruik kant-en-klare lasagnebladen van AH
of snijd zelf hele dunne plakken van een oranje bolpompoen zonder schil.

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de slagroom in een pannetje en kook hierin de bloemkoolroosjes gaar.

3. Laat de olijfolie heet worden in een koekenpan en bak het gehakt rul, bak eventueel de knoflook nog een minuutje mee.

4. Kruid het gehakt met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, eventueel basilicum en zout en peper naar smaak (maak het pittig!).

5. Doe de gezeefde tomaten erbij en laat nog even pruttelen.

6. Pureer de gare bloemkool met de slagroom en wat nootmuskaat, liefst in een blender, maar keukenmachine of pureren met de staafmixer kan ook. Het moet een mooie vloeibare saus worden.

7. Neem een ruime rechthoekige ovenschaal (voor 4 personen) en giet een klein beetje van de bloemkool-bechamelsaus op de bodem, spreid uit.

8. Verdeel lasagnebladeren over de bodem (naast elkaar, zonder overlap) en schep er een derde van de gehaktsaus over, strijk glad.

9. Verdeel een derde van de rest van de bechamelsaus erover en een derde van de kaas.

10. Leg hier weer lasagnebladeren op, de helft van de gehaktsaus die nog over is en de helft van de bechamelsaus en kaas die nog over is.

11. Maak de laatste laag op dezelfde manier. Bak 40 minuten in de oven. Laat nog een minuut of 5 rusten voor je gaat eten.

 

MEER MAKKELIJK RECEPTEN UIT DE OVEN VIND JE IN DE OVENSPECIAL!

 

Koolhydraatarm eten Zó doe je dat!

Succesvolle praktische aanpak met makkelijke koolhydraatarme menu’s en heerlijke recepten voor elke dag.

STARTGIDS 

SOEPSPECIAL

OVENSPECIAL

STAMPPOT

EENPANSPECIAL

KERSTSPECIAL

VEGA-STARTGIDS

ZOMER & SALADES

ONTBIJT & LUNCH