Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Aspergequiches met zalm of ham

Aspergequiches met zalm of ham

Deze heerlijke quiches zijn supermakkelijk te maken. Je eet ze koud, bijvoorbeeld als lunch en ze zijn handig om mee te nemen. Ook lekker bij een kop soep of met een salade als diner.  Je vult ze met asperges, gekookte eieren en gerookte zalm (zie de TIPS voor meer variatie). Volg je de weekmenu’s? Dan kun je je diner of lunch gerust een keer ruilen voor dit gerecht. Heb je de startgidsen met weekmenu’s nog niet in huis? Maak gebruik van deze aanbieding!

Meer recepten met asperges vind je in de lentespecial, een overzicht van alle gerechten uit dit boek vind je onder dit recept.

DIT HEB JE NODIG VOOR 6 QUICHES (± 1 GRAM KH PER STUK)

200 gram witte asperges, ongekookt (uit pot kan eventueel ook)

2 grote (niet gekookte) eieren 

50 gram crème fraîche

50 gram Grana Padano kaas, geraspt

100 gram gerookte zalm (zie TIP), in repen

2 hardgekookte eieren, grof gehakt

zwarte peper en zout naar smaak

1 el gehakte peterselie (vers of diepvries)

ZO MAAK JE HET

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een siliconen bakvorm klaar met 6 muffinvormen (een bakvorm met kleinere muffinvormen kan ook). Heb je geen siliconenbakvorm, vet dan een gewone plaat met muffinvormen goed in met roomboter.

2. Klop in een kom de ongekookte eieren los met de crème fraîche, Grana Padano, peper en zout.

3. Schil de asperges (als dit nog niet is gedaan), breek de uiteinden af en snijd de asperges in stukken van rond een centimeter.

4. Schep de aspergestukjes door het eimengsel, samen met de zalm, de gehakte hardgekookte eieren en de peterselie.

5. Verdeel dit mengsel over de muffinvormen en bak goudbruin en gaar in 35 minuten in het midden van de oven.

6. Haal de bakvorm met de quiches uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Haal ze dan uit de vorm (gewoon ‘eruit kiepen’ of even iets losmaken met een mes) en laat ze ondersteboven verder afkoelen.  

VARIATIE In plaats van gerookte zalm kun je ook voor een lekkere ham kiezen, in plakjes in repen of hamblokjes, garnalen (klein of grote in stukken) of krab uit blik.

VEGETARISCHE VARIANT Vervang de zalm door kleine blokjes blauwe kaas, feta of een andere kaas naar keuze.

 

MEER ASPERGE RECEPTEN VIND JE IN DE LENTESPECIAL, DEZE RECEPTEN VIND JE IN DIT BOEK:

Delen