Selecteer een pagina

Heerlijk frisse soep voor warme zomerdagen, deze soep staat ook in de soepspecial!  

VOOR 2 GROTE MAALTIJDPORTIES ± 7-9 GRAM KOOLHYDRATEN PER PORTIE

DIT HEB JE NODIG

200 gram bloemkoolroosjes
2 komkommers (normale maat)
3 eieren
2 lente-uien, in fijne ringen
2 eetlepels dille, fijngehakt (liefst vers)
100 ml crème fraîche (of meer, naar smaak)
1 flinke eetlepel witte wijnazijn
1 liter koud water
zout naar smaak
200 gram (of meer)  hamreepjes of kipreepjes, in kleine blokjes

ZO MAAK JE HET

1. Kook de eieren 10 minuten in kokend water en spoel ze af onder de koude kraan, laat ze verder afkoelen.
2. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kleine stukjes, maar maak er geen bloemkoolrijst van. Kook de bloemkool in circa 12 minuten gaar maar nog goed stevig. Doe de bloemkool in een vergiet en spoel af onder de koude kraan, laat afkoelen.
3. Klop in een ruime kom het water met de crème fraîche, azijn en 1 theelepel zout.
4. Snijd de eieren in kleine stukjes en de komkommer in kleine blokjes (snijd eerst dikke lange plakken en snijd de plakken in blokjes). Voeg alles toe aan het water in de kom, samen met de lente-ui en ham- of kipblokjes.
5. Laat de soep nog minstens 1 uur (maar liever nog een nacht) ijskoud worden in de koelkast.

TIP: Dit is een geweldige soep om te serveren bij een barbecue of ander zomers feestje. Zet een schaal zomersoep met kommetjes ernaast op tafel of serveer in amuseglaasjes met een lepeltje..

MEER HEERLIJKE KOUDE EN WARME SOEPEN VIND JE IN DE SOEPSPECIAL