Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. RECEPTEN
  4.  » Spareribs voor barbecue of oven

Spareribs voor barbecue of oven

Heb je ook zin in spareribs? De kant-en-klaar spareribs uit de winkel bevatten vaak veel suiker en koolhydraten. Dat is dus geen goed idee. Gelukkig kun je de marinade heel goed zelf maken. Dat is bovendien ook een stuk lekkerder!

Volg je de weekmenu’s? Dan kun je gerust een keer deze spareribs eten of uitgebreider barbecueën. Je vindt nog veel meer barbecue recepten in de zomerspecial (zie onder). Heb je de startgidsen met weekmenu’s nog niet in huis? Maak gebruik van deze aanbieding!

 

DIT HEB JE NODIG VOOR 1 kilo spareribs (naar schatting ± 8 gram koolhydraten voor het hele recept)

  • 1 kg spareribs
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder (bijvoorbeeld Chinese 5-spice, blikje van Jonnie Boer)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel suikervrije jam (bijvoorbeeld Sweet jam, van Holland&Barrett)
  • paar druppels zoetstof
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 scheutje tabasco 

 

ZO MAAK JE HET

Voorbereiden:
Kook de spareribs in een grote pan water met gesnipperde ui en de 5-kruidenpoeder. 
Haal ze na 15 minuten uit de pan en laat goed uitlekken. 
Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar, voeg eventueel wat water toe om een goed smeerbare dikte te krijgen. 
Afbakken op de barbecue: 
Strijk met een kwastje de saus over de spareribs en rooster ze op de barbecue aan elke kant zo’n 5 minuten boven het heetste gedeelte en laat ze nog 15 minuten rustig verder bruinen en garen op een minder hete plaats. Bestrijk tijdens het roosteren de spareribs steeds met de saus. 
Afbakken in de oven: 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strijk de spareribs goed in met de marinade. Leg de spareribs op het rooster van de oven, met een schaal eronder om het bakvet op te vangen. Bestrijk de spareribs om de 10 minuten met de marinade. Bak de spareribs in 30 minuten mooi gaar en bruin.

 

Meer heerlijke koolhydraatarme/keto barbecuerecepten vind je in de zomerspecial.

Delen