Selecteer een pagina
  1. RECEPTEN
  2.  » Stamppot snijbonen met gehaktsaus

Stamppot snijbonen met gehaktsaus

Ben jij ook zo dol op de andijviestamppot uit de startgids? Probeer dan ook deze heerlijke stamppot. Je kunt hem gerust een keer in je weekmenu inpassen, in plaats van het diner van die dag. Overgebleven stamppot is (per portie) in te vriezen, zo heb je altijd een maaltijd op voorraad. Dit is een stamppot uit de stamppotspecial, wil je weten welke stamppotten er nog meer in dit boek staan? Kijk dan even onder het recept, daar zie je ze allemaal.

VOOR 4 PORTIES 7-9 gram kh per portie

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PORTIES

400 gram bloemkool, in stukken (vers of diepvries)
400 gram broccoli, in stukken (vers of diepvries)
2 eetlepels roomkaas naturel
100 gram oude kaas, geraspt
400 gram snijbonen, gesneden
1 rode paprika, in stukjes
200 gram gerookte spekreepjes of -blokjes
4 klontjes roomboter (± 60 gram)
400 gram gehakt half-om-half (of naar keuze)
1 sjalotje, gesnipperd
1 blokje rundvleesbouillon
1 á 2 theelepels mosterd (Franse milde mosterd of gele mosterd)

ZO MAAK JE HET

1. Kook de bloemkool samen met de broccoli gaar in een ruime pan met een laag water.
2. Bak in een droge koekenpan de spekjes circa 4 minuten en voeg dan de paprika en de snijbonen toe. Roerbak circa 4 minuten, houd de snijbonen lekker stevig. Schep het snijbonenmengsel uit het bakvet in een schaaltje, houd even apart.
3. Verwarm voor de gehaktsaus de roomboter in het achtergebleven bakvet. Bak hierin de sjalot circa 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Verkruimel het runderbouillonblokje erover, voeg de mosterd toe en een glas water. Laat een minuutje pruttelen en proef of er nog wat water of mosterd bij de jus moet.
4. Giet de gare groente goed af, zet het vuur hoog, schut de groente regelmatig even om, om het laatste vocht te verdampen. Stamp de droge groente met de roomkaas.
5. Roer de snijbonen en het grootste deel van de geraspte kaas door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
6. Schep de stamppot op de borden en verdeel de gehaktsaus en de rest van de kaas erover.

 

MEER RECEPTEN UIT DE STAMPPOTSPECIAL

KLIK HIER voor een overzicht van alle gerechten die in deze SPECIAL staan