Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. SUCCESVERHALEN
  4.  » 
  5. GEZONDHEIDSWINST BEHAALD
  6.  » Samen 68 kwijt en weer gezond

Samen 68 kwijt en weer gezond

Sandra (46) en haar man Marco (53) waren al jaren te zwaar. Sandra had ook veel pijn door lipoedeem en brandend maagzuur. Ze sliep vrijwel niet meer door haar slaapapneu. Ook haar man had veel gezondheidsproblemen. Ze waren bang dat ze zo samen niet oud zouden worden. Dan ontdekken ze TheNewFood. En dat heeft hun leven volkomen veranderd! Sandra vertelt hun verhaal…

Sandra: “Ik ben 1.50 lang en had met 86 kilo flink wat overgewicht. Ook had ik gezondheidsklachten; vanwege slaapapneu had ik elke nacht wel 31 ademstops per uur. Daarbij had ik enorm veel pijn in mijn benen door mijn lipoedeem. En erg veel last van brandend maagzuur. Daar slikte ik dan remmers voor. Ik voelde me absoluut niet goed en ook mijn ouders maakten zich ernstig zorgen om mijn gewicht, vooral mijn moeder.

Ik viel soms wel af, maar kwam telkens dubbel weer aan

De rest van de familie was ook bezorgd. Het heeft al met al jaren geduurd voor ik echt aan de slag ging ermee, omdat ik niet wist hoe ik moest beginnen. Ik had heel weinig zelfvertrouwen. Een aantal keren heb ik Sonja Bakker gedaan en daar viel ik wel wat van af, maar ik kwam telkens het dubbele weer aan; ik had last van het jojo-effect, en dat is juist heel slecht voor mijn lipoedeem. Dus dat was het absoluut niet voor mij.

Ik had allerlei boeken, ook over koolhydraatarm eten, maar die bleven in de kast liggen omdat ik het allemaal veel te onduidelijk vond. Er stonden ook geen weekmenu’s in waardoor ik het allemaal zelf uit moest zoeken. De één is daar misschien heel handig in, maar ik vond het te omslachtig, te moeilijk. Uiteindelijk kwam in oktober 2020 het moment dat ik op mijn zwaarst was. Ik zat helemaal niet meer lekker in mijn vel.

Zo zouden we samen niet oud worden

Ik had maat 44/46 en ik woog 86 kilo, bij een lengte van 1.50 meter. Ik sliep niet door de slaapapneu en had vreselijk veel pijn in mijn benen. Dat kon zo echt niet langer. Ook mijn man had gezondheidsklachten – onder meer een zeer pijnlijk hielspoor en nierstenen. En daarnaast had hij ook flink wat overgewicht: hij was bang dat hij een hartaanval zou krijgen als hij zo doorging. We waren bang elkaar te verliezen.

Eindelijk een aanpak die werkt!

Gelukkig ontdekte ik jullie boeken met die handige weekmenu’s; dat heeft mijn leven volledig veranderd. Ineens viel alles op zijn plek, werd het allemaal duidelijk en overzichtelijk. Ik ben onmiddellijk met de startgids begonnen en het ging vanaf het eerste moment als een speer! Ik viel eindelijk af, voelde me per dag beter en mijn gezondheid ging met sprongen vooruit.

Ik had eigenlijk geen enkele heimwee naar het vorige eten. Het was ook zo fijn om vragen via Messenger van de Facebookpagina van TheNewFood te kunnen stellen, ik voelde me enorm gesteund. En onduidelijkheden werden zo direct opgelost. Moeilijke momenten zijn er eigenlijk niet, omdat we met de dagmenu’s nog ruimte hebben voor wat kleine “snacks” uit de lijst, zodat je toch voldaan bent.

28 kilo afgevallen

Ik weeg nu 58 kilo – dat is 28 kilo minder dus – en ik draag nu broekmaat 36. Ik had nooit durven dromen dat ik weer in die maat zou komen, vooral met de lipoedeem niet. Het is een wonder op zich. Ze zeggen vaak bij lipoedeem dat als je afvalt er niks afgaat van je benen, maar mijn benen zijn juist veel dunner geworden met deze manier van eten.

Mijn maagzuurklachten verdwenen als sneeuw voor de zon, ik heb nooit meer maagzuurremmers geslikt. En mijn slaapapneu? Nou dat moet wel een stuk minder geworden zijn, want mijn man hoort me niet meer snurken!

Ik voel dat ik er weer mag zijn en soms geloof ik niet dat het me zo goed gelukt is. Mijn pijnklachten zijn zo goed als weg en ik loop veel makkelijker nu. Veel minder omvang en ik zat al in stadium 2 met mijn lipoedeem! 

Marco is 40 kilo kwijt

Ik ben samen met mijn man Marco gestart. Hij woog 124 kilo en droeg maat XXXL. Hij is nu 40 kilo afgevallen; hij is er ook heel gelukkig mee. En van zijn hielspoor en nierstenen heeft hij geen last meer gehad. Dus die is al net zo enthousiast als ik. We zijn 25 jaar samen en gaan heerlijk gezond verder op deze manier!

Mijn familie is ook heel trots op ons. Mijn vader zei: “Je moeder en ik komen alleen maar aan en jullie vallen af. Mag ik bij jullie komen wonen, dat je voor mij kookt?”

Nooit meer terug naar ‘normaal’

Deze verandering van leven bevalt ons echt enorm en dit blijven we ook zo doen. We gaan nooit meer terug naar ‘normaal’ eten. Ondertussen genieten we samen van de verrukkelijke gerechten uit de specials: vooral de salade Vitello tonato uit zomerspecial, de soepen uit de soepspecial, de tosti uit startgids 2 en nog veel meer: gewoon teveel om op te noemen, zo lekker allemaal. Onze zoon van 17 eet ’s avonds vaak met ons mee.

Ik voel dat ik er weer mag zijn!

Ik krijg zoveel complimenten. Het klinkt misschien gek maar ik heb mezelf een heel lange tijd niet mooi gevonden en was altijd onzeker over mijn uiterlijk; ik was ook niet tevreden over mijn lichaam. Nu voel ik me weer mooi en het zelfvertrouwen komt helemaal terug. Ik kan het soms gewoon nog niet geloven dat er in een half jaar zoveel is veranderd. Ik ben zo blij dat ik TheNewFood heb ontmoet!”

Wil jij ook jouw ervaring met deze aanpak delen? Laat het ons weten! Wij nemen persoonlijk contact met je op voor een interview. Laten we nog meer mensen inspireren om anders te gaan eten en weer slanker, energieker en gezonder te worden!  

Delen